Yeni insanlar hayatına girdiğinde onlara hemen bağlanıyor musun, yoksa bu zaman alır mı? Bazı insanlar iyi gelir, bazıları geldikleri gibi giderler. Sen gelenleri hemen sıkıca sarıyor musun? Dönüp duran seyyar dünya ilk istasyonda dursun.. 🦁
Hayatıma giren insanlara bağlanma gibi bir huyum yok. Hayatıma giren insanları yol arkadaşı olarak görürüm, bazen uzun bir yol olur bu bazen kısa, bir noktada herkes kendisi için uygun olan yöne doğru ilerler. Yol ayrımlarımız olur, bunu bildiğim içim kimseye bağlanmam ama anın tadını da çıkarırım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Çabuk bağlandığımı düşünüyorum evet.
Hayatta her nesne bağımlılığa yol açabilir. İnsan herhangi bir maddeye bağımlı hale gelebilir. Her şeyin bağımlılık riski vardır. Kimi zaman bu bir insan da olabilir. İnsanlara da bağımlı olunabilir. Sonuçta yaşanan tüm bağımlılıklar istenmeyen sonuçlara neden olur. Önemli olan insanın özgür kalabilmesidir. Her insan bir oranda ek bir desteğe, egosunu destekleyecek başka bir nesneye gereksinim duyabilir. Bu destek bir araç olarak kullanıldığı zaman insana zarar vermeyebilir. Ancak bu insanın kendi benliğinden daha önemli bir hale geldiği takdirde sonuçlar kaçınılmaz olarak hoş şeyler olmayacaktır. Bağımlılık insanın kendi varlığını bir bütün olarak sürdürememesine yol açar. Kendi varlığı yitmiş, madde ile bütünleşmiş, yeni bir varlık oluşmuştur.
Bağlanmak değil de hayatıma girmeyi başarabilen insanlara değil sadece nesnelere ya da hayvanlara da değer veriyorum. Kedi fobim var mesela kedilere dokunamam ama geçen bir kedi bana kendini sevdirdi, ilk defa ona dokundum, sevdim ve korkum gitti. Bu yuzden ona değer verdim. Ama 2 gün sonra kediyi kaybettim ☹ Kendimi kötü hissettim çok fazla. Bu yuzden hayatıma gerçek anlamda çok insan almam ve de vedaları pek sevmem, hayatıma aldığım insanlar da buna degiyordur ve onlara değer veririm. Ama bu da çabuk olacak bir şey değil.
Bağlanmak çok zor benim için.Çabucak bağlanamam. Severim hatta aşık bile olurum. Ama bağlanmak ayrı bir şey. Gittiğinde enkaz bırakıyor adeta. Kolay bağlanan kişiler çokça üzülen kişiler oluyor. Bu sevgi açlığından kaynaklanıyor. Sevilmeye muhtaç hisseden kişi az bir sevgi görünce hemen bağlanıyor. Kendine büyük bir kötülük ettiğini bilmeden hem de.
Hayır bu olanildiğince zor oluyor benim için fakat karşımda ki insana göremde değiştiğini söyleyebilirim bu sürenin. Zor bağlanır, zor koparım. Aslında eskiden çok çok daha zordu kopmak benim için fakat şu an bir şekilde aşabiliyorum...
Hayatıma kimse giremez dolayısıyla da bağlanma değil selam bile vermem herkese. Bağlanmayı bırak eğer hayatıma herkes girebiliyorsa bu bir güvenlik zafiyeti ve kişilik zayıflığıdır.