Hak etmediğimi düşündüğüm çok fazla şey yaşadım. Belki de ben öyle sandım ya da sadece yaşamam gereken şeylerdi her biri bilemiyorum fakat tek bildiğim şey hepsinden birer parça alarak o bütünü tamamladığım ve farklı bir yerden baktığım... Faklı diyorum çünkü önce ki düşünce tarzıma kıyasla kuruyorum bu cümleyi. Hayatıma giren her insanın bir nedeni vardı gözümde, hiçbiri boş yere ya da durduk yere gelmedi ve bu nedenleri görebildiğim sürece de tek olan şey bana bir şekilde katkı sağlamaları. Kimisi iyi yolla, kimisi kötü yolla gösteriyor bunu. Ne olacağını bilmiyorum diye yürümekten vazgeçmedim ya da bunu hiç düşünmedim. Bazen yarı yoldan döndüm, bazen yolun sonuna kadar gidip gördüm...
Pek çok şey için dedim. Işin garip yanı hayat sana hep hak etmediklerini veriyor zaten. Elinde imkan olan insanların çoğu kullanmayı bilmiyor mesela. Sürünen kulislerdeki akıl onlarda yok 😂 Neden kötüler kazanıyor? Onun sebebi de bu. Haketseydik zaten başımıza bunlar gelmezdi. Haketmedik ki geldi. Garip bir paradoks ama öyle.
Herkes kendine göre iyi, herkes kendine göre haklı ve sebep/sonuç ilişkileri farklı. Ben bunu hak etmedim elbette demişimdir. Yaşadıklarımı ben bilir ve en iyi kararı, yargıyı ben yaparım. Ve sonuç olarak yine payıma düşeni haklı görürüm. Ama her ne yaptıysam, yapıyorsam bilerek ve isteyerek hiç pişman olmadan yapmışımdır.
bu sitede bi kız bi oğlandan hoşlanıyordu. kız bana ulaştı yardım edermisin bundan hoşlanıyorum beni engellemiş dedi. tamam dedim çocuğa durumu anlattım çoxuk ondan hoşlanmıyormuş cesaretim hoşuna gitmiş bana dadandı bana aşık oldu. kız bunu öğrendi bana sardı saydırıyo oğlan sanki 5 yıllık sevgiliymişizde hayallerini yıkmışım yriplerine girip vicdan yaptırıyo. kız allahtan beni tanımıyo vururdu gördüğü yerde. kısaca yardım istediler ettim ama bunları da hak etmedim...
Ben 17 yaşımdan sonraki hayatı haketmedim. Seçim karar benim değildi, yaşadıklarım benim değildi. Içinde ben olmayan bir kalıba sokulmuş ve sadece rolümü oynamıştım. İçi boşaltılmış biri olmayı haketmedim.
Olanlar oldu eskide kaldı... özür diyen hiç olmadı... unutmayın hiç düşen yaprağı ezerler üstüne basıp... Allah'a bıraktım olanları, ve ben helal edermiyim hâkimi onlara bilemem de... ben başkaları ve kendimi üzdürmem artık ezerimmmm ... çok acıtılar ruhumu benim gibi iyi biri :) saf... tabiki de hak etmedim!!! Fakat dersde oldu çok saf iyi kalpliydim... fakat kötü insanlarla arkadaş olacama, Allah'a yanlız kalarım gene daha iyi
Evet yakın gördüğüm biri bana haksızlık yaptı. Çok dikkat ettiğim bir konu vardı ve hiç dikkat etmediğimi ima etti. Olay biraz uzun ve herkese açık bir yerde yazmak istemiyorum ama çok büyük haksızlığa uğradım.
O Sabri abine söyle bugünün ödemesini yapmadı kardeşim, bak bide ona söyle benle böyle emrivaki konuşmasın ağzına sçarım onun, ağzına sçarım Tayfun. Hem evimi veriyorum hemde azar yiyorum
Hak etmedim demek biraz isyana kaçıyor bence. Bu güne kadar başıma ne geldiyse ya benim tercihimden kaynaklı ya da kader diyebilecegim türden durumlarlarla karşılaştım. Vardır bir hikmeti zamanla anlıyoruz
Son 7 yıldir içim çürümüş halde geçti.. gördüğüm sadece bir kötülüğü unutamamaktan dolayı.. şimdi manasız amaçsız umutsuz karamsar mutsuz geçiyor... Allah büyük.. ona sığınıyorum.
Olmadı sanırım çünkü bişey olmuşsa vardır onda bir hayır, sorgulamadım pek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok sevdim çok güvendim her şeyden vazgeçecek kadar sevdim, ama o gitti en yakın arkadaşımla aldattı bi açıklma bile yapamadı üstüne inkar etti. Hayatta hak etmedin dediğim şeylerin başında bu geliyor