Bazen yaşantımızdan, hayat kalitemizden memnun olmayıp değişiklik arayabiliyoruz. Siz hiç bu durumla karşılaştınız mı? Kendinizi değiştirmek, yenilemek veya bambaşka birisi olmak için neler yapmayı düşündünüz? Bunun için ne gereklidir?
Hayatınızı, yaşam şeklinizi komple değiştirmek istediğiniz oldu mu? Bunun için ilk ne yapmayı düşündünüz?
Köklü bir değişim yapacak enerjim yok artık. Her şey olmasını istediğim gibi gidiyor zaten. Taşları yerinden oynatmak yorucu bir süreci de beraberinde getirir. Gerek duymadıkça bunu istemiyorum.
Herkes olmasa da çoğu insan hayatının belirli bir döneminde en az bir kez bunu yapmayı ister diye düşünüyorum. Fakat bence bu fikrin hangi yaşta oluştuğu çok önemli. Özellikle eğitimi tamamlayıp iş hayatına atılmadan bu tarz radikal değişimlerin bir ihtiyaç olarak ortaya çıkacağına pek ihtimal vermiyorum. Çünkü insanın değiştirmek istediği kişiyi, yani kendisini tanıyabilmesini için belli bir yaşa gelmesi, çeşitli deneyimler kazanması ve bunların sonucunda biraz olgunlaşmış olması gerekiyor. Kaldı ki değişim sadece istemekle de olmaz. Manevi şartların yanında maddi koşulların da buna uygun düzeye gelmesi şart. Dolayısıyla herkes için nokta atışı bir yaş söylemek mümkün değilse de 25 yaşından önce bu düşüncenin oluşması düşük bir ihtimal bence.
Bu kararı alabilmenin koşulu, en kabul görülebilir karakterini inşa etmene bağlı. Bunu kabul edecek olan da sensin; geleceğini düşünürsün, hayallerini, gayelerini ve tecrübelerinle pişirirsin aynı kapta. Belirli dersler ve birikimler de hatalarını veya başkalarının hatalarını daha net görmene, insanları ve hayatı net analiz etmene fayda sağlıyor işte. Sonrası zaten basit.. Kendinle baş başa kaldığında da, bu zamana kadarki yaşantını sorgulamaya başlıyorsun. Bu değişim ya ufak detaylara yönelik oluyor ya da her birini fark ettiğin için komple bir değişim.