Bu bir engel değildir. Ben hem çocuk ruhlu hem de yerine göre olgun biriyim. Çocuksu yanımın daha ağır bastığı da oluyor buna engel olamam. Olmak da istemem. Kendimi daha mutlu ve keyifli hissediyorum.
Hayır değildir.. yerine göre çocuksu yerine göre olgun davranmak gerekir.. Çocukla çocuk, Büyükle büyük, Yaşlı ile yaşlı olmalı insan.. Herşeyin bir yeri ve zamanı vardır Önce onu bilip ona göre davranmak gerekirİnsan bazen çocuk olmak istiyor büyüse bile.. Tıpkı çocukken büyümeyi istediğimiz gibi.. Oysa ki hayatımızın en güzel yılları çocukluk yıllarımızdır.. kıymetini bilemedik.. Bazı insanların içindeki çocuk hep yaşar.. Ama bu tabiki olgunluğuna hareketlerine etki etmez etmemeliİnsan kaç yaşına gelirse gelsin içindeki çocuk hep yaşamalı 😊
Çocuksu olmaktan kastın tam olarak ne bilmiyorum ama ben iki şekilde söylemek istiyorum düşüncemi. Yası 40 a da gelmis olsa henüz buyuyememis, ergence tavırlar segileyip, birey olamamış bir kişilik yapilanmasindan kaynaklı, çocukça tavırlar takınıp, çocukça düşünce beyanlarinda bulunuyosa evet olgun olmaya engeldir. Fakat içindeki çocuğun sesini hala duyabilen ve yeri geldiğinde onu dinlemekten ve ya da ona gereken muameleyi yapıp ortaya çıkmasını, farkedilir olmasını engellememekse, evet zaten gerçek bireyin ,"olgun"un tanımı budur zaten. Olgun kişi içindeki çocuğu herzaman dikkate alır sindirmez, bastırmaz, baskilamaz... Tıpkı bir eveveynin çocuğuna yapmaması gerektiği gibi.
Haddinden fazla çocuksuysa gerçekten engel olduklarını görebiliyorum. Kaç yaşına gelmiş çizgi film izleyen arkadaşlarım var. Saçma ve gereksiz geliyor bana. O kişiler de akılsızca davranıyor ve hareketleri çok çocuksu, mantıksız geliyor bana. Herkes öyle midir bilemem ama abartmamak lazım bazı şeyleri..
Bence çocuksu özelliklere sahip olmak ve olgunluk, kişiliğin iki farklı yönüdür. Kendimi çok olgun bir insan olarak görüyorum ama bazen bir çocuğun yaptığı gibi şeyler hakkında heyecanlanıyorum. Ve bunda yanlış bir şey görmüyorum. Bunu söyledikten sonra, her zaman olgunlaşmamış kalan ve eylemlerine yansıyan bazı insanlar var.
Hayır engel olduğunu düşünmüyorum. İnsan her daim içindeki çocuğu koruyabilmeli. Örneğin kendim yerine göre olgun davranırken istediğim zamanlarda da çocuk ruhluyum. Duruma göre kendini ayarlayabildiği sürece no problemo hatta kıskanılası bir özellik insanlarda ciddi bir yüz ifadesi varken bu tip insanlar daha kolay mutlu olabiliyor bence. 🤗
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hayır bir kişi hem akıllı olabilir hem olgun olabilir hem de çocuksu olabilir önemli olan neyi nerede kullanabileceğini bilmek bazı insanların yanında oldukça olgun davranmak gerekiyor bazen de yani bazı ortamlarda istesen bile olgun kalamıyorsun zaten.
Hayır kesinlikle. Ben çocuksu insanları ayrıca çok severim. İçindeki çocuğu öldürmeyen 40 yaşındaki babacan babalar, 60 yaşındaki çocuklarla oynayan, azarlamayan büyükler, çocukla çocuk olabilen insanları ayrıca çok severim. Keşke herkes gerektiğinde çocuksu olabilse. Ne yazıkki erken büyüyenler yüzünden, çocukluk nedir bilmeyen insanlar yüzünden başım ağrıdı hep😄
Yani engel değildir ama dozunu ayarlayabildiğimiz müddetçe. Hem bana göre çocuksu düşünerek daha kapsamlı farklı bakış açıları geliştirip ona göre kararlarda alınabilir bu daha akıllı ve olgunca bir durum olmaz mı sanki bana öyle geldi.
Alakası bile yok insan içindeki çocuğu kaybetmediği sürece hayat dolu , mutlu ve pozitif bir hayat felsefesi sürdürmeye devam eder. İçindeki çocuğu öldürme.
Baby... insanın gidebildiği en uzun yolculuktur. Çocukluğu... hep gidip gelirsin yaşarken... olgun ol katı ol... ne olursan ol.. bir an gelir daima çocuksundur.