İrade hakim olunması ve kontrol edilmesi en güç olguların başında geliyor. Peki, siz iradenizi kontrol edebiliyor musunuz?

Ne kadar istediğim ile ilgili bu durum.
Genellikle yemek düşkünlüğü beni yeniyor.
Ancak başarılı olarak geçirdiğim bir fiil 3 yılım da var.
Uykuya düşkünüm ama işim varsa yeniyorum.
Gerçek manada iradeli olmam gereken ne varsa onu yenerim. Ama istemem önemli.
Sigara konusunda iradem net sıfır. Her zam geldiğinde bırakcam diye kendime söz veriyorum paket bitecek korkusuyla gidip hemen başka alıyorum. Yani dayanamıyorum sigarasızlığa. Arkadaşlar ile takım elbisesine iddiaya girdik kendimi de denemek istedim bakalım kaç gün diye 2 gün sadece 2 gün dayandım. Gizli gizli içmek delikanlılığa yakışmaz diyip tam 3 tane takım elbise almayı göze alarak ben içiyorum beyler dedim geri başladım. Ama o 2 gün bana zehir oldu. Bir şey diyorlar anlamıyorum aklım sigarada resmen bağımlısı olmuşum bunu biliyorum. Sadece sigara konusunda iradem sıfır işte. Geriye kalan ne varsa kendimi tutarım
Bazen evet bazen hayır..
Ne ile ilgili olduğuna bağlı bir durum bu..
Mesela uyumayı severim ama çalışmak zorunda olduğum için hâkim olabiliyorum..
Gezmeyi severim çalışmak zorunda olduğum için hakim olabiliyorum..
Diyet konusunda olamıyorum 😂
Birde konu sevdiklerim olunca onlara bir zarar gelmesin diye veya herhangi bir tehlike durumunda maalesef olamıyorum ki bu herkeste olan bir durum diye düşünüyorum..
İnsan istedikten sonra herşeyi başarır ama önemli olan istemek ama bazen çok çabuk pes ediyoruz insan oğluyuz işte..
Kontrollü olmayı, mantıklı olmayı çok severim. Duygular insanı yanıltır, kararlı olmayı iradeli olmayı seviyorum.
Bazen de iradem beni kontrol ediyor, şimdi artistlik yapıp irademi kışkırtmanın lüzumu yok. 😅
Cevap
9Cevap
Merhabalar 🍰 İrade konusunda başarılıyım; bir şey hariç: sigara… İçmeyeceğim artık diyorum kendime bir bakıyorum yine yakmışım.. Onun dışında iradeliyim evet tutarım kendimi
şu an zorluyorum 5. güne gireceğim Allah'ın izni ile fakat diğer taraftan birşeyden emin olmak için bayiye gidip ufak çaplı rasgele bir oyun yaptım bu irade dışı bilinçli bir eylem
Tek zayıf noktam peynir, ona hayır diyemiyorum 🤣🤣
kontrol demeyelim de kendimi başka şeylerle oyalayıp unutabiliyorum
Maalesef biraz zorlanıyorum halbu ki önceden herkes irademe hayrandı
Manipüle edilmedikçe edebiliyorum. Artık ona da uyandım izin vermiyorumm
Savaşa bak😁
Kontrol ediyorum, etmiyorsamda edemedigimden degil etmek istemedigimdendir.
Evet edebiliyorum Allah'ıma bin şükür yarabbel alemin.
İyi akşamlar …Evet kontrol ede biliyorum bazen oluyor kontrolden çıkmak istiyor ama bırakmıyorum😊
Her türlü konu da irademi kontrol ederim ama cinsellik konusunda iki dakikalık haz için irademi kontrol edemiyorum. /:
Karşımdaki kişiye ve olaya bağlı. Ailem karşısında daha çok kontrolsüz oluyorum. Arkadaş çevresi ve dış dünyada sahte bir yüz ve bana ait olmayan bir karakter.. Tadaaa!
Yemeklere karşı hayır :d
Bu konuda oldukça iyiyim
Kesinlikle hayır , sigara zamlandi diye sigarayı bırakacaktım sadece 1 gün dayanabildim ve ardından da normal ictigimden daha fazla içmeye başladım ejfjf
Diyetler dışında irademi kontrol edebiliyorum 🤦
Valla yok olmuyor edemiyorum kilo vermek istiyorum aksine sürekli yemeyecegim diyip yiyorum ne spor ne diyetisyen kar ediyor irade sağlam olmayınca
Evet sonuçta iradesiz insan kaybetmeye mahkumdur. İrade kişinin elindedir tamamen
Aslında isteyince irade ve dürtü kontrolüm yüksek, bir şeyi kuvvetle istemem lazım.
Hiç edemiyorum valla yapmak etmem dediğim ne varsa yaparım
konuya göre değişiyor, bazı konularda evet bazı konularda az
irademi her türlü kontol ederim ama fantezilerim de asla fantezi fantezidir değil mi :)
bazen hiç edemiyorum bu huyumdan nefret ediyorum
Edemiyordum , artık ediyorum
Evet bu konuda iyiyim 😄
Hayır edemiyorum maalesef.
Eh işte bazen evet bazen hayır
maalesef hayır sanırım bir bunu öğrenemedim.
Her konuda hayır maalesef
Ortamın durumuna göre değişiyor
Her konuda edemiyorum
Sadece diyetde kontrol ediyorum sjjdj
Ederim mümkün olduğunca
Belli konularda hayır bkz diyet :)
Uğraşıyorum kimse mükemmel değil
Sigara hariç evet edebilirim
Artık ediyorum
Bu konuda kendime güveniyorum.
Pek sayılmaz
Evet