Eğer hala nefes alıyorsak, bir umut var demektir. Hayat şartları ve psikolojinize bakarsak, sizin hala umudunuz var mı?Kimileri kişileri koyar umutlarına, kimileri de hedeflerini.Siz neyi koydunuz umutlarınıza? Hala umut var mı?
Gelecekle ilgili hayallerim var tabii.. Bugüne kadar ne istediysem oldu ve bu konuda şanslıyım. Gerek ailem gerekse esim bana engel değil yardımcı oldular. İyiki babam gibi bir adamın kızıyım her konuda arkamda ve yine aynı şekilde erkek kardeşim var. Zaten kendi ayaklarım üstünde durabiliyorum ve çocuklarımı da güzel yetiştirdim iyi ki evlatlarım adam gibi adamlar saygılı ve ne istediklerini biliyorlar. Geriye babaanne olmak kaldı, nitekim zamanı geldiğinde ömrüm yeterse onuda göreceğim inşallah...
Selamlar.. Ben hayatımın en zorlu zamanlarında bile umudumu asla kaybetmedim.. Beni ayakta tutan yegane şey umudumdur.. Hayat zor ve tuzaklarla dolu.. Yara bere almadan ilerlemek mümkün değil.. Yaralarını kendin dikmeye başlayınca sanırım güçleniyor ve büyüyorsun.. Yaraların ne kadar derin olursa olsun, seni öldüren yaraların değil, kazanacağına inanmayışın olur.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet hala umudum var. Ara ara kaybetsemde toparlıyorum kendimi. Benim en güzel, en ballı, en mis kokulu umudum "oğlum". O yüzden adınıda "Umut" koyduk. Benim en güzel umudum " canım oğlum umudum benim" ♥️♥️♥️
Geçenlerde bir tespitte bulundum. Şimdi senin sorunu okuyunca tekrar aklıma geldi. Biz gelecekten korkmayı çok güzel öğrendik. Okadar güzel öğrendik ki, korkuyoruz evvela ve bu korku elimizi kolumuzu bağlıyor. Yaşamadan ölüyoruz. Bence bunu aşmamız lazım. Birşeyler yaşıyorsak, bir sebebi var. Hayat bize bir şey anlatmaya çalışıyor. Yaşadığımız şeyin acısına yoğunlaşmak bizi ancak uyuşturuyor, ilerletmiyor. Ama yaşamın amacı ilerlemek. Önümüze bakmak lazım. Gelen karsa da kışsa da, hoşgelin diyip en güzelini yapmamız lazım. Umutsuzluk, korku, endişe… bu duyguları hissettiğimiz yeter sanıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Elbette var. Gelecekten beklentim var güzel şeylerle gelsin, kötü şeylere kapılarımı kapadım. Gerçekten artık güzel şeyler olsun. :D her şeyi gördüm, yaşadım, tattım artık biraz durulsun hayatım. Ne bileyim akşamları eve geldiğimde bacaklarımı uzatıp tv izleyeyim :D elimde şarabım, saçma sapan romantik komedi filmlerini sıralayım. Dert olmasın, tasa olmasın. Tek düşüncem yarın ne giysem olsun 😅
Ümit olmadan Duâ olmaz. Yokluk olmadan da varlık olmaz. Ben bu ikisine bakıp şükrediyorum. Perperişan oldun, ölümlerden döndüm, boşandım ama ümidimi kaybetmedim. İki tane gözümün ışığı, nuru evladım var. Onlar olmasa ev benim için zidan. Varsın param olmasın. Ümidim var yeter. Allah var Gâm yok...
Var evet. Şu anı görüyoruz, yaşıyoruz. Geçmişi yaşadık. Görüceğimizi gördük, bazı şeyler için çabalıyoruz. Geleceğin getireceği sürprizler veya gelecekte görmek istediğimiz şeyler için umut var bence. Bu yarın içinde oalbilir, 5 yıl sonrası içinde. Ben umutluyum, en azından mutlu günleri görmek için diyeyim. <3
Umut her zaman vardır yeter ki bulmak isteyen bulabilsin. Umuttan vazgeçmek demek insanlığından birazını kaybetmek demektir. Umudumuzu kaybetmeyelim insanlığımızdan olmayalım 🥺❤️
Dünyanın iyi değil de kötüye gittiğini net bir şekilde görüyoruz hep beraber beklentim olmadan yaşıyorum bir kaç konu dışında olursa olur olmazsa olmaz anı yaşıyorum zaten
Hayatın neler getireceğini bilemem anlık yaşıyorum plan veya bir hayal peşinde değilim şu an çünkü ne zaman planlı yaşasam hep tersi oluyor akışına bıraktım.
Hayat şartları gittikçe zorlaşıyor. Bir kıtlık kıyameti geliyor gibi. Tabiki inancım gereği bir şeylere umut ediyorum ama insanlığın bittiği noktada kendine dönüyor insan.