Tanıştığım ve hayatıma dahil etmeyi düşündüğüm insanların kişiliğine ve tavırlarına hep dikkat ederim. Bir kişide dikkat ettiğim en önemli özelliklerin başında empati yeteneği gelir. Empati yapmak, karşımızdaki kişiye yaklaşımımızda çok önemlidir. Eğer birine bir şey yapmadan veya söyleyemeden önce empati yapabiliyorsak, o kişiyi kolay kolay kırmaz veya üzmeyiz. Kendi başımıza gelmesini istemediğimiz hiçbir şeyi başkasına yapmamalıyız çünkü. Dikkat ettiğim bir başka özellik ise, merhamet duygusudur. Merhamet sahibi olan bir insana güvenmek, ona sırtımızı dayamak çok daha kolay olur. Son olarak da, bir insanda hayvan sevgisinin olması çok önemli bence. Hayvanları seven, onları koruyup kollayan bir insandan kimseye kolay kolay zarar gelmez.
Bencillik , hayatımda bulunan hiç bir insanın bencil olmasını istemiyorum çünkü ben bencillik yapmıyorum ve hayatımdakilerinde bencil olmasını istemiyorum.
Konuşma tarzına, samimiyetine, birde gülüşüne. İnsan her ortamda rahatsız edecek derecede gülebilir, ama saygı gösterenin tebessümünü merak ederim. Samimiyeti olarak bana karşı mesafeli mi yoksa daha önce tanışıyormuşuz gibi ykaıj mı davranıyor diye bakarım. Konuşma tarzı zaten bellidir. Bir hızlı hızlı konuşan var, birde tane tane arada espriler yaparak hoş sohbet açan var, konuşma tarzından kastım bu aslında benim.
Dürüst olmalı, vefalı olmalı, merhametli olması çok önemli. İkiyüzlü yalanci, nankör olmamalı ve Kadir kıymet bilmeli... Sadece iyi günde değil, kötü günde de dost olmalı.
Vefalı insanları yakınımda tutmayı severim. O yüzden en çok dikkat ettiğim özelliklerin başında gelir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygılı ahlaklı nazik ve kibar olmalı nerde ne konuşması gerektiğini bilmeli dürüst olmalı sadık olmalı açık ve net olmalı saçma sapan konulardan dolayı küsmemeli soğumamalı çünkü naz çekemem kimseyi kendimi sevdirmek için uğraşamam olduğu gibi olmalı yapmacık olmamalı karakteri oturmuş biri olmalı
Dürüstlüğüne ve kalitesine bakarım daha sonra arkadaşım olacaksa aynı kafa yapısında olmamız önemli buna bakarım. Esprilerimiz uyuşuyor mu falan. Onun dışında bir şey irdelemem herkesin kendi hayatı zaten
insanlarda genellikle başkalarına nasıl davranıyor diye bakarım çünkü başkalarına nasıl davranıyorsa banada öyle davranacaktır iyi kalpli olup olmadıklarına da bakarım