bazen sorgulamak lazım olanı biteni geleni gideni hatta hiç gelmeyeni.. bazen de tam tersi sorgulamak yerine akışına bırakmak lazım.. her zaman sorgulamak yorar insanı arada akışına bırakıp kafayı dinlemek lazım biraz geleni görmek kabul etmek çokta düşünmemek icap ediyor..
Sürekli sorgularsan belki gelen güzellikleri fark etmiyorsun ve ellerinden kayıp gidiyor. bazen geleni kabul etmek lazım ardında nasıl güzellikler gizlemiş bilemeyiz ki.
Gerektiği yerde sorgularım ancak bu benim imtihan meselemdir. İsyan meselesine dönüşmez. Tabi bu durumu bırakalı yıllar oldu. Yaşadıkça biraz daha olgunlaşıyor insan. Sorgularken asla önyargılı olmam kendime. Çünkü bir kader çizgim var ve o çizgide kararlar kendiminse sonuçları da bana aittir. Bu seviyeden sonra olumsuz durum olursa akışına bırakırım. Burada da beni tenzih eden durum sanırım sabrımın inayeti olur. Bu çerçeveyi bir resimde görürsem benim açımdan iyi olur. Gerisi hayatın içinden zamanın bir parçası olarak akar gider.
Merhaba.. 😊 Vaktini sürekli hayatı ve kendi yaşantısını sorgulayan bir insan olarak, ikisi de olmalı diye düşünüyorum. Akışına bırakıyorum diyerek hiç düşünmeden yaşamak elbette olmaz. Sorgulamamız da gerekir 😊 Hem hayatı, hem kendimizi.. Neleri doğru ya da yanlış yapıyoruz. Nasıl yaşıyoruz ve gerçekten nasıl yaşamak istiyoruz 😊 Mutlu muyuz gibi.. Sadece çok fazla sorgulamak sakıncalı diye düşünüyorum. Dozunda olmalı. Sürekli düşünüp, sorgulayıp akıp giden hayatı da kaçırmamalıyız.. ✨
Hayatı sorgulamaya başlarsak o işin içinden çıkmak zor olur. Sen sorguladıkça huzurun kaçar. Hiç bir şeyden tat almamaya başlarsın. Yerinde ve kararında sorgulamak lazım. Yaşananları bizim ne yararımıza olacak diye. Derine inmeden, kendimizi yormadan yapmak lazım. Sürekli bir sorgulama içinde olursak anın tadı çıkmaz ve yaşanacak güzel şeyleri kaçırmış oluruz.
Sorgulamak gerek yoksa amaçsız şekilde, oradan oraya savrulup yaşamak çok saçma olur. Belli yerlede çok kasmamak lazım tabi ama genel anlamda sorgulamadan yaşanmaz. Hayatın verdiği, sana sunduğu zevkleri belli bir yerde kaçırabilirsin ve bir süre sonra yaptığın şeyler sana sıkıcı, zevk vermeyen şeylere dönüşücektir. Bazı zamanlarda bu tarz depresif duumlara girmemizin en büyük nedenlerinden biri bu bence. ❤
Akışına bırakmak cazip gelir ilk basta.. akışına bıraktığın zaman hoşuna gitmeyecek vb. durumlar olur ve işte ondan sonra başlarsın sorgulamaya... Anlayabilirsen ne ala... En sonunda; nerde neleri ne şekilde sorgulamak gerekiyor , nerde neleri ne şekilde akışına bırakmak gerekiyor, ayirt edebiliyorsun... Bunu başarabilen insanlara selam olsun ! Hersey gönlünce olsun...
Önce sorgular, sonra da akışına bırakırım. Ne olacaksa olsun derim. Hayat, istediğimiz gibi planlı ve programlı yürümüyor. Sen planlar yaparsın hayat ise kendi akışında ilerler. Bu yüzden gerektiği kadar sorgular, sonra da olduğu gibi bırakırsın.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bazı şeyleri akışına bırakmalı... Aile, sağlık, ekonomik durum... Bazı şeyleri de sorgulamalı... İletişim, ilişkiler, aranması gereken haklar gibi... Ama ikisi arasındaki denge önemli... Ben sevilmeyen bir insan oluşumu ve yalnızlığımı akışına bıraktım ama yalnızım kimsesizim diye beni sap sünepe sümsük diye aşağılayanları hep sorgularım... Sorguculara da kadercilere de hayatları boyunca bol sevgi bol sağlık bol başarı ve bol zenginlik diliyorum. Herkes gülsün kimse üzülmesin...
Eskiden çok sorguladım bu tür düşüncelerin kafayı yememe sebep olduğunu görünce düşünmeyi bıraktım. Artık insanlar nasılsın dediğinde onlara bile cevap veremiyorum çünkü düşünmek istemiyorum nasıl olduğumu.
Hayatı sorguladıkça daha derin yaralar açar insana. Bu yüzden akışına bırakmak daha mantıklı ve sağlıklı. Akışına bırakmadığımız ve saatlerce sorguladığımız zamanlar da olmuştur tabi. Ama sonu hep hüsran, pek bir sonuca varamıyoruz bir çoğumuz.
Ne yani sorguluyorsun da noluyor? depresyondu hayal kırıklığıydı derken hayat daha kötü oluyor.. yaşa geç, otur ağla, kalk dans et, akışına bırak böylesi daha güzel
Eskiden sorgulardım ama fark ettim ki insanların davranışlarında mantık aramak anlamsız zira bazı davranışları niye yaptıklarını kendileri bile bilmiyor. O yüzden akışına bıraktım.
Sorgulamak lazım. Yoksa yanlış hesap bağdaysan döner derler bağdaysan dönemezsin bile. Bazende olmuyorsa hayırlısı diyip belli bir süre havayı dinlemek lazım 😀
Merhaba arkadaşım hayatı sorguladıktan sonra sorunlara çözüm bulabileceğini düşünüyorsan faydalı olacaktır mesele sorgulamaktan çok sorgulama sonunda neler yapacağındır. Hastalığının tedavisinin olduğunu düşünüyorsan muayene etmekte fayda var.
her şeyin ters gittiğini düşündüğümüzde tabi ki oturup düşünmek sorgulamak gerekir ancak bazen hayatı akışına bırakmak zaten bütün sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır.
Mantık çerçevesinde sorgulamak gerek fazlası mutsuz perişan eder akışına bırakmakta lazım duruma göre fazla akışına bırakırsan da kendini çok farklı yerlerde bulabilirsin ölçüyü kaçırmamak lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatı sorgulamaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın o yüzden bırak akışına gitsin
Anı yaşa önüne çıkan engelleri çöz ve çözümle, ileriyi düşünmeden
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tutmamak lazımmış, bilinenin aksine. Başka bir deyişle, etrafa bakarken ayaklarını yok saymamak.. Nereye götürdüğünü bilmek gerekirmiş, ayakkabılarını kontrolünde tutmak..