Neyi görürsen ona gülersin neye bakarsan ona yalnızca bakarsın. Gülmek zahmetli iş değildir fakat kazanması zordur gülüp geçersin de şu zamanda gülecek fırsat gelmiyor ya. İşte bundan kaynaklı herkes bir çilingir bulma derdindedir. Kendindeki gülecek anahtarı yitirmiş biriyim ve benim gibiler. Sevgiyi açacak anahtarı varken üstüne kilit vuran insanların içinde hâla çabalayan insanlardan olmaktır aslında basitçe. Belki de ağlamak kapısı zahmetsiz ve ardına dek açık nefret, üzüntü keza aynı şekilde... Bakmadan geçenlerden olmak öneme sahip girmeden kapatmak ehemmiyetle bilhassa o kapılara kilit vurmaktır gülmek. Salt anahtar değildir yalnızca sevgi açmaz kötü duyguya da zincir vurur kilit takar gülmek. Bir nedenden gül benzer ki her şeye rağmen tebessüm etmek; etrafında güzellik olmayan çölde açan bir çiçeğin yalnız başına verdiği umarsız savaş onca kötü koşula rağmen.
Sevgi dolu kapıların kilitlerini kırdığımız yarınlara sevgi ile kalın.❤️🌺
Güler yüzlü olmanın gerçekten çok güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama ben her zaman güler yüzlü olamıyorum. Mutsuzluktan ya da memnun olamamaktan değil. Yapım biraz ciddi. İnsanlar yanlış anlayabiliyor. Bu konuda çok soru ve eleştiri alıyorum. Beni çok bunaltıyor hatta. Sürekli neden mutsuzsun tarzı sorular soruyorlar. Verdiğim cevaplar inandırıcı gelmiyor. Elbette sürekli somurtkan bir şekilde gezmiyorum. Ama genel olarak ciddi bir duruşum var. Ortada bir sebep yokken gülümsemem mesela pek. Sanırım yapı ile alakalı olabiliyor. 😊
Duruma göre somurtkanda olabilirim, yapabilirim bunu, kendime güveniyorum :D ya şaka bi yana her zaman güler yüzlü olamıyoruz tabii ki, ruh halimize bağlı, henüz o kadar delirmediğimize göre olur olmadık şeylere gülmüyoruz :D ama genelde hep pozitif olmayı seviyorum, etrafıma gülücükler saçarım, insanları güldürürüm, çok kasvetli bir ortamı yumuşatırım yani :D sanırım boğa burçları hep böyle, tanıdığım kadarıyla bir kaç arkadaşımda girdiği ortama neşe getiriyor. Aşırı ciddi insanlar beni geriyor, dövesm geliyor hahaja
Genellikle ( çok sevmediğim insanlar olmadığı sürece ) fazla güler yüzlü biriyim. Özellikle sevdiğim kişilerin yanında fazla gülümserim veya direkt gülerim ama bazen fazla heyecan yapınca da istemsiz bir şekilde gülümsüyorum ve ciddi bir şeyi gülerek soruyorum ve gibi oluyor. Bu yandan kötü tabi ama bu zamana kadar güler yüzlü olmanın zararını pek görmedim size de tavsiye ederim , herkese bol bol gülümsemeler :)
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Her daim güler yüzlü olmaya dikkate ediyorum. Somurtmak bana göre değil. Tebessüm ile iletişim çok önemli. Suratsız insanları sevmem Zaten yanımda uzun süre somurtarak kalan kimse olmaz. Ben bir şekilde güldürürüm. En çok yüzü asık denilen kişi bile bana yeter çenem ağrıyor gülmekten der.
Güler yüzlü olmak vazgeçilmezdir. Güleryüz her mutluluğun ve başarının anahtarıdır, ancaaak, samimi değilse derhâl anlaşılır, hiçbir kıymet-i harbiyesi kalmaz, samimi ve kalptense değerli olur, net👍😄👍😄
Her zaman olduğumu söyleyemem, keyifli bir haldeysem her şeye gülerim fakat canım sıkkınsa suratım yerlerde olur. Genel olarakta yakın olduğum ve sevdiğim kişilerle çok eğlenir, gülerim. 🙃
Somurtkan, hiç gülmeyen biri olarak tanınırım çevremde. Oysa hiç bilmiyorlar, keyifli vakit geçirdiğim insanların yanında şen şakrak olabiliyorum diye. Ben güler yüzlülüğün samimiyetine inanırım. Herkese aynı samimiyetle tebessüm edemem. O içtenliği hissedersem eğer etrafıma güler yüzlülüğümle sevgi saçarım. Onun haricinde herkesi somurtkanlılığımla boğabilirim. Elimde değil.
Talih ne kadar güler yüz gösterirse göstersin, ömürlerinin son günü geçmeden insanlar mutlu saymamalı kendilerini; çünkü insan hayatı kararsız, değişkendir; ufacık bir eylem yüzünden bir halden bambaşka bir hale geçiverir. -Michel De Montaigne-
Merhaba. Hak edene gülümserim sevgimi hissettiririm sevdiklerime karşı yumuşak olurum, ama hak etmeyene sevmediğime uzak olurum muhatap olmam doğrusu da budur kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Güler yüzlüyümdür genel olarak. İnsanları mutsuz görmeyi sevmem, kendimide üzmeyi sevmem. Pek üzülmek istemesemde istemsiz üzüldüğümüz duumlar oluyor ama o da tuzu biberi diyelim. ❤