Bazı davranışlarımızı ya da alışkanlıklarımızı değiştirmek isteriz. Çünkü zamanla bu alışkanlıkların ya da davranışların aslında bize zarar verdiğini bir şekilde anlamış olup bunu değiştirmek istiyoruz.
Merhaba Kendimle ilgili değiştirmek istediğim şeylerin beni ben yapmaktan koparacağı gerçeği ile yüzleştim sonunda. Duygusal olmak, derin düşünmek ya da hassaslık şikayet ettiğim şeyler olsa da zamanla bunların etim kemiğim olduğunu sindirdim. Törpülemek gerekiyor sadece ve sanırım gardını almış olmak. Onun dışında kendine ettiğini bi başkası yapamıyor sana. Birileri ya da bi başkası için olmadığımız gibi davranmak hatası elimizde pimi çekilmiş bi bomba nihayetinde. Ben böyle iyiyim, bu şekilde mutluyum diyebiliyorum sonuçta.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Unutma konusuna bakış açım her zaman başka oldu bazı şeyleri unutmak bir insana bir ödül ki ve bazı şeyleri unutmak ise sanki bir ceza uyumak isterdim bazı şeyleri yaşanmış bazı şeyleri evde unutturmak isterdim ama bazı şeyleri de bunu tam tersine hiçbir zaman unutmamak isterdim bütün bir ömür her zaman kafamın içerisinde yer edilsin orada kalsın isterdim istediklerim var ama bu hayatta en çok kendim hakkında değiştirmek istediğim bir şey galiba sağlık durumum olurdu yaşamak istemiyorum kalbimi durdurmak isterdim eğer elimde olsaydı gerçekten bunu canı gönülden isterdim Sıkıldım çünkü yaşıyoruz yaşıyoruz ortada hiçbir şey yok kendimi boşa gitmiş gibi hissediyorum aynı çoğu insanların sahip olmadığın şeyleri sahibim ama insan asla huzur buldu şehirden uzak olunca sahip olduklarını hiçbir anlamı kalmıyor
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Düşündüm düşündüm hiç bir huyumdan vazgeçemedim. Bazen gereksiz yere anlık sinirlenmelerim oluyor. Bazen çok pis inadım tutuyor. Ama bunun yanında tam tersi uyumlu olduğumuda düşünüyorum. Ama karşıdan nasıl görünüyorum bilemem. Ama bir tek huyum var olmasa fena olmazdı. Herkesi kendim gibi zannetmem. Bu huyum çok kırılmama sebep oldu. Çokta üzüldüm. Ama hayat bunu bana yaşata yaşata öğretti.
İşte bu gerçekten kötü bir huy. Her seferinde diyorum herkesi kendin gibi sanma ama yanılasıya kadar sanıyorum maalesef. Gerçi baya bi öğrendim sayılır. 😬😬😂Bakalım öğrendiğim ne kadar aklımda kalacak 🤦♀️🤦♀️
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Daha az alıngan olmak isterdim. Daha az sinirli olabilir. Onun haricinde olan huyları seviyorum. Huy sorunum yok bence ama yine de karşımdaki kişi bilir bunu. Kimse ayranım ekşi demez tabiki.
Aslında beni ben yapan hiç bir özelliğimden vazgeçmek istemiyorum. Yanlış insanların beni kırmasına ve incitmesine sebep olsa dahi fitratımdan benden kendimden vazgeçmeyeceğim.
Sadece öfkemi bazen bazı bazı :D kontrol altına alabilmek isterdim. Aslında her zaman kontrol altında tutabiliyordum. Yani 26 yaşıma kadar falan :D gayet güzel gidiyordum ama sabır denen şeyi tükettim, tahammülsüzleştim, baktım ki hep kendime zarar, her şeyi içime atmak beni üzüyor, artık öfkemi içime atamıyorum. Değiştim, değiştirdiler beni. Ama iyi tarafından bakıyorum, öfkemin bana değil çevremdekilere (hakedenlere) zarar vermesi manevi olarak, artık daha çok işime geliyor. Ne onlar cesaret edebiliyor öfkemi ortaya çıkarmaya nede ben gerek duyuyorum :D
Üşengeçliğimi değiştirmek, biraz daha disiplinli olmak isterdim genel anlamda. Lise yıllarımda çalışkan biriydim aslında çoğu konuda. Ne olduysa üniversiteden sonra oldu. Çoğu şeyi salar oldum. Sıkıldım herhalde. Şimdi de öyleyim işime gelmeyen hiçbir şeyi yapasım gelmiyor. Anca acilse ve yapmazsam büyük sıkıntı ortaya çıkacaksa harekete geçiyorum.
Biraz tembelim ya😹onu değiştirmek isteyebilirdim Geçen gün çorapla yattım mesela üşenmekten Gece yatakta kıvaranıyorum ayaklarımı ittirip çıkartmaya çalışıyorum 😹
Kendimde birseyleri degistirirsem ben artik ben olmam bence. Iyi/ kotu tum huylarimla benim ben. Birinden bile vazgecmek istemem cunku kimse zaten dort dortluk degil bende mukemmel olmak zorunda degilim. Ben boyle cok guzelim 🥰
Herkesi kendim gibi görme ve fazla iyi niyetli olma durumlarını değiştirmel isteyebilirdim. Ancak asıl değiştirmek istediğim şey şu olurdu, Almancayı lisede öğrenir Üniversite'yi Almanya'da okurdum. O zaman bilseydim keşke.
Olduğumdan daha pratik, daha hızlı ve daha ekonomik olmak isterim. Örneğin, bavul hazırlarken artık hatalarımdan ders alıp ihtiyacım olmayacak şeyleri “olur da lazım olur” diye doldurmamak örneğin.