Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Bana iyi olmadan da iyi olabiliyorum. Içimden geliyor ya da sempati duyuyorum o kişiye. Bana da iyi gelirse benim iyiliğime karşılık memnun olurum tabiki. Bana kötülükle gelen kişiye ise ben nötr kalmaktan yanayım. Ona olan merhametimi ve sevgimi çekerim üzerinden. Onun haricinde dokunmam. Fena beddua ederim ama tutar genellikle.
Herkes aynı değeri görmeyi hak etmez hak edene hak ettiği şekilde davranmak gerek. İyiye iyi kötüye kötü olurum ama kötü derken gidip ağız burun dalmam veya daha büyük bir şey yapmam şu ana kadar yapmadım. Kötü derken bana kötü davranan birine ben de kötü davranabilirim işi düştüğünde ilgilenmem umursamam yokmuş gibi davranırım ki haddini yerini bilsin. İlla ki bir gün işi düşer diyip o günü beklerim ve işi düştüğünde asla kılımı kıpırdatmam.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kimseye kötülük yapamam. Yapamıyorum. Bazen bazılarına o kadar çok yapmak istiyorum ki o olmuyor. Sadece yeri ve zamanı geldiğinde bazı şeyleri söylemekle yetiniyorum. Ama iyi olana her zaman elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorum. Bana iyi olarak gelene iyi oluyorum, kötü olandan ise sadece uzak duruyorum.
Evet yapabilirim. Uçlarda yaşarım hayatı ben ya cennet olurum ya da cehennem. Kötü birine iyilik yapmayı bıraktım ben. Ruhsuz bir sadist olabilirim. Kötülüğün bedeli ödenmeli. Aklımdan silinmeli. Bu intikam almak olarak değerlendirilmemeli. Hak ettiği muameleyi göstermek olarak düşünürüm.👒
Ben yıllarca hem iyilere hemde kötülere güller attım. İşe yaradımı? İki tarafta çok fazla şımardı. Şimdileri hiç bir şey atmıyorum. Onların attıkları taşlarla kendime kale yaptım o kaleden onları izliyorum :). Kıvranıyorlar. Eski beni özlüyorlar. O eski ben yüreğimde gizli. Oraya hiç bir zaman bir daha giremicekler. Bundan emin olabilirler.
İyiye iyi olurum, kötüyle muhatap olmam. Kötü beni mümkün olduğunca ortaya çıkarmamayı tercih ediyorum çünkü bir ortaya çıkarsa yıkımı net ve şiddetli olur.
Net bir cevap veremem. İçimden geldiği sürece her şeyi yapabilirim. İyilik yapana kötülüğüm dokunmaz. Kötünün de ne yaptığına bağlı. Ya umursamam, ya da üzerim.
Merhabalar ☃️ Bana kötülük yapana kötülük ile karşılık vermem. Bana kötülük yapan insanları ben hayatımdan zaten tek seferde çıkartıyorum , ona kötülükle karşılık verip ne zamanımı harcarım, ne de seviyesine inerim. Ne hali varsa görsün misali devam ederim. Bana iyilikle yaklaşana da zaten iyi davranırım. Gerektiği kadar, değeri kadar..
Bana iyilikle yaklaşana iyi olurum elbette. Kötülükle yaklaşana ise mesafe koyarım, zıtlaşmayı sevmem. Ne hali varsa benden uzakta görsün mantalitesindeyim ben.
Bizim fıtratımızda merhamet etmek var insanız biri bana kötülük yapıyorsa su yaşıma geldim hala bu kadar kötü kalpli indanlar var mı diye şaşırır üzülür sonra Allah'a bırakırdım çünkü kimsenin ahi kimsede kalmıyor ve vicdan çok güzel şey rahatsa vicdanın en zengin insan sensindir..
Kötüye kötü olmam o kötü diye bende kötü olmak zorunda değilim. Hiç kimse için kalbimi karartmam. Hayatımdan çıkarırım olur biter, kendi kötülüğü ile ne hali varsa görsün.
İyiye iyi olurum ama kötüye kötü olmam. Kötüyle bütün iletişimi keserim. Hayatımdan çıkarırım tamamen. Toksik kişilerle uğraşmayı çok uzun zaman önce bıraktım.