Vicdanınıza sordunuz mu hic şöyle dediniz mi? Ben iyi bir insan mıyım? Cevabı buldunuz mu iyi insan mısınız? Ve ne derecede iyisnz?

İnsan kendiyle alakalı her sorunun cevabını bilir. Kendini tanıyan en iyi kendisidir. Ve bir de inananlar için yaratıcısı. Peki kendinize şöyle bir soru sorduğunuz da ne kadar iyi bir insansınız? Bir an durup kendinizle kavga etmeye başlıyorsunuz değil mi? İyi bir insan bunu yapar mı? Iyi bir insan bunu söyler mi? İyi bir insan dedikodu yapar mi? Yalan söyler mi? Ve daha daha niceleri.. Peki kim iyi kim masum? Ben masumum diyen var mıdır? Vicdanı rahat olan. Vicdanınızı sorguladığınız zaman kendinizi bir teste sokmuş oluyorsunuz. Buda sizin iyi bir insan olmaya adım atışınızı belirliyor. Deneyin iyi insan olmanın ilk yolu kötü olduğunuzu kabul etmektir. Asla hatasını kabul etmeyen bencil insanlara sencil olmasını ögretmek çokta zor degildir.
Vicdanınıza sordunuz mu hic şöyle dediniz mi? Ben iyi bir insan mıyım? Cevabı buldunuz mu iyi insan mısınız? Ve ne derecede iyisnz?