Arkadaşlar sosyal fobisi olan var mı? Bu hastalık resmen ömrümü çürüttü ayrıca bende aviodant yani çekingen kişilik bozukluğu da var sürekli bir mutsuzluk eksiklik hali canımı sıkmaya başladı fazla da arkadaşım yok zaten benim gibi olan var mı belki dertleşmek iyi gelir. Sosyal fobiyi yenen var mı mesela? O kadar istiyorum ki şu ruh halinden kurtulmayı..
Cevabın nedir?
Valla bilimsel bir açıklaması var sizin bahsettiğin şeyle aynımı bilmiyorum ama lisede hiç bir kızla konuşamazdım hiç sevgilim olmadı mesela kızarmaya kekelemeye başlardım hiç bir erkeklede kavga etmişliğim yoktur evden dışarı çıkmayıda pek sevmezdim malak gibi bir şeydim şimdi herkesle gayet rahat konuşabiliyorum aştım kendimi kavga da etmişliğim var 😊 arkadaş ortamlarının aranan elemanlarından biriyim evde yalnız vakit geçirmeyi yine seviyorum bak bunda d3ğişme yok internet olmasa belki sıkılırdım ama mutluyum böyle nasıl aştım bunu ekstra bir çaba sarf ettim mi bilmiyorum ama ilk yanaşan kızla çıktım kötü çirkin mirkin demedim 1 hafta sürdü derken iki üç derken açıldım ben
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılaşırı derecede sosyal fobim vardı özellikle lisede filan tavan yaptı hoca tahtaya kaldırsa filan yüzüm hemen kızarırdı konuşamazdım hiç bir kıza merhaba bile diyemezdim ama son 2-3 senedir yakınlarımın ve yırtık 1-2 arkadaşımın sayesinde kademe kademe yeniyorum sorunlarımı hemen hemen hiç kalmadı :) ve doktor kontrolünde ilaç takviyeside şart diyebilirim
111 Yorumla
Soran+1 yılöyle arkadaşım yok hepsi benim kafadan çünkü. insanlarla iletişimim sıfır. ben ilaca bağımlı olmak istemiyorum kendim çözmek istiyorum bu sorunu
- +1 yıl
güzel bir yakın çevren ve iyi arkadaşların yoksa yani seni ileri götürebilecek insanlar yoksa kendin çözmek imkansıza yakın ayrıca ilaca bağımlı olacam diye birşey yok ilaç seni belli bir noktaya ulaştıracak 3 sene 5 sene neyse sonra doktor kontrolünde yavaş yavaş ilacı bırakarak gayet güzel bir şekilde yaşayacaksın :)
Soran+1 yılaslında ailemle bu konuyu konuşabileceğimi sanmıyorum eleştirerek moralimi daha da bozacakları için hiç doktora gideyim ilaç kullanıyım diye düşünmedim :( resmen yalnız hissediyorum ya. teşekkürler cevabın için..
- +1 yıl
başkalarının hatta bu başkaları ailen bile olsa ne düşündükleri önemli değil sosyal fobi bir hastalıktır hatta acilen tedavi edilmesi gereken en önemli hastalıklardan birisidir çünkü insanın hayatını darmadağan eder yapmak istediklerinin hiçbirini yapamaz ve geriye dönüp baktığında hiç birşey yaşayamamıştır bu çok önemli bir eksikliktir ve bunu yaşamayan bilemez
Soran+1 yılçok haklısın. ama ailem benim sosyal fobim olduğunu düşünmez veya benim ne çektiğimi ne yaşadığımı anlayacaklarını düşünmüyorum. onlara göre çok mutluyum derdim tasam yok. ben ağlasam bile neden ağlıyosun diye sormazlar ben bu insanlara nasıl anlatabilirim ki sosyal fobimin olduğunu?
- +1 yıl
anlamak istemeyene anlatamazsın onlara anlatmaya çalışmak yerine kendi sorununa çözüm bulmaya yönelmelisin sendeki değişimi gözlemlemeleri onlar için en büyük kanıt olacaktır
Soran+1 yılyanımda biri olmadan nasıl yenebilirim ki bende özgüven denen bir şey yok. ama deniycem böyle yaşamak ölüm gibi.
- +1 yıl
öncelikle doktora görünmelisin sonrası yavaş yavaş rayına oturuyor emin ol
Soran+1 yılo cesaret yok ama sağol
- +1 yıl
cesaret başta kimsede olmaz ama zorla sürüklüceksin kendini sürekli düşün benim bu insanlardan neyim eksik hatta eksiğim yok fazlam var diye diye doktora gitmeyi becerebilirsin
Soran+1 yılinşallah:)
+1 yılinsanlar düzgün olsa yenmek için çaba da harcanir. dışarda kötü o kadar çok insan varki kötü tecrübe yaşadıkça bu korukleniyor
25 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle. mesela ben 2 sene önce arkadaşım tarafından satıldığımdan beri daha sosyal fobik oldum insanlara da kendime de güvenimi kaybettim.
- +1 yıl
Çok haklısın. insan işte korkar hale geliyo insanlardan zarar görme korkusu ile. sessiz kalmak çözüm değil tabi ama insan ne yapacagini bilemiyo pek
Soran+1 yılçok haklısınız ya
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
bende de var o hastalık ama o hastalığı ancak iki tarafın da bu hastalığa yakalanıp birbiriyle aşk yaşaması gerekiyor ama o da mümkün değil..
13 Yorumla
Soran+1 yılbencede mümkün değil
Soran+1 yılbenim dış görünüşümle alakalı değil çocukluğumdan beri böyleyim nedenini bilmiyorum.
kilolarından memnun değilsen kilo verebilirsin bunu başkaları için değil kendin için yap^^
"Aman sende azicik disari cik gez, eğlen" demek bu hastalara yapilacak en buyuk haksizliktir. Sosyal fobi ve depresyonun yarasi içerdedir görülmez..
41 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle haklısın..
Alışveriş & Hediyeler konusunda 431 cevap paylaştı. Buradan yazarkende susmuyorsun panpa yazıştıkların dışarıdaki insanlar işte. Buradan yardımcı olmakta zor, inşallah en kısa sürede kurtulursun.
16 Yorumla
Soran+1 yılderdimi nasıl anlatmamı bekliyosun hiç bir şey yazmayarak mı? yaşamayan bilmez derler ya haklılarmış.
Soran+1 yılsadece yaşamayan bilemezmiş dedim ya sakin ol, ne atarlanması ne liselisi? bu hastalıktan kurtulunca nasıl biri olacağımı açıklaman baya komik. ben sosyal fobiden kurtulunca nasıl olurum bilmem ama, sen bu empati yoksunluğunla nereye kadar ego tatmin edebilirsin bilemiyorum.
Soran+1 yılya sen anlamadın mı burada önemli olan benim teşekkür etmemem mi? senin konuşma tarzın resmen aşağılayıcı. belki bunu sen fark etmemiş olabilirsin ama ben böyle hissettim. bunun için sürekli bana eleştiri savurman gerekmezdi. neyse yeter bu kadar tartışma bence sıktı.
+1 yılBendede antisosyallik var
Yani ne gerek var şimdi dışarı çıkmaya evde oturmak varken
Bende böyle düşünüyorum22 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle olmak isterdim
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim de hayatımı mahvetti. sosyal fobili binlerce Türk ve yabancıyla fikir alışverişinde bulunduk nerdeyse herşeyi biliyorum hakkında. ama hala yenemedim. seninle dertleşebiliriz.
110 Yorumla
Soran+1 yılbende eft tekniğini falan araştırıyorum bilinçaltındaki olumsuz duyguları temizliyormuş duydunmu hiç?
Cevap sahibi+1 yılhepsini denedim zamanında. psikologa gitmek dışında herşeyi denedim. bir çok şey işe yaramıyor
Soran+1 yılbelki yanlış veya eksik denemiş olabilirsin hemen umutsuzluğa kapılma
Cevap sahibi+1 yılneyse. herşeyi deneyebilirsin ama ilacı sakın deneme. psikiyatristlerden de uzak dur. yarardan çok zararı var.
Soran+1 yılbence kendimizi sevmediğimiz için sosyal fobinin arkasına sığınıyoruz azimli olursak yenemeyeceğimiz bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılhala yenemedim derken yanlış anlama tabi ki mücadele verdim ve azalttım yıllarca. eskiden evden çıkamazdım. ama bu yıl dışarda yapmadığım şey kalmadı. şimdi sadece şu konularda kötüyüm sevgilim yok toplum önünde konuşma yapamam ya da insanlarla iletişimde bazen tuhaf hissediyorum.
Soran+1 yılbende öyle ya insanlarla iletişimi çözsek gerisi hallolacak
Cevap sahibi+1 yılpeki sen iletişimde ne tür problemler yaşıyorsun. ben de mesela göz teması kurarsam karşı tarafın dediklerine odaklanamama var sonra ses tonumu kontrol edememe var bazen mutsuz çıkıyor tuhaf çıkıyor kısık çıkıyor. yani kesin karşıdaki anlıyor bir gariplik olduğunu.
Soran+1 yılben çekiniyorum insanlarla konuşurken espri falan yapamıyorum çekinmekten. ama yakın arkadaşlarımın yanında biraz daha rahatım böyle bir durum var, ama göz temasından falan çekinmem
Iyi geceler aynı dert bende de var prozac likit kullanıyorum
111 Yorumla
Soran+1 yılmemnun musun ben ilaç kullanmadım hiç
Soran+1 yılönceden nasıldın peki
Soran+1 yılkaybettim derken nasıl kaybetmek?
Soran+1 yılof çok üzüldüm Allah rahmet eylesin:( ayrıca sosyal fobiden kurtulmuş olmana sevindim^^
Soran+1 yılhaklısın psikolog şart oldu :( kendimi zorlayarak da aşama kaydedeceğimi düşünüyorum oturarak sürekli üzülerek neye varabilirsin ki?
Soran+1 yılçok sağol umarım hepimiz atlatırız üzülmek yok^^^
Alışveriş & Hediyeler konusunda 604 cevap paylaştı. Bende var öyle lanet birşey ki bu hayatını b*ka çeviriyor
32 YorumlaTamam , ben de fazla sosyalim zaten sen bana biraz çekingenlik aşılarsın ben de sana sosyallik.
10 YorumlaBenim de var hem de çocukluktan beri
12 Yorumla
Soran+1 yılbenimde çocukluktan beri
- +1 yıl
Benimde var yapıyla alakalı genetik
+1 yılben varım sanırım
13 Yorumla
Soran+1 yılneler yaşadın mesela anlatmak ister misin
- +1 yıl
mesela evden çıkmak zor geliyo çıkıtğımda girdiğim ortamlarda hep yalnız hissediyorum kendimi güzel bulmuyorum belkide ondandır. kendime özgüvenim yok yani. insanlara sürekli mükemmel görünmen lazım. yani öyle bir his oluyo bende. aile olaylarıda var tabi ailemdede yalnız hissediyorum kendimi daha anlatıcak çok şey var da dile dökemiyo insan
Soran+1 yılhemen hemen aynıyız ya benim ailem de hiç ilgilenmezler o yüzden olduğunu düşünüyorum. ağlasam evden kaçsam bile umursamazlar ve sürekli eleştirirler. tabi ne kadar yazarsan yaz anlatması zor çünkü her an bununla yaşamak zorunda kalıyosun hele de kalabalık ortamlarda sanki hiç kimsen yokmuş gibi yetersiz hissediyosun. sürekli hareketlerini kontrol etmek hata yapmamaya çalışmak en küçük şeyi kafaya takmak of ne bileyim çok zor
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden vardi simdi gecti
116 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yendin
Cevap sahibi+1 yılLise hayatim ezik gecti hep makara yaptilar lisede 4 kiza teklif ettim reddettim. Liseden sonra tipim degisti tamamen kendime guvenim geldi kizlar pesimde kosmaya basladi herkes dedi sana ne olmus boyle. Cok degisik kisilerle arkadaslik yaptim bir arkim gunde 3 kiz ayarliyordu nerdeyse birtanesi kapali carsida tezgahtardi 10 sene cezaevinde yatmis bir adamlada takildim ondanda cok sey ogrendim hep takildigim
İnsanlar boyle hayati gormus cozmus insanlardi. Bir sure sonra onlarin yaninda takila takila farketmeden yendim bunu farkli biri oldum simdi lisede benle makara yapanlar falan ayni masada oturamaz benimle. Eskideb bir kizla konusamiyordum kipkirmizi oluyordum nerdeyse simdi manken gibi kizlari 1 gunde yataga atiyorum :) gercekten yavas yavas oldu ama şu an cok degistim eski halimden eser yok nerdeyse :) gecmis aklima gelince sadece gulumsuyorum :)
Soran+1 yılseninki özgüven eksikliğiymiş sonradan özgüvenini kazanmışsın demek ki. ama benim dış görünüşü değiştirmekle olacak iş değil kafama da takmam görünüşümü. benim yeni insanlarla tanışmak için cesaretim yok
Cevap sahibi+1 yılBende utaniyordum konusmaya insanlarla tanismaya kizariyordum sesim tam cikmiyordu bile kisik sesle konusuyordum. Simdi tamamen degistim ama neden utaniyimki onlar benden utansin eskiden gozune bile bakamiyordum kimsenin utaniyordum gozlerimi kaciriyordum yere bakiyordum konusurken simdi kizlar konusurken bakislarinla konusmadan bile insani etkileyebiliyorsun diyo bakislarim bile degisti artik oyle bakiyorumki insanlara icini okudugumu hissediyorlar tabi ben hayattada cok darbe yedim insanlardan sadece tiple olmadi bunlar hayatin aci taraflarinida yasadim ben. Ortaya boyle birsey cikti iste. Oglak burucumusun sen?
Soran+1 yılhayır teraziyim
Cevap sahibi+1 yılSana tavsiyem canim herkesin soyledigi klasik sozleri soylemicem kimse kimseden ustun degil ne utaniyorsun gibi. Zamanla farkina varican sende bunun ne desem bos bak ben kizlarin yaninda hatta cirkin kizlarin yaninda bile kipkirmizi oluyordum. Birgun koydum cebime 2 milyar dedim yenicem kendimi 3 tane rus aldim otel odasina soktum dedim ciplak soyunun bende soyundum ogun sanki tepemden asagiya kaynar sular bosaldi ama ogun yendim kendimi dedim ne utanicam ya artik. Kendimle cok savastim ben yenmek icin asla vazgecme kendini yenersen dunyayi yenersin unutma bunu mucadele et savas asla pes etme.
Soran+1 yılben kendimi aşmak için o kadar uç şeyleri yapabilir miyim bilmiyorum ama moral verici yazın için teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim , tabi okadarda yapma sen kizsin sonucta , ben zaten hep eskidende cilgin biriydim sadece guvenim yoktu kendime tipim falan degistikten sonra kendime guvenimi kazandim ve degismek icin buyuk adimlar attin . Bak bunu ben cok yaptim ozamanlar kendime öldügumu topragin altinda oldugumu dusundum ve ozaman kendi kendime sunu sordum dunyaya birdaha gelsem cekinmezdim dedim soylemek istedigim seyleri soylerdim dedim. Buda beni cok motive etti.
Soran+1 yılbende diyorum yarın ölürsem resmen hiç yaşamamış olucam bu daha utanç verici, üzücü diye ama cesaret gerektiren bir şey yapacağım zaman kitleniyorum resmen. ama senin gibi bunu yenenleri gördükçe moralim düzeliyor sağol yeniden
Cevap sahibi+1 yılİstanbuldaysan takil bana 1 haftada acarim seni :)
Soran+1 yılizmirdeyim
Cevap sahibi+1 yılKanka tip olarak nasilsin peki? Guvenini kiran ne?
Soran+1 yıltip olarak sorun yok içimde nedensiz bir güvensizlik var
Cevap sahibi+1 yılHayatta hic basari kazanmamissin ondan birseyi basarmamissin bu benim diyememissin.
Soran+1 yılözgüven sorunu olduğu için iyi bir şey yapsam bile olumsuza çeviriyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılKanka kendine guven ayaga kalk aynaya bak demicem sana bunlar cok klasik klişe ve yasamamis insanlarin laflari bence. Kendimi şu an 5 seneye geriye goturup kendime gore dusunuyorum bunun cozumu gercekten zaman bende boyle olurken sihirli degnek dokunmadi cunku bana. Ben hayati gordum aciyi yasadim cok buyuk acilar gordum hayatimda insanlardan hep darbe yedim lise zamani fobim varken benim icin kizla konusan arkadasim kizi kendine ayarladi dusun yani hep ozamanlar kaybettim. Hayattada buyuk acilar yasadim bu verdigim cok ufak bir ornekti , olum acisini yasadim kanka , sevdiklerim sirtini dondu param bitince , sevdigim kiz aldatti , arkadaslarim hep kullandi beni. Hayatim boyunca yuzum hic gormedi nerdeyse suanda 50 yasinda biri gibi dusunup karar verebiliyorum. Demek istedigim acilari yasadikca olgunlusucan hayatinda belli bir zaman sonra utanip kizardagin yuzune bakmadigin kisilerin busefer muhattap olup yuzune bakma geregi duymucan yani ben hepsini yasadim.
bende vardı yendim..
17 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yendin peki?
Soran+1 yılne gibi telkinler peki? ve eft tekniğini biliyo musun?
Soran+1 yılanladım teşekkürler yorumun için
ben yenemedim ama şükür ya
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı