Hakim olamıyorum valla. Gömülüyorum yemeğe. Bir de yemekten çok keyif alıyorum. Yiyip yiyip kilo almayanlara uyuz oluyorum. Kimseye haset olmayan ben onlara oluyorum 😂 Nasıl bir şans içinde bunlar yaaa? Neden benim öyle bir özelliğim yok? Bir yemek yesem doya doya ertesi gün bir kilo alıyorum. Nasıl mümkün olabiliyor bu?
Az yiyince vücudumun daha çok dinlendiğini farkettim. Nadiren ayda bir kez doyasıya yiyip geri kalan günlerde az yemek benim tarzım. Hareketli bir yaşamdan tarafım. Güzel yemekler yapmayı da seviyorum. Çok ta takmıyorum...🦄🍀🍏⭐❤️
Evet bu konuda kendime gayet hakim olabiliyorum. Misal geçenlerde bir sağlık problemi yaşadım. Doktor kesinlikle perhiz yapman gerekiyor dedi. 15 günde 6 kilo verdim. Yani bu konuda çelik gibi iradeye sahibim diyebilirim.
Genel olarak çok iştahlı bir insan değilim. genelde hep yaşamak ve beslenmek için yiyorum ama bazen abarttığım da oluyor. Kilo sorunu yaşamıyorum metabolizmam oldukça hızlı. hatta yeri geliyor birşeyler yemek zorunda olmaktan sıkılıyorum. bendeki bünye keşke iştahlı birinde olsaydı da bari bir işe yarasaydı. bana tam tersi zorluk çıkarıyor😄😄
Birkaç yıl öncesine kadar doyuncaya kadar değil sıkılıncaya kadar yiyordum. Sonra kilo almamın en büyük sebeplerinden birinin hareketsizlik, birinin de kontrolsüz yemek olduğunu gördüm. Eskiden bir oturuşa bir kola baklavayı götürürken şimdi iki dilimde kendimi frenliyorum. İradeye hakim olmak zor iş ama başarıyorum.
Evet olabiliyorum. Gozum toktur o yuzden tabagima az yemek alirim artarsa dökulmesin diye. Yemek konusunda israf sevmem ailemden oyle gordum. Midemin tamamen dolu olmadigi zamanlarda daha cok mutluyum ben. Bi yazi okumustum insan once midesini terbiye etmeli mutlu olmak icin diye. Cok hosuma gitmisti ve gercekten oyle.
Maalesef olamıyorum o yüzden kilo alıyorum et patates kızartması Pide tulumba tatlısı hamburger pizza makarna sütlaç Her türlü Şerbetli ve sütlü tatlı çikolatalı kek normal kek
Nefsime hakimim bu konuda. Aşırı yemek zaten mide rahatızlıklarını ortaya çıkarıyor ayrıca kilo bakımdan da önemli bir durum. Birde hızlıca yemek yiyenler var sanki tabağı önünde kaçıracaklar 😂