Mal varlığıyla hava atan insanlarla iletişim kurmamak gibi bi takıntım yok. Çevremde fazlasıyla muhatap olmam gereken insanlar var. Bazılarını eğlenceli buluyorum. Bu konuda insanların malvarlığını gösterme şeklini veya bununla övünüşlerini anlatışlarını hep eğlenceli bulup dinlerim. Çünkü çok komik oluyorlar. Gülüşümden de rahatsızlık olmazsa görgüsüzlüğünü latifeyle yüzüne söylerim samimi bi ortam oluşturulur. Yani bunlar basit eğlenceler😅
Merhabalar..☃️ Görgüsüzlüğün sonrada görme olanı da; kendini görgüsüz olarak yetiştirmiş olanı da benden uzak olsun. Öyle insanlarla değil sohbet etmeyi: selam bile vermem. Sosyal medya dahil, normal hayatta bile böyle insanlar oldukça fazla. Sorsan iki cümleyi bir araya getirip konuşamazlar, işleri güçleri herşeylerini üstten üstten göstermek olur. Yok bana uzak öyle insanlar. Bir de böyle karşı tarafı küçük görürler ya ona da ayrı kıl olurum. İnsan biraz mütevazi olmayı bilmeli.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Tavrım görmemezlikten gelmek olur. Sürekli kendini öven, aldığınla, parasınla övünen her insan bana görgüsüz ve cahil gelir. Amacı karşındakini ezmek olur. Çünkü kendini küçük görerek büyük göstermeye çalışırken daha da ezilir farkına varmaz. Böyle insanları hayatımda barundırmam, görmemezlikten gelip yok sayarım.
Görgüsüzlük biraz kendinde başarı elde edemeyen insanların ailelerin durumu, yarım edenlerinin imkanı, kendi parası ya da mesleği ile hava atmasından oluşuyor. Öyle insanlar zaten benimle yakınlık kuramaz aklını alırım. Bu insanların zaten özünden eziklik psikolojisi vardır. Hayatta elde ettiği bir şey ile hemen karakterini, çizgisini bozan kişiler zavallı ve silik insanlar oluyor. Toplumda da herkes böyle kişileri bilir. Yakınlık kurmam sadece acırım.
Görgüsüz insan cahildir iki kelimeyi bir araya getiremez, eziktir. Kendisi de bu ezikligini bildiginden asagilik kompleksine girer ve eksiklikleri mal mülk satafatla kapatacagini eger ki bunlari gösterirse herkesin onlara imrenerek bakip arzulanacaklarini sanirlar. Gercekte ise herkes ne mal olduklarini bilir. Para bircok seyi alabilir ama asla itibar satin alamaz.
Bu tür insanların ben hayatta değişeceğini düşünmüyorum. Onlar hava atmadan duramaz. Aldığı yeni bir ürünü yeni bir arabayı artık her neyse insanların gözüne soka soka gösterme çabası içine girerler. Hayatımda haz etmediğim insanlardan biridir görgüsüz olanlar. Zaten onların anladıkları tek şey aldığı ürünü çevresine göstere göstere bir de bunu abartarak anlatırlar çaba içine girmek. O yüzden mümkün olduğunca bu tür insanlardan uzak durmaya çalışırım muhatap bile olmam.
Öyle bir arkadaşım var. Özellikle evlendikten sonra maddi durumunun daha iyi olmasıyla birlikte görgüsüzlükte kendini aştı. Çevresi olsun, hayat tarzı olsun vs iyice gözüme batmaya başladı. Biraz daha böyle devam ederse hayatımdan tümden sileceğim. Gelemiyorum bu tarz insanlara.
Dün burada biri bankada dolarlarım coşuyo diye hava atmışti aklı sıra onu getirdin şimdi aklıma:D ezik parayla insan olduğunu sanan kekolar işte görgüsüzler
Eğer anadan babadan kazandıkları ile görgüsüzlük yapıyorsa sinir olurum ama çalışıp zorluk çekip elde ettiyse eğer sonuna kadar görgüsüzlük yapabilir ben de yapıyorum