Eskisi gibi değilim hiç birimiz çocukluğumuzdaki halimizde değiliz gün geçtikçe değişiyoruz şekilleniyoruz. Bu değişimleri yaşarken bazen zorlanıyoruz acı tecrübeler ediniyoruz ama hayat yara açtığı şeyi bir süre sonra kapatmasını biliyor, tam kapanmasa da o yaralar o şekilde yaşamaya alışıyor insan. Eskiyi özlüyorum çocukluğumu küçükken geçirdiğim zamanın daha güzel olduğunu düşünüyorum. Dolar aldı başını gidiyor kimse tutamıyor toplum olarak bir sürü sorunla mücadele ediyoruz, insan eskiyi özlemesin de ne yapsın?
Yıllar geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorum. Yıllar bana iyi geliyor. İyi kötü yaşadıklarım bana tecrübe oluyor ve aldığım yeni kararlarda bana yol gösteriyor. Doğru aldığım kararlar haliyle benim mutluluk oranımı yükseltiyor. Eskisi gibi herşeye üzülmüyorum veya sorgulamıyor daha kolay vazgeçiyorum. Yaşanması gerekmiş diyorum, kolay affetmiyorum bunlar bana hep artı olarak dönüyor.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Eskiden pembe gözlükler takardım. Daha hoşgörülü ve iyi niyetli idim. Insanlara daha çabuk güvenirdim. Daha saf ve temizdim. O kızı özlemedim. Çok üzülüyor ve ağlıyordu. Insanların onu çıkarları için kullanmasına izin veriyordu. Iyilik timsaliydi kendisi. Şimdiki akıllı kadını daha çok seviyorum. Kendi kendine yetiyor kimseye muhtaç değil. Yakında da tamamen özgür olacak. Daha ne olsun?
Eskisi gibi değilim. Kazandığım kadar kaybettiğim şeyler de oldu. Duygular, insanlar vs. Şu an olduğum kişiden çok daha memnunum. Doğruyu yanlışı daha kolay ayırt edebiliyorum, duygularımın mantığımın önüne geçip bana hata yaptırmasına izin vermiyorum, insanlara rahatlıkla "hayır" diyebiliyorum, sınırlarımın farkındayım, daha güçlüyüm, kendimi tanıyorum... Bunlar da artılarım oldu.
Eskisi gibi değilim eskiden dar görüşlüydüm tabularım çoktu aşamadıklarım vatdı at gözlüklerimle geziyordum. Tüm insanlar iyiydi gözümde. Şimdi her şey değişti dünya değişti gözümde. Daha gerçekçi görüyorum herşeyi. İyi hissettiriyor. Tam tersine bu yeni bene bayılıyorum. 😂
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bir antisosyal olarak yazıyorum. Güvensiz kalbimi karaktersiz insanlara borçluyum. İnsanlara güvenemiyorum. Antisosyallere baya genelleme olmuş bu yazıda. İnsanlar beni hayal kırıklığına uğrattığı için yeni ilişki kurmak istemiyorum. Okulda yalnız kurdu oynuyorum. 2 ya da 3 arkadaşım var edindiklerimi kolay kolay bırakmıyorum. Kemik kadro gibi düşün. Çürükleri eliyorum. Geleceğe dair planlarım var ve egom kesinlikle yok. Etkileyici asla değilim. Galiba her sosyopat antisosyal olabilir. Ama her antisosyal sosyopat değildir? fdsfsd
Kimse eskisi gibi değildir aslında. 1 yıl önceki halimizle şimdiki halimizin de bir olmadığı gibi... zaman insana çok şey katıyor; olgunlaştırıyor, farkındalıklar veriyor... bunu nasıl değerlendireceğimiz tamamen bizimle alakalı.
Merhabalar..☃️ Eskiyi özlemiyorum. Huyumdur eski şeyler bende dahil eskide kalır, şu ana ve hayal hedeflerime yoğunlaşırım. Eskiyi yad etmek vakit kaybıdır benim için. Eskisi gibi halen çocuk ruhluyum bu bir gerçek lakin şu yönden eskisi gibi değilim; güçlüyüm, olaylar, insanlar, durumlar olarak yaşadığım herşeyde daha güçlüyüm. Ayrıca eskiye göre fazlasıyla umursamaz biriyim. Böyle olmasını yaşayarak ben istedim. 🍫
Değilim tabi ki yıllar çok şey götürdü benden. Aslında burada suçu yıllara ve zamana atmak çok acımasızca olurdu. İnsanlar çok şey aldı götürdü. Devir değişti, insanlar değişti, dünya değişti. Yediğimiz elmanın bile artık eski tadı yok. Bırak bizi elma bile eskisi gibi değil. O yüzden artık çok yadırgamıyorum başka şeyleri. Olduğu gibi kabul ediyorum.
Eski halimi özlüyorum. Yaşım ilerledikçe nemrut, tahammülsüz, huysuz bi insan oldum. Bi 10 yıl önce çok tatlı, çok hayat dolu, neşeli bi insandım. Eğlenmeyi bilirdim ve severdim. En basiti canlı müziğe gitmek bile eziyet geliyor şu an bana. İnsanlara sonsuz güvenirdim, güven bir kelime bile değil artık benim için. Tahammül seviyem kalmadığı için etrafımda pek insan da kalmadı. Bu günlerimde izi olan herkese teşekkürler bu arada
Hayır eskisi gibi değilim ve yaşadıkça öğreniyorum. Bazı duyguları daha saf yaşamayı isteyebilirdim sadece.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eski halimi cok ozluyorum eskiden ayda en az 10 kitap okurdum daha azimliydim yapamayacagim sey yoktu daha cesurdum sonra bana birsey oldu elimi etegimi cektim herseyden simdi yasayan robot gibiyim yarin mi olacak amaan olsun amwq diyip gecistiriyorum
Eskisi gibi değilim. Hatta şu siteye girdiğim günü biliyorum o zamandan bu yana çok şey öğrendim, değişti.. Eskisi gibi olma hayalim de yok sürekli bir değişim, gelişim içerisindeyim. Bu beni daha da mutlu ediyor 😄
Eskiden bi deli cesareti vardı bende. Deli dolu, adımlarını düşünmeden atan, sorgusuz sualsiz herkese güvenen. Şimdi dönüp bakıyorum da çok değişmişim. Hayat telaşı kaplayınca bir de insanı kendini bile göremiyor bazen insan. Sakinlik ve huzur arıyorum artık. Yokuşlardan yoruldum.
Eskiyi özlüyorum ama eski düşüncemle şimdiki çok farklı ergenlikte tek düşündüğünüz şey aşk meşk işleri oluyor bu yüzden pek çok hata yapıyor insan kariyerle ilgilenecegine boş işlere kafa yoruyor zaman insanı olgunlastiriyor eskiden yaptığınız bı çok şey şimdi size saçma ve zaman kaybı gözüküyor eskiyi özlüyorum ama eski düşüncelerimi değil şimdiki düşüncelerim daha mantıklı geliyor
Geçmişi özlüyorum ama geçmişin attığı tekmeyle yerden daha güçlü kalktım yerden bugün kimseye ihtiyacım olmadan hayatıma devam edebiliyorsam acı geçmişim sayesinde