Kuzenim neden beni devamlı rencide ediyor?

Kuzenimin ne yaptığını anlamıyorum. İkimiz Bir araya geldiğimiz zaman bana çok iyi davranıyor ama yanımızda üçüncü bir kişi olursa beni devamlı küçük düşürmeye çalışıyor laf sokuyor. Ondan büyüğüm ama nedense beni yönetmeye çalıştığını hissediyorum bilmiyorum belki de izin veren benim. Ortak bir arkadaşımızın sevgilisi varmış bayadır benim henüz bir hafta önce haberim oldu, diyor ki bana çoook önce anlatmıştı. Sen anlatılmaya değer değilsin der gibi sanki. Çok kırıldım, ben çok nazik biriyim insanları kıramam asla. O da öyle değil aslında ama ortamda başka birileri varsa ilgiyi kendi üzerine çekmek icin her şeyi yapar, hele de ortamda erkek varsa. Kimseye degil bir tek bana yapıyor, herkesin içinde hatalarımı büyütür, rencide eder beni. Ufacık bir yanlış yapayım herkese anlatır. Kıskanıyor desem imkansız o çok daha güzel bir kız. Sebebine anlam veremiyorum. Yıllar önce bir defa bir amca yolumu kesip o kuzenin seni çok kıskanıyor, uzak dur demişti. Adama herkes deli diyordu ama baya tarif etti onu. O zamanlar saçmaladığını düşündüm ama şu an mantıklı geliyor. Sizce ne yapayım? Nasıl davranayım? Uzaklaşmam imkansız aileler çok samimi ne önerirsiniz?
Kuzenim neden beni devamlı rencide ediyor?