#SelâmGençlik🦄🍀🍏⭐❤️Bir ortamda, herhangi bir konuda belki biraz eski kafalı, belki fazla uçarı bir görüş beyan ettiniz ve topluluk sizi eleştirmeye başladı!!! Düşünün lütfen, fikrinizi törpüler ve sesinizi azaltır mısınız Gençlik 😃
Kendimi parcalarcasına devam etmem ama sesimi de kısmam. Ve evet savunmayı bırakmam. Ama fikrine güvendiğim, düşüncelerini dikkate aldigim, dünya görüşüne saygı duyduğum birinin söylemlerini dikkate alabilirim. Mantıklı bi açıklamayla ama bir anda değil zamanla, değişebilir savundugum şeyler.
Bırakmam ve karşımdaki insanlarında fikirlerini dinlemeye özen gösteririm. Hatta beni eleştirdiği noktaları anlamak için sorular sorarım. Sonuçta herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Dinleyip, anlayıp ortak olmadığımız noktaları bulup kendi fikrimi savunmaya devam ederim.
Sırf eleştirildim diye savunduğum düşünceyi savunmaktan vazgeçmem. Sesimi kısmak yerine daha çok açarım. Kabullenmem için savunduğum düşüncenin yanlış olduğunu kabul etmem gerekir. Ancak o zaman susarım.
Haklıysam asla geri adım atmam. Tabii karşımda ki şahsiyetlerin kapasiteside önemli, günlerce anlatsam anlamayacak birine tek kelime dahi etmem. Kendimi yoramam.
Eleştrilmeyi severim kaptırıp gerçekten eleştriye açıksa beraber eleştririm. Böyle bi çekinikliğim olamaz. Yanlışlarımdan rahatsız olan biri değilim. Farketmemi sağlarsa taktir bile ederim😃
Hayır asla.. Düşüncelerim bana özeldir. Başkalarının ne düşündüğü ne yorum yaptığı umrumda olmaz. Belki karşımdaki kişiye anlatmayı bırakırım sadece. Anlamaz diye düşünürsem. Ama kendim düşüncelerimden asla vazgeçmem..
Söylediğim şeyi on kez düşünürum o yüzden eleştiri almak düşüncemden vazgecmeme ya da susmama sebep olamaz... benim düşüncem benim dogrumdur ve ben taviz vermem bu konuda...
Görüşüm düşündüğüm yanlış olduğunu anlarsam fikrimi savunmam. Eleştiriye açığım. Ancak hakaret küfür ederek saygısızca değil düzgünce eleştiri yapılmalı. Hatam varsa düzeltirim sonuçta kendimi.