Hayatımız boyunca kendimizi ifade edebilmek için diyalog kurarız. Diyalogda kimi insanlar karşı tarafı dinlemeyip sürekli kendisini ifade etmekte. Kimisi de pek kendini ifade etmeyip sadece karşı tarafı daha iyi bir şekilde dinlemekte.
Ve bir de bunun her ikisini yapan var.
Asıl önemlisi zaten bu ikisini birlikte yapabilmektir. Hem kendini daha iyi anlatmak, hem de karşındakini daha iyi dinlemek.
Peki siz bu ikisini birlikte yapabiliyor musunuz?
Yoksa ben daha iyi dinleyiciğim ya da anlatıcıyım mı diyorsunuz?
İyi bir dinleyiciyim, kendimi tamamen rahat hissettiğim insanlarla da iyi konuşurum fakat yine de dinlemek daha benlik. Öylesine değil, gerçekten karşımda kim ne anlatırsa anlatsın eğer muhattapı bensem ve özellikle bir derdi sıkıntısı varsa can kulağıyla dinlerim. İnsan bazen sadece anlatmak istiyor, dinleyerek bile faydan dokunabilir fakat insanlar bu tarz şeylere çok önem vermiyor…
Bu tamamen karşımda olan kişinin değerine göre şekilleniyor. Sevdiğim ve değer verdiğim bir ise karşımdaki kişi hem iyi bir dinleyici hem de iyi bir konuşmacı olurum. Derdini dinlerken ya da fikir verirken “en” olurum. Ki zaten öyle değil midir? Sevdiklerimize değer verdiklerimize konuşup dinlemez miyiz? Ama çok yakınım olmayan kişileri ne dinlenirim ne de konuşurum. Herkese tavrım ve ilgim aynı değildir. Kime ne yönümü göstermek istersem ben aslında oyumdur.
Beni tanıyanlar bir konuyu çok iyi savunduğumu ve anladıklarını söylerler. Bu yüzden zamanında çok münazaralara seçildim mahallede çok kişiyi bir öğretmen gibi sınavlara hazırladım. Anlatma kabiliyetim yüksek. Ses tonum gür.
Dinleme konusunda da iyi bir dinleyiciyim ancak bir süre sıkılırım ama yine de bunu belli etmeden dinlerim yani dinlemeyi pek sevmeyen dinleyicilerdenim 😅
Merhabalar…🧁 Anlatmayı sevmem, yani bu konu her ne ile alakalıysa, kendim hakkında ya da başka şeyler hakkında sevmiyorum öyle uzun cümleler kurup anlatmayı. Ben dinlerim. İyi de dinlerim. Onun dışında diyalog kurarken zorlanmam ama anlatım benlik değil. Bu biraz içe kapanık olmamla da alakalı..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hem iyi bir dinleyiciyim, hem de bazen konuşmayı severim. Derdim olduğunda karşımdakine göre anlatırım. Beni anlamıyacak biri ise tek kelime derdimi anlatmam. Sadece susarım. Karşındakinin konuşmaya ihtiyacı varse can kulağıyla dinlerim onu. Çünkü bazen anlatmak insana o kadar iyi geliyor ki. Dinlerken elimden geldiğince ortak olmaya çalışırım derdine.
Anlatmaya meraklı olan biriyim sanırım. Güzel ve akıcı konuşuyorum. Dinlemeyi de severim ama herkesi değil. Genellikle konuşan taraf oluyorum her daim.
Ben işime gelince çok iyi konuşurum sonra susturmak için uğraşsalarda boşa. Hani haklı olanı hep susturmak isterler ve dediklerini napar eder yanlış çıkartırlar ya bana hep öyle oluyor üff 😒😒
Benden pek anlatıcı çıkmaz. Dikkatle dinleyip çözüm üretmek vazgeçilmez tepkim çoğu zaman. O da sadece en kıymetlilerime. Yoksa müzik dinlemek ilk tercihim olabilir...🦄🍀🍏⭐❤️
İkisi de diyebilirim. Hem çok iyi bir dinleyicim hem de çok bir anlatıcıyım. İnsanlar ile aram iyidir genel olarak. Diyalog olarak da gayet akıcı ve güzel bir ifade ediş şeklim vardır. Bu konuda kendime her daim güveniyorum. Fakat dinleme olayını daha çok seviyorum diyebilirim.
Hem iyi bir dinleyici hem de anlatıcıyım. Ama arkadaşlarıma bir önerim var. Herhangi bir konuyu tartışıyorken ve karşı taraf kendi fikrini söylüyorken, karşınızdaki sustuğunda ne söyleyeceğinizi düşünmek yerine karşınızdaki insanın size ne anlatmak istediğine odaklanın. Yoksa anlaşamazsınız. Genelde bu hata yapılıyor. İnsanlar haklı çıkmak istediğinden sürekli ne söylesem diye düşünüyor. Karşıyı bir dinleyin belki haklıdır!
Hep dinleyici oldum. Karşımdakini bölmeden, onu anlayıp dinledim hep. En azından çabaladım. Bu yüzden çoğu kişi beni bilmez. Hep ben dinlemişimdir, karşımdaki anlatmıştır. Bu şekilde. 😊🌹
Daha çok iyi bir anlatıcıyım çünkü dinlemeyi sevmem bu konuda da çevremdeki kişilerin bazıları şikayetçi olabiliyo ama karşımdaki kişi önemli bir konu anlatıcaksa iyi dinlerim onu