İdeal öğretmen nasıl olunur?

Merhaba arkadaşlar, bu platformu ilk kullanışım amacım soru sormaktan ziyade saçma sapan hayatımı anlatmak zira bunu anlatacak ne arkadaşım ne de iletişim halinde yakın akrabam kaldı çevremde. Boktan bir köy okulunda öğrenim hayatıma başladım küçüklükten beri dehaydım demiyorum ama farkındalığım fazlaydı dolayısıyla iyi bir hayata sahip olmadaki en temel yolun sağlam bir eğitim almak olduğunu anlamıştım. Bu sebeple küçük yaşta ders çalışmaya başladım ve doğal olarak derslerde başarılı oluyordum. Buraya kadar güzel gitti şimdi sorunlu yere gelirsek. Amcam, Dedemler ve Ailem aynı evde oturuyordu. Amcamın karısı tarafından şiddet görüyormuşum evde kimse yokken. Yaşım küçük olduğundan bununla ilgili en ufak bir anım olmasa da bilinç altıma işlemiş olmalı ki okul hayatına başladığımda sessiz ve çekingen bir çocuktum. Hayatımı mahveden olaylar deneyimsiz ve canımsın olan öğretmenlerim tarafından başladı. Öğretmenlerim örnek öğrenci olarak sürekli beni gösterir ve överlerdi hatta veli toplantılarında arkadaşlarımın ailelerine bile aynı şekilde hakkımda övgü ile bahsetmişler tabi arkadaşların evinde aileleri de komşu çocuğu şöyle böyle muhabbetlerine girmiştir kesin. Tabi anne babalarının kendilerini yerip beni övmesi hoşlarına gitmemiş olacak ki bana karşı bir dışlama süreci başladı. Bu çekingen ve sessiz olan benim için sonraki adımda bir zorbalığa dönüştü. Dış görünüşümle dalga geçmeler, her hangi bir etkinliğe beni çağırmamalar, sınıfta yanıma kimse oturmaması vesaire 5 ile 8. sınıf arası bu şekilde geçti. Ders çalışmamda bir değişiklik olmamıştı.7. sınıfta süper zeki öğretmenlerim benim sessiz ve garip hareketlerimi kimse ile konuşmamamı yüksek ıq olabileceğime bağlamış ki beni ıq testine göndermek istediler. Ağır bir kişilik bozukluğu olan birini ıq testine göndermek işte ideal eğitimciler. Iq testi sonuçlandığında normalden sadece birazcık zeki çıkmıştım sonraki hayatımda kendimi sınırlandırmamam için testi yapan rehabilitasyoncu bana sonuç bildirmedi ama okula bildirmiş ve sonucun bana söylenmemesini tembihlemiş. Tabi üstün zeka olan öğretmenlerim durur mu hemen müdürün odaya çağırıp sonucu söylediler. Pek de zeki olmadığını öğrenen özgüven eksikliği ve kişilik bozukluğu olan ben bu olaydan sonra normal olarak daha kötü bir hale geldim.8. sınıfta travma olarak değerlendirebileceğim bir olay da yaşadım Türkçe öğretmenim sayesinde, içeriği tren olacak şekilde bir şarkı yazıp sıra ile okumamız gereken bir ödev vermişti. Sıra okuma faslına gelince özgüven eksikliğim olduğundan ve şarkı söylemek şöyle dursun şiir bile okuyamayacağımdan ne şarkıyı yazdım ne de söylemek istedim. Öğretmen bunu sınıftaki otoritesine bir tehdit olarak algılamış olacak ki müdürü çağırdı ve bana zorla 5dk içinde şarkı yazıp söyletti herkes gülüşleri eşliğinde ağlayarak söyledim şarkıyı. Bu olaydan sonra bende olan sahne korkusu devasa boyutlara ulaştı, neyse orta okul sınavları bitti önceki sağlam çalışmam sayesinde fen lisesi kazanmıştım.3000 sınırı-devamı yarın..
İdeal öğretmen nasıl olunur?