https://youtu.be/4DrFH5_QVj4 Öfke ya da kırgınlıkla ağızdan çıkan kelimelerin geri dönüşü olmayabiliyor çoğu zaman. Yaydan çıkan oku geri döndürmek ne kadar zorsa, söylenmiş kelimeleri de yok saymak o kadar zor oluyor.
Geri adım atmak da ağır geliyor. Hele de kişilik çatışması varsa daha da ağır. Siyah ve beyaz gibi... Öyle bir çatışma bu. Çoğunlukla böyle olmaz mı? Yanlış olduğunu bildiğimiz insanlarla ve olaylarla ilişkiye devam ederiz. Beynimiz istemiş ve konfor etmiştir bu durumu. Cesur olmak iyi gelir...
Soru bana iki başlıklı geldi okurken :) İlki için cevap verecek olursam, geri adım atarım öyle kıstaslarım ya da korkularım yok. Bunu egoya dönüştürmek korkunç. İkinci durumda ise geri adım atmak benim için cesaretten çok kendim olmak durumu zaten :)
Olaylara bağlı biraz bu fakat genel anlamda bütüne bakarsak eğer ilerlemem gereken ya da geri adım atmam gereken noktaları biliyorum. Bu beni küçük düşürmez, bu kimseyi küçük düşürmez. Her zaman yanışma payı göz önüne alınarak hareket edilemiyor maalesef, dolayısıyla farketmeden dahi olsa yaptığımız hatalar, verdiğimiz yanlış kararlar olabiliyor. İnsanız neticede… Bu yüzden geri adım atmam gereken yerde atarım, karşımda ki insanla inatlaşmam ya da haksız olduğum halde haklıymış gibi üste çıkmaya çalışmam. Bu tarz diretmeleri de sevmem ve gelemem…
Haklı ise tamam geri adım atılır ama benim doğru olarak gördüğüm bir şeyde çatışma var ise orada mantık konuşur.
Mantıklı bir açıklama yapılır ( Tabi mantık aranacak soru ise ) mantık aranır taranır konuşulur, hal olur konu.
Ama onun haricinde enerji harcamaya gerek bulmuyorum... Karşı tarafında enerji harcaması ekstra bende bunalma yaşatır. Gereksiz tartışmaya gelemiyorum.
Siyah ve beyazın çatışmasında her zaman beyaz üzülür o yüzden beyazın içinde biraz siyah olmalı diyorum ben.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Ortada benim yaptığım bir hata varsa dönerim. Bundan gocunmam ben. Öfkeme yenildimse sonucuna katlanmak bana düşer. Ancak ben haklıysam bu durumda tükürdüğümü yalamam. Arkasında dururum tüm sözlerimin. Geri adım atmam asla. Sebepleri neden oldukları da umurumda olmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bana göre olmasada bazen geri adım atmak zorunda kaldığım oluyor. O an öfkeyle ağzımdan çıkan sözlerden dolayı pişmanlık yaşadığımda haksız olduğumu düşünüyorsam özür dilerim. Ama eğer haklıysam da yarım adım bile geri adım atmam.
Beşeri münasebetlerde , bu yaşıma kadar çok kez tartışma , meşveret ve istişarede bulundum. Mamafih , konu anlaşma olduğunda , edinilen tecrübeler ile daha aklı selim hareket etmeyi öğreniyor insan. Ergenliğimde , bir çok şeyin konuşarak ve ikna ile halledilebileceğini düşünürdüm. Sonra bunun aslında böyle olmadığı , her insanın ayrı bir dünya olduğunu anlamakla beraber , meselenin gerçekten duygu birlikteliğinden geçtiğini anlamış oldum. Amiyane tabir ile "ne kadar ekmek , o kadar köfte" Ne kadar saygı , o kadar anlaşma.
Ne güzel demiş atalar.. "Mühim olan , gönüller bir olsun!"
Sevdiğim insanlar sözkonusu ise, onlara hiçbir zaman diklenmek tarzım değil. Sevdiklerime doğal bir uyum hissediyorum. Haricindeki herkese de doğal bir uyumsuzluk. Yine de onlara da saygı ve samimiyet çerçevesinde davranarak nihai kararımı bildirmeyi tercih ediyorum... Aslan ve Terazi kombinasyonu olarak 😄😄😄😄
Eğer hatayı ben yaptıysam kesinlikle gönül almayı bilirim.. Yani suçum varken suçumu kabul ederim.. Bence olması gereken de budur.. Haklıysam zaten neden geri adım atayım ki, tam yol ileri yoluma bakarım. Keyifli akşamlar..
Hayatım boyunca her zaman hedefli yaşamayı tercih ettim. hiçbir zaman geri adım atmadım ve atmam da, kimsenin önünde boyun eğmem ve eğmem de ister hakim olsun ister Cumhurbaşkanı boyun eğeceksem bı Allah'a birde anam babama eğerim. İstemeyerek insan kusur işleye bilir ama özür dilemesini de bilmesi gerek. Kusur İşleyip özür dilemeyi red ediyorsa ve özür dileme gibi bir, veya kırılan bir kalbin tamir edemiyor ve etmiyorsa. o insandan uzak durulmali, nedeni ise birbirine uyumlu olmayıp ve saygı olmayan birinden bir umut bekleyemesin her şey yoluna girecek diye.
Yanlışım olduğu konularda geri adım atarım. Çünkü adı üstünde yanlış, yapılmaması gerekeni yapmış olmak. Haklı olduğum konularda ise sonuna kadar savunurum devam ederim. Çünkü buna inanmışım ve kendime güvenmişim onun doğru olduğunu da kabul etmişim kendi benliğimde bunu kabul ettiysem, elbette sonuna kadar savunmak da doğal hakkım olacaktır. Ancak başta dediğim gibi haksızsam sonuna kadar geri adım atarım ve bunu karşı tarafa da bir şekilde belli ederim. Yani bak ben hatamı anladım kabul ediyorum gör bu hatayı yapan insanı gibisine.
Duruma göre değişkenlik gösteriyor. Hepimiz insanız sonuçta bazen ani ve fevri davranışlarda bulunabiliyoruz. Burada önemli olan yaptığın hayatı fark edip geri adım atıyor olabilmektir. Geri adım atmak, hatalardan dersler çıkarmak yanlış bir şey değil. Fakat eğer haklı olduğuma inandığım bir durum varsa ortada. Bu konuda kesinlikle geri adım atmam.