Bir anda ya da sabrın sonunda meydana gelen, biriken duygunun dışa yansımasıdır. Kimisinde saman alevi gibi olur, kimisinde bitmek bilmez. Keskin sirke küpüne zarar demişler ama olmayınca da olmuyor sanki. 🙄😒
Peki öfkene hakim mi olursun, yoksa yenik mi düşersin?
Genelde öfke konusunda gayet kontrollü biriyim. Yani öfke patlaması yaşamam için damarıma baya baya basılması gerekiyor. Eğer böyle bir şey yoksa kesinlikle kendimi bu konuda kontrol edebilirim. Bir ara kendimi kaybeder gibi oldum ama yine de durumu sakin kalarak toparladım.
Aslında en kolayı öfke patlamaları yaşamak gibi geliyor bana. En zoru ise bu patlamaları daha kontrollü ve ölçülü bir şekilde hakim olmak. Sonunda insan zararını kendisi görüyor. O yüzden dikkat etmek lazım.
Genellikle hakim olabiliyorum. Ancak içimde tutmak beni mahvediyor. Kendi kendimi yiyip bitiyorum. Sorunun ya da suçlunun kim olduğu fark etmez. Belki öfkemi o an oraya kussam bu denli içimde kalmayacak ama bu defa da karşı taraf belki çok kırılacak. İşin kötü tarafı bizim gibi öfkesini tutabilen insanların kotası dolduğu zaman olanlar kimsenin hayrına olmuyor.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Değişiyor. Bazen ben onu kontrol ederim bazen de o beni. O beni yendiğinde ortalık toz duman oluyor. Yakıp yıkıyorum ne varsa. Insanları kırıyorum. Param parça oluyor herkes. Ben de öyle
Genelde öfkeme yenik düşüyorum. Hakim olmaya çalışsam da her seferinde yenildiğimi görüyorum. Düzeltmeye çalışıyorum bu durumu elimden geldiğinde. Öfke insanı her kötülüğü yaptırır.
Tarifi zor, inanılmaz kötü şeydir öfke. Kontrol edelim lütfen.🌹