Bir karar aşamasındasın. Vereceğin karar hayatını etkileyecek. Herşeyi ayrıntılı düşünmelisin. "İnce eleyip sık dokumak" tabiri varya işte bu tabir şu anda tam sana göre. Hayatını etkileyecek olan bu karar da ki son sözü kim söyler?
Bir konu üzerine karar vermem gerektiği zaman bende şöyle oluyor; o konu ile ilgili olumlu şeyler hissediyorsam mantığım devreye girip artılarını eksilerini düşünmeye başlıyorum ama iyi şeyler hissetmiyorsam o konu üzerinde kafa yormuyorum. Kısacası hissetmek benim için çok önemli.
Son sözü hislerim söyler. Genelde aklım ile ilerleyince bu sefer de içimde kalıyor ve keşke hislerime güvense idim diyorum. Bazen de hislerim ile ilerlediğim zaman keşke aklımla ilerlese idim diyorum. Yani son sözümü her ikisi ile de karar verebiliyorum. En çok hislerim ile ilerliyorum.
Çok duygusal biri olmama rağmen alacağım kararlar büyük ise duygularımı karıştırmam işin içine. Mantık süzgecinden geçiririm herşeyi. Hele de bu kararlar benden başka kişileri de etkiliyorsa daha da dikkatli davranır herkesin çıkarını düşünerek karar veririm.
Sadece beni etkileyen bir karar ise açarım kalbimin kapılarını son sözü ona veririm. Mikrofonu da ona veririm oh bangır bangır.😀
Hayır bir şey yapmıyorum. Mantığım ne derse o. Başkalarını da etkileyecek kararlarda vicdanım devreye girer. Vicdanımın sızlamasını göze alamam. Kafamı yastığa rahat koymak isterim. Buda duygularıma sağır olmamı sağlar.
Aklım Çünkü bazen kalp, aklın zaten bildiğini kabuıllenmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyar. Aklımla karar verir kalbimin uyum sağlamasını beklerim
Konuya bagli. Is yerinde veya okul gibi durumlarsa aklim ama ask iliskileri, aile, arkadaslarsa hislerim duygularim öne gecer aklima bir ton dayak atar.