Kazanmaya yakınken hiç yarıda bırakıp pes ettiğin oldu mu? Sonuna yaklaşmışken istediğine ulaşmaya az kalmışken seni o zaferden döndüren ne olabilir? Kazanacaksın ama kaç kez kaybettikten sonra bilmiyorum. 🦁
Kazanamayacağım savaşı bile yarım bırakmam. Zulüm olurum bu sefer. :D O yüzden kazanacağım kesinse kesinlikle peşini bırakmam daha bir sıkı tutarım. Ama aşk konularında ise durum değişir. Değmeyecek bir mücadeleye girmem ne kendimi üzerim ne de yorarım. Başkasına da zararım dokunmadan güzel bir şekilde vazgeçerim.
Ben savaşmak zorunda kaldıktan sonra kazanmayı veya kaybetmeyi önemsemiyorum. Hayatımda hiçbir savaşa yer yok. Savaş sürecinin getirdiği yorgunluk, bezginlik, hedefe olan odağı dağıtıyor zaten. Yarım bırakılan savaşlar, bundandır.
O kadar yara aldıktan sonra, kazanmanın da bir kıymeti yok zaten. Ne için savaştığını bile unutuyor insan bazen. “Her şey ne içindi? Neydi bu kadar önemli olan sanki? Ne gerek vardı?” derken buluyor insan kendini. Ağır savaşlar gerektiren hedefler, zamanla değersizleşiyor zaten.
Kazanacağımı kesinleştirdiysem asla bırakmam.. Hırslı bir insanım ben yapı olarak.. İş, eğitim vesaire bir çok konuda bu böyle oldu.. Lakin duygusal anlamda bir yolculuk ve savaş söz konusu ise bu, o zaman karşımdaki insanın tutum ve davranışları belirler gidişatı.. Yani ben kolay vazgeçen bir insan değilim ama uğruna savaştığım insan bir hiç çıkarsa anında soğurum ve bırakırım her şeyi.. Keyifli günler..
Kazanıp kaybedeceğimi sonuna gitmeden anlayamam, ki bazen kaybettiğini sandığın yerde zaman devreye giriyor ve sonunda kazanabiliyorsun ya da tam tersi. Bu yüzden bazen yarıda bırakmak tamamlamaktan çok daha iyi olabiliyor. Bir şeye körü körüne gitmek her zaman iyi olmuyor bu yüzden, seni çok daha farklı yerlere çekebiliyor. Yolundan şaşmadan, beraberinde mutluysan ve cesarette varsa ilerlersin…
Savaşın içerisinde çok mağlubiyet dönüyor. Ve insan inatla on son noktanın çağrısına kulak vermek zorunda hissediyor kendini. Yarım bıraktığım olmuş mudur? O meçhul. Ben zaferin tadını değil de, emek verdiğim o mağlubiyeti dahi kucaklarım.
Evet çoğu kes yaşadım bazılarında kaybedişimin kazancımdan daha karlı olduğuna inandığım içindi. Bazı konularda kazanmak üzereyken yolumu değiştirdim. Farklı konulara odaklanmam zaferimi kaybetmeme sebep oldu. Hayatının merkezinde hedeflerini tutmadığın sürece kaybetmek büyük olasıkta oluyor.🤷♀️
3 defa akciğer kanseri oldum her defasında doktorlar aileme ölecek dediler ben hayır ölmicem şimdi değil dedim her seferinde savaşı kaZandım bana 158 kilodan fit kaslı biri çıkmaz dediler zorlandım ama asla pes etmedim şimdi 85 kiloyum bana üniversite yi ilk 100 de bitiremezsin dediler çok çalıştım ilk 20 ye girdim Türkiye de isteğen yapar pes esen yapamaz
Kazandığımda elde edeceğim şey artık benim için cazip gelmemeye başlamışsa, fikrimi değiştirmişsem yarıda bırakabilirim. Yaptığım da olmuştur ama şimdi hatırlayamadım ne olduğunu.
Oldu maalesef... İnsanların ne düşündüğünü fazla önemseyerek, mükemmel olmaya çalışarak boşa kendimi yıprattım. Tam kazanacakken pes ettim. Bunun için kendimi hâlâ affetmiş değilim.