Genelde herhangi bir konuyu kafamda kurar kurar kendi moralimi kendim bozarım, hangi çılgın moralimi bozacakmış şaşarım modundayım 👀 Sizlerin morali en çok neye bozulur?
Merhaba.. Moralimi kolay kolay bozmuyorum ben.. Bir çok olumsuz durumla karşı karşıya kalıyorum çoğu zaman fakat stresle mücadele edebiliyorum.. Eskiden olsa daha fazla etkileniyordum içinde bulunduğum olumsuzluklardan ama zaman geçtikçe duygularımı daha fazla kontrol altında tutmayı ve güçlü olmayı öğrendim.. Kendimi kötü hissettiğim anlar illaki oluyor.. İnsanız neticede.. Benim moralimi en çok sevdiğim ve değer verdiğim insanlarla alakalı konular bozabilir. Özellikle kimsenin hasta olmasını, kötü durumda olmasını istemem.. Böyle durumlar varsa mutlaka kendimi kötü hissederim.. Keyifli günler..
Hiç belli olmaz bazen sebep yokken bile modum düşüyor, bir film, bir müzik keyfimin kaçmasına sebep olabiliyor. İllaki hır olay olmasına gerek yok, fakat hemen kendimi toparlayabiliiyorum. Anı duygu değişimlerim cebmvremdekileri şaşırtıyor 🤣🤣
Bende seninle aynı moddayım diyebilirim. Yine benim moralimi ancak kendim bozarım. Kendimden başkasına bozdurmam gibi. Genelde olmayacak şeyleri kafaya takar dünyayı kendime dar edebilirim. Bu konuda kimse elime su bile dökemez.
Bunun dışında ülke gündemi acayip benim moralimi bozuyor. Allah'ın her günü farklı bir şey ile uyanıyoruz. Bir gün dolar yükselir başka bir gün ise farklı bir şey olur. Yani ülkenin derdi bitmez. Zaten cahil ve kendini bilmez insanlardan bahsetmiyorum bile.
Moralimi anca kendim izin verirsem bozulabilir evet doğru ama dediğin gibi bir sabah uyandığımızda ülke gündeminde olan şeyler çok can sıkıcı olabiliyor. Özellikle ülkenin gidişatı... bu konuda söyleyeceğim çok şey var ama söyleyeceklerim iki yıldan başlıyor... bu düşünce gelince aklıma geri bi susuyorum.
Beklentimin tam tersi çıkınca moralim bozuluyor bu da genellikle insanlar tarafından gerçekleşiyor. Genelde beklentiye de girmiyorum ama bazen sözler veriliyor ve tutulmuyor. Bu can sıkıcı bir durum.
Girilen beklentinin gerçekleşmemesine ve verdiğin değerin karşılığını görememek Bunları bazen kafama takarım beynimi sürekli meşgul eder bütün günüm keyifsiz geçmiş olur
Beklentiye girmek hayal kırıklığına uğratabiliyor, onun için bir adım atıp karşıdan adım atmadan ikinci adımı atmamak daha doğru. Yoksa hiç bir değer karşılık bulmaz.
Kendimi gördüm, ben de bunu yapıyorum bazen. Ya da en ufak şey de bunu neden yaptı diye düşünüyorum. Hatta geçen sevdiğim birinin geçmişine gidip sürekli bakıp, ağlamıştım.
Sevdiğim çocuk knkmla flortleşirken konu#urken bana elimi tutma derken sevip gibi yapıp bir anda sevmediğini belli ederken maymun görünce çünkü o benim maymunum... Ve daha neler neler var