Seninle iletişimde olan insanların duyguları ile hemen bağ kurabilir misin? Onları anlayabilmek, duygularına ortak olmak senin için kolay mı? Ne ölmesi kardeşim bayılmışım. 🦁
Başkalarının duyguları ile hemen bağ kurabiliyor musun?
Empati kurarım, kötü durumda olan biri için elimden gelen bir şey var ise yaparım ama 7/24 durumlarına üzülüp de psikolojimi mahvedemem. Ben kendimi zaten zor düzelttim. Sürekli kötü ruh halinde olan birini de çekemem. Kimsenin psikoloğu olamam yani.
Başkalarının duyguları ile her daim iletişim kurabilirim. O anda karşımdaki kişi ile empati kurabilirim.
Evet onları anlamak benim için kolay. Özellikle de sevdiğim insanlar varsa işin içinde daha da kolay.
Fakat psikolojik destek verirken tıkanabilirim. Orada becerikli olduğum söylenemez. Elimden geldiği kadar yanında, gerekirse arkasında olurum. Desteğimi esirgemem. Sıra kelimelere dökmeye gelince çok benlik değil o işler. Kabiliyet yok sıfır.
Bazen bir yabancıyla derdine ortak olmuşsam bağ kurabiliyorum. Bu bağ olayı çok garip bir durum. İnsanların bizi nasıl etkilediğini çözümlemek oldukça zor. Bazen yıllarca yanımızda hayatımızda olan insanlarla bu bağı olduramıyoruz. Bazen bir yabancının bilinç altını okuyacak kadar içini görebiliyoruz. Bunu yaşadığım anlar oldu. 🤷♀️
Benim de. Sanki o insanı kendim gibi gördüğüm oluyordu aslında yabancı dün tanıdığım biri ama hisleri o kadar geçiyordu ki bana sanki hep hayatımda o varmış gibi. Bir kaç kez böyle durumlara şahit oldum bende. Yaşanmışlıklar aynıdır belki ya da sezgiler mi diyelim bilemiyorum ama güzel geliyor bana böyle şeyler
Bilinç altımızdan ortak bi çıkış buluyoruz çünkü kendimizden bir örnekleme hissetmesek bu bağı kuramayız. Bazen farkındalıkla bazen farkında olmadan. Karşı tarafa iyi gelmeye çalışırken motivasyonumuz ykseliyor buda bizi çekiyor
Evet genelde kurarım anlamaya çalışırım çünkü kişi nasıl davranırsa davransın altta yatan mutlaka bir sebep vardır ve ilk önce o sebebi anlamaya çalışırım
Selamlar, Aslında her insan farkında olmadan karşı tarafın enerjisini etkiler ve etkilenir. Bazı insanların yanında modumuz düşer, negatiflik hissederiz veya bazıları ile olmaktan keyif alır ve iyi hissederiz. Duygular da böyledir.
Elimden geldiği kadar yardım etmeye iletişim kurmaya çalışırım. E karşımdaki bunu istemiyorsa ya da yanlış yorumluyorsa bunada bişi yapamam. İlle ben sana yardım edicem diye başına silah ta dayamam.