Bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu vermek için kıskandırma çabasında olur bazı insanlar... Size bu davranışı sergileyen karşı cinsi kıskanır mısınız yoksa soğur musunuz?
Kıskandırmak sadece ikili ilişkinin daha da zedelenmesine sebebiyet verir.
Açıkcası partnerim sırf onunla daha yakın olayım ve ilgileneyim diye beni başka kadınlarla yakınlaşarak kıskandırmaya çalışsa benim için o ilişki orada biter. Tamamen yersiz, hadsiz boşa bir çabadır. Albaryumda yaşayan suyu kirlenmiş, oksijeni tükenmiş bir balığım son çırpınışlarıdır benim için. İkili ilişkilerde her şey açık açık konuşulı, kafada kurguya her bırakılmamalıdır. Kıskandırmak gibi bir durum söz konusu olursa ondan uzaklaşırım, sevgiliysem ayrılırım.
Çok gereksiz bir davranış biçimi bana göre. Çocukça geliyor bana. Sırf beni kazanmak için böyle şeylerle uğraşacağına başka şekilde kazanmanın yollarını arasa daha iyi. Zaten böyle yola girerek bir şeyler yapan kazanmak yerine kendinden daha çok iter beni.
Aksine beni kendinden uzaklaştırır. Ben doğal kendini bilen kişilerle iletişimde kalmayı tercih ediyorum. Sahte yalanndolan şeyler beni paranoyak yapıyor ve o zaman içimden bir deli çıkıyor buna gerek yok 🤣🤣 Benim ruh halimle oynayanlara uzak duruyorum...
Hayatıma girmeye çalışan veya giren bir çok kişinin yaptığı en büyük hata oldu ve öyle de olacak. İşin kolayına kaçtığını zannederken, işleri daha da zorlaştırdı çoğu.
Emek benim için ayrı şeydir. Ben hiç adım atmayayım, rezil olmamam gerek ve bazı şeyler spontane gerçekleşsin diyenler için önerim; başka insanlar için kullan. Çünkü benim istediğim şeyler basitken, karşı taraf için bu dünyanın sonuysa, sağlıklı bir ilişki olmayacağından, yol yakınken zamanını da, zamanımı da harcamamalı. Ayrıca bu her zaman her erkekte işe yaramaz, GÜVEN kaybettirme riski de yaratır.
Kıskandıranın akıl yaşı 12 falan herhalde, çünkü kimse kıskandırılmak istemez ne yani çok kızla takılsın öpücük koklaşma karşımda sonra bende etkileneyim öyle mi? Hiç gerek yok direkt soğuma sebebi, beni elde eder ama soğuyarak eder ben çoktan soğumuşumdur. insanlsr çok yanlış yapıyor sırf bu konu değil, başkalarını çevrelerini kıskandırmaya çalışıyorlar. Bir başarın varsa otur kendine göre uygula o başarıyı kimsenin bilmesine, kıskanmasın gerek yok.. Kıskandırdığın sürece sen onların gözünde, ciddiye alınmayacak kişi oluyorsun ama farkında değiller işte bunun
Bu onun ne kadar basit ve özgüvensiz birisi olduğu düşüncesini verir. Kendine güveni yoktur düşüne düşüne düşüne bu aklına gelmiştir. Zaten benim gibi düşünen birisi onu orada bırakır gider. O da kıskandıracağı kişiyle kalır artık. Zaten o da karşı bir duygusu yoktur.
Hayır, aksine uzak durmam gerektiği sinyallerini vermiş olur. Kaybetme korkusu sadece kıskançlık kaynaklı yaşanmaz ki, birini sadece başkasına gitmesi ihtimalinde mi kaybedebiliriz? Söz konusu kıskandırma çabası olsa dahi içime şüphe düşüren, ben yanındayken alternatif düşünebilecek birini istemem yanımda.
Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
Maalesef, kıskandırarak elde edilebilen biri olduğunu da düşünmüyorum. Ben aksine soğurum ve uzak dururum. Ayrıca özellikle bir şey yapmasına gerek yok, ben sevdiğim adamı zaten bardağından tut yastığına kadar kıskanırım :D oyunlara gerek yok yani. Gereksiz çaba olur bu.
Dozunda yaparsa evet hirslanirim ama ben kiskaninca siler atarim eger o dozu aşarsa..Çünkü işin içine süpheler de giriyor bu sefer guvenemedigim biriyle olmak istemem