Irkçılıktan dolayı değil ama insanların sınırlardan elini kolunu sallaya sallaya ülkeme girebilmesini istemiyorum. Çünkü ben aynını yapamıyorum. Şu gün benim yurt dışında bir ülkeye gidip yerleşmem ay' a kadar beş kere zıplamak kadar sor. Tabii Renklerinden filan değil. Misal adamın ülkesinde can güvenliği vardır, kaçar iltica eder, sen de belli şartlarla kabul edersin. Ona bir şey demiyorum ama adamlar bayramda ülkelerine gidip bayram ziyareti yapıyorlar ve geri Türkiyeye dönüyorlar. Bir insanın bayram ziyareti yapabildiği bir yer güvenlidir.
Açıkçası ırkçı değilim ama bazı toplumlar bana uymadığı için ya da benim fikrimi Uygun olmadığı için çok fazla iletişim kurmayı tercih ediyorum tabii ki burada biri milleti ismi ya da bir şey vermek doğru olmaz aslında ırkçılık dediğimiz nokta istemediğimiz toplumların zarar görmesi karşısında mutlu olmaktır aksine ben mutlu olmam yani Benim sevmediğim bir toplum istemediğim bir toplum varsa onların iyi olmasına ama fikirlerinin doğru olmadığını da söylerim
Hayır ırkçı birisi değilim demeyi çok isterdim ama Arapları artık sevmiyorum. Her yerin iyisi veya kötüsü olabiliyor ki bunu da çıkarlarımızın ya da hayat tarzlarımızın uyup uymadığı ile ilişkilendiriyoruz. Suriyeliler ve Afganları sevmeme sebebim geldiklerin yerin kültür yapısını, ekonomi yapısını, suç oranını dahi değiştiriyorlar ve kalabalıklar. Tek tük insan olduğu sürece laf etmezdim belki ama büyük kitle olduğu için o taraftan soğudum.
Genel olarak ırkçılığın her türlüsüne karşıyım. Fakat herkes gibi bende göçmen politikasına sonuna kadar karşı olanlardanım. Ülke de göçmen istememek ırkçılık değil bence. Sonuçta bizde ülkemizi seviyoruz ve savaş bittiği için ülkelerini dönmelerini istiyoruz.
Sana göre kimdir bu vatan hainleri. Mesela ben mevcut hükümeti ve yardımcısını vatan haini olarak görüyorum. terörden daha çok darbe vurdular ülkemize.
Hoşgörülüyüm. Ama onlara verdiğimiz destek ve tölerans karşısında aynı sıcaklığı, samimiyeti ve ülkeme katkılarını görmek isterim. Zararlarını değil, faydalarını görmek isterim. Biz vergi veriyorsak, onlar da vergi vermeli, yani ülkenin imkanlarından yararlanırken, ülke gelirlerine de katkı sağlamalılar, yasa dışı işlere bulaşmamalılar, kardeşçe entegreye gönüllü olmalılar. 😎
Normal şartlarda ırkçı birisi değilim. Her türlü etnik kökene de saygım var. Ancak sabahki suryeli sorundaki gibi durumlarda bu kadar ılımlı olamıyorum maalesef.
ırkçılıktan nefret ederim bunu çokca da yaşıyorum oyun dünyasında. Bugün Suriyeli ya da afganlari aşağılayan insanlar oyunlara bir gelsin Türklere neler neler diyorlar görsünler. Irkçılık insanlık suçudur.
Irkçı deyilimdir ama bizim ülkemize yerleşip paşalar gibi yaşayan Suriyelilere kendi halkı buradayken çocuklara ve kadınlara lafım yok ama adamları savaşmadı benim askerim orada niye şehit olsun oyüzden suriyelilere gıcığım