Yargılamam. İnsanların ne söylediğini özellikle benim hayatımı ilgilendiriyorsa pek de ciddiye almam. Evet kendimce bir tartarım lakin bunu hemen onaylamam. Herkesin olaya bakışı da çok farklı, bu bakışa göre de yorum yapması da çok farklı. Benim bakışımla yorum yapmam farklı olur. Aynı olayı başkası görüp yorum yapması başka olur. Herkese de aynı şekilde davranmam. Bazı insanlar farklı davranılmayı hak ediyor. Bu yüzden kişilerin hakkında farklı yorumlar yapanlar olur. Çamur at izi kalsın.
Yargılamam. Görmek lazım çünkü diğer türlü olmuyor şüphe insanı çok pis duruma düşürür. Hata yapma oranı çok oluyor. Gözünle gör öyle inan. Ha duyduğunun da belki doğru olabilir ancak içinin rahat etmesi için görmek gerek.
Hayır kolay kolay yargılamam. Zaten herkes kendi tarafından çarpıtılarak bir şey anlatıyor. O yüzden kendim bilmediğim sürece bir başkasını yargılamam.
Merhaba 🎈 Hepimizin zaman zaman bu hataya düştüğü aşikar. Sanırım anlatana olan güvenimiz, dinlediğimiz insanın gözümüzle görmediğimiz gerçeğinden daha üstte duruyor. Yapmama gayreti içindeyim mümkün mertebe.
Bazen oluyor. Zaten güvenmediğim biriyse idam etmek bana çok kolay geliyor. Keşke olmasa ama iste yapısal. Insanlara güven sorunum var. Kendimi bununla koruduğumu düşünüyorum. Kime az güvenirsem, sanki birsey yaptığı zaman daha az üzüleceğim gibi. Aslında ilgisi yok. Seviyorum iste bundan ötesi yok ki Insan sevdiği zaman o kişiden gelecek herhangi bir kötülükte yerle bir olur. Ister güven ister güvenme yani. Normal insanlar hakkında hissizsem ya da dostumsa kesinlikle konuşur doğrusunu alırım. Kendi kendime asmam kimseyi. Ama aşkımın maduru oluyor sevdiğim kişi.
Hayır bunu demiyorum. Ben biraz sorgulayıcı bir insanım. Mesela kavgalı iki tarafla konuşurken genelde ikisine de tatlı tatlı konuşup, haklısın demiyorum. İkisine de hatalı olduğunu söylüyorum. Ki böyle bir durum varsa iki tarafın da yanlışı oluyor zaten. Sadece bir kişinib anlattığına bakarak karar vermem ki yargılamak bana düşmez.
Normalde yargılamam ama Allah gösteriyor işte. Gözlerimle gördüğüm için artık yargılayabilirim. Komik olanda bana yapmamamı söylediği şeyi karşımdaki insanın yapması.
Sevdiğim biriyse ya da çok değer verdiğim insansa hatasını görmeden ya da hata yapsa bile yargilamam. Önyargılı biri değil tanımadığım insanlara karşıda.
Görmeden değil ama birkaç defa görerek yargıladı ve bşrkaç yıl sonra yakından tanıdıktan sonra yargılarımı yıktım yanlış düşünüyormuşum o yüzden kimseyi iyice tanımadan yargılamayacağım bundan sonra