siz saf mısınız yoksa kurnazmı?
saf
kurnaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilmem bu saf sözüne çok kızarım. Kimse aslında saf. Değildir bazıları görmek istemez bazıları duymak kimiside hiç olmayan şeyleri bile düşünerek şeytanın aklını okur ona göre davranır. Saf olmak ta kurnazlık da gerekiyor içinde bulunduğumuz dönem ve insanlar kendini fazla kurnaz sanıp herkesi saf sandığı için bazen salağa yatıyorsun bazen kurnazlık yapıyorsun bu açıdan bakınca herkes fazlaca saf ve kurnaz olabilir 😉
Vallah Çok Saf Temiz Kalpliyimdir
Çok İylikçiyimdir Hep İyi Taraftanımdır
Ve Hepte Çok Üzülenimdir
Kurnazları Ve Kurnazçıları Ne Sevdim Nede Kurnaz Yapmayı Çabaladıkları Birine Kurnaz Ol Tavırlarını Sevdim Onların Hiç Bir Bokunu Hiç Bir Günahını da
Sevmem 1000kere Üzülürüm Ama Onların Gibi Sahtekar Düzenbaz Oyun Kralı Olmam Allah Belalarnı Versin Onların
Çok Şükür ki Herşeyimden Eminüm Ve Olduğum Yolda da Huzurluyum Ve Hepte Böyle Olur İnşallah...
Çok güzel anlattın valla
Bende çok safımdır çoğu kişiye güvenirim ama sırtım ful bıçak iziyle dolu
Size tavsiyem hiçbir zaman sevgili yapmayın başınız çok kötü derecede yanar ki bende bunu düşündüğümden hiç bir zaman sevgili yapmadım
Sevgili ilişki aşk meşk evlilikti karı kocaydı gibi ilişkilerine gelirsek ben artık uzak durmaya eylem eyledim kardeş
Hep ben çok sevdim hep adım attım işte herşeyin öncelerni iyisinide kötüsünüde ben düşündüm ama olan tüm kazıklar hep bana oldu
Ve ardım ne erkeklere ve erkeklerin hepsinden de artık hem iğreniyorum hem nefret ediyorum bütün dünyada ülkeler de tüm erkekler aynısınız
Bu yüzden de inancım kaldı
Ne sevgiye ne sevdaya ne aşka neden olan biten herşeyden umudumu yiyitrdim tek umudum yalnızlığım ve olduğum yol ve olduğum yolda yanımda olanlar even allah çok şükür gücğm sağlım yerinde başım dik başka ne isterim ki
Beni sevenler yanımda sevmeyenler uzağımda beni sevecek olan geri gelir sevmeyecek olan çeker gider
Hata yapıp çekip gidenlerde oldu ama sonra pişman olup geri dönenlerde oldu amaah ben 1kere yaşarım 1 kere yaparım 1kere alırı herşeyi 1 kere yaparım defalarca tekrarlamam bana hata yapmadıkları sürece çok şasnları ve güzel yaşantıları umudları olur benden yana ama lakin hata yaptıysan küçük büyük fark etmem yakarım seni benzinlerle odunlarla meşelerle beraber onların hatası olduğu için ben sadece başımı kaldırıp içimdeki acıları ve gözümdeki yaşları sildim
🤜🤛👊💪💪🤲🙏
Onların biliceği
Zaten sevgili yapmak çok saçma bir şey ben sevgili yapmaya hatta evlenmeye hiç sıcak bakmıyorum sevgili yapacağına dost ol kardeş ol ama sevgili olma
Haksızmıyım
Bu arada diyorsunki bütün erkekler aynı hiçte bile iyi kalpli sevdiğini asla bırakmayan erkeklerde var
Haklısın sende doğrusun
Var var var daahh
Bi bizi bulmuyor o zebaniler🤣🤣
😇
Bide inanırmısın hayatımda ilk defa bir bayanla bu kadar uzun bir konuşma yaptım
Saf mışım. Çünkü insanların gerçek yüzlerini görünce benim gibi düşünmediklerini farkedince anladım. Tabi bana iyi niyetinden güzel düşündüğümden ötürü de çok safsın diyen oldu. Öylelikle öğrendim saf olduğumu. Sonra her insanın iyi veya kötü düşünebildiğini ama iyi olanı tercih ederse iyi kaldığını anladım. Normalde aklımızdan kötü geçince kötü olmuyormusuz. Zaten şeytanın görevi de bizi doğru yoldan saptirmakmiş.
Dikkat etmediğim zamanlarda fazla saf olabiliyorum ôyleki sokulan lafï eve gelince farkına varıp vay anasını la bana laf sokmuş ya diyip gülüyorum. Dikkatli olduğumda işler tersine dôner. Bir plan yaparım en ufacık açık bulamazsın. Beynim fazla detaycı.
Cevap
68Cevap
bu kadar hayat tecrübesine rağmen safım. milletin bin lira vermediğine ben 5000 lira veririm. 3500 liralık 28 jantlı bisitletimi en sevmediğim insana 160 liraya satarım. Sonra ben bunu nasıl yaptım diye kafayı yerim.
Kimine göre saf, kimine göre kurnaz, kimine göre de aptalım. Kime nasıl görünmek istersem öyleyim. Hayat bana insanların gerçek yüzünü nasıl görebileceğimi öğretti. Bende hayatın bana bu öğretisini felsefe edindim.
insanlar hep saf saniyo beni annem babam bile ama oyle degilim kurnaz da sayilmam ama detaylara cok dikkat eder her olasiligi dusunebilirim oyle davranirim
Kimse saf değil. Kimse aptal değil gerçekten. Herkes her şeyin farkında. Safım diyen en büyük kurnazdır, bilginize. 😉
Bulanık suyum ben dokunan olmazsa içim dışım birdir dokunan olursa üzülen ben olurum yalnız ve hedef odaklı olmak iyidir zaten 3 günlük dünya ne istatistiğini tutalım.
Saflığım iyiliğimdendir kurnazlıkları fark ederim ama gözlemler bazen anlamazdan gelirim bu karşımdaki kişinin kişiliğini anlamama yardımcı olur ona göre kendi menfaatlerimide korurum
Duruma göre değişiyor, saf olduğum konularda var kurnaz olduğum konular da ama her iki konuda da ne kerize yatarim nede kimseyi keriz yerine sokarım :)
DİKKAT !!!
Saf olduğunu düşünen kişi her zaman kurnazdır,
Kurnaz olduğunu düşünen kişi ise her zaman yanılmıştır daha saftır. Çünkü unutulmamalıdır ki her kurnazın bi üstü olan mutlaka vardır!..
Ben Avrupalı gibi bir insan olduğum için kurnaz olamıyorum. Olmak istermiydim bilmiyorum.. çünkü kurnazlık kazanıyor
Aslında yerine göre değişiyor, tüm yolları neyi ima ettiğini filan görebilitorum ama yine de kendi yolumdan gidiyorum kerizlik yapıp
Iyi niyetimi kayip etmek istemeden yassmayi tercih ediyorum ve gerekziğini kurnazlik değil ama duruma göre ola bilirim
Aslında her ikiside. Konuşmayı kurnazca yaptığımı söylerler. Vicdan konusunda çok saf vicdansızlık bana yapılırsa ciddi kurnaz olurum.
Saf değilim. Ama kurnazlık demeyelim zekiyim diyelim. Zekamı düzgün şekilde kullanırım birilerinin kuyusunu kazmak kurnazlık 🤣
2 sı de tam olarak degıl
bende bıraz ıyılık bıraz da kotuluk vr kım bana nasıl gelırse ben ona o şekılde gıderım
Kurnaz sanırdım ancak anladım ki saffmışım. Dün çok güzel öğrendim @Triggerr :( :( Demiğğ Hüüğ🥲
Bıyık büküle büküle kaytan insan (s) dikile (s) dikile şeytan olurmuş.
Ortama göre değişiyor be dayı yeri geldiğinde aptal kılığına da girebiliyorum
saf olmadım , kendımı kullandırtmam 5 adım sonrasını hesaplayıp adım atarım.
Kurnaz derler öyle alelade çakalın dik âlâsı olduğumu bilmeden.
Safım. Bazen öyle iyi niyetli olabiliyorum. Kendimi bile kazıklayasım geliyor
Seri zekam zayıftır ama sonrasında çözerim
Gel görki iş işten geçmiştir 😃
Tamamen saf değilim tabi ama kurnaz değilim saf diyorum.
Ne çok saf, ne de çok kurnaz olmak iyi bir şey değil. O yüzden ikisinin ortasıyım.
Hem şansızım hem de safımdır ailemin içinde tek benim safımdır annem babam erkek kardeşim hepsi kurnaz sadece ben safım kuzenlerim bile sadece sen safsın diyorlar en iyisi kurnazlıktan saflık daha iyidir
Dürüst biriyim. Bu da saf olarak algilanmama neden oluyor.
Kurnazım. Ben İstanbul'a dün gelmedim. Kaçın kurasıyım?
Maalesef ki saf taraf ağırlıkta. Bazen insanların yaptıklarını görünce öylece kalıyorum ya da ben herkesi her şeyden çok fazla düşünürüm
Maalesef çok safım kalbim temiz hemen herşeye kanabiliyorum inanıyorum affedebiliyorum ve bu yüzden herşeyi çok çabuk kaybedebiliyorum…
40 köyü birbirine katar sonra cekilirim kenara bir sigara yakıp izlerim nasıl yapmışım diye o yüzden şeytan benimle birlikte ayık olun 😉👿
Hahahahaha, üstüme kurtları salarsan. O kurtları yönetir, üstüne salarım. Bay bay, tatlım...
Ne safım ne kurnaz olması gerektiği gibi aradayım ve ne baskasının tepesine basar nede basmasına izin veririm
Nabza göre şerbet hesabı işime nasıl gelirse 😅 saf ayağına yattığım çoktur
Safım kim ne derse desin inanıyorum nedense güveniyorum çünkü yalan söyleyeceği aklıma gelmiyor
En büyüğüde birinin seni seviyorum diyipte sevmemesi cidden çok saf gibi hissediyor insan böyle olunca.
Ben şahsen kişinin ailesi hariç (-hatta bazen onlar bile sevmeyebiliyor-) kimsenin kişiyi ciddi anlamda sevdiğini düşünmüyorum benim arkadaşlarım mesela güyya beni sevdiklerini söylerlerdi ederlerdi ama istedikleri şeyi bi kez yapmadığımda diğer arkadaşları bana cephe aldırdılar ve benimle 7 ay boyunca konuşmadılar
Ayni durum bendede oldu kardeş dediğim yediğimiz içtiğimiz ayrı olmayan arkadaşım internet kafe 2 değilde 5 lira diye bana küstü 6 aydır ne ben onla ne o benle konuşuyor korona olduk 1 kere aramadı Tanrı şahit 6 aydır bi kere kötü bir şey düşünmedim hakkında iyi günler hatrına.
Niyet olarak saf, kurnaz geçinenleri de "analar neler doğuruyormuş" kadar miktarda kurnaz.
Aksi ve fena olduğumu söylerler kurnazdan cok ama bence saflık var bende
Çok safım çocuk bile kandırır beni o yüzden pek kimseyle muhatap olmuyorum başıma iş gelmesin diye
Ben kendimi kurnaz sardım, daha kurnazına harcandım.
Buna hayko cepkin , olsa şu yanıtı veriedi herhalde, önce toprak idim şimdi ağaç oldum
Saftım baktım hep zarara giriyorum artık kurnaz oldum
Valla adamına göre saf ve kurnaz olurum ortaya karışık 😅
İşime geliyosa sulu götürür susuz getiririm işime gelmiyorsa safım
Kurnaz da değiliz de hak edeni uyduruz diyelim biz ona temiz klmseye zararım dokunmaz
Çok değer verdiğim 2 insan 3er kez çok safsın dedi. Siz yorumlayın
İyi gönüllüyüm.
Vuran elsiz , sövene dilsizim.
Saflık benden sorulur 🤷♀️
Ahahahhahah 😂😂😂
@muslumpksu komik mi?
Kusura bakmayın yazım biçiminize güldüm yanlış anlaşıldıysam geri çekebilirim?
@muslumpksu ben kendimi biliyorum evet safım ama gülünecek bisey yok.
Ama bende safım bazen saçıma bile gülüyorum sizinle dalga geçmedimki.
@muslumpksu gülünce aklıma başka bisey gelmedi..
Dalga geçmekten nefret ederim inanın bana.
@muslumpksu bende açık sözlüyüm. Ne olursa söylerim size inanmam içinde inanmamam içinde sebep yok dediğiniz gibi kabul ediyorum 😊
Tamamdır tatlıya bağlandığına mutlu oldum aklınıza takılan bi soru falan olursa belki bilirim sorabilirsiniz :)
@muslumpksu teşekkür ederim 😊
Herzaman :)
Saf dedim ama ikisi arasında bir yerdeyim bence 😅
Kurnaz taraf ağırlıkta ama etik bulmuyorum
Aptal değilim desem olur mu?
Safım kurnaz diyorum diyen saf değil canım çünkü
Gelen geçen kaldırabiliyor beni
Dünyama hoş geldin
İkisinin ortasi ya ne cok saf ne cok kurnaz
Fazlasıyla safım ama kendimi kurnaz sanırım
Kurnaz olanlar biraz öğretsenize bana 😃
Önceden saftım şimdi değil