Benim kisi çok mu iyi kanka derim Sonra da hayata bir defa geldiğini ileride gülüp geçerek hatırlayacağı şeyleri şimdilerde hayatının merkezine oturmasının gereksiz olduğunu söylerim. Herşeyin zamana yenildiğini yaşama hevesini değmeyecek şeyler için harcamaması gerektiğini söylerim. Sonunda da ondan bir tane daha olmadığını söylerim.
Bazen canı sıkkın olan insa hiç durmadan konuşmak ister. Başına gelen şey, (her neyse) onun için öylesine önemlidir ki başka bir şeyden bahsetmek bile istemez
konuşmaya çalışırsam, ki şöyle başlarım Her şeyin yoluna gireceğini söylerim ona o anda öyle hissetmese bile her şeyin eninde sonunda yoluna gireceğini söylerim. Çok basit bir cümle gibi gelebilir ama insanın bazen tek duymaya ihtiyacı olan şey budur. Her şeyin her zaman kötü olmayacağına, onu iyi günlerin beklediğine ve bu günlerin yakın olduğuna inanmak ve inandırılmak ister.
Moral veririm vermesine ama yapmacık gelir ona, hani takma kafana boş ver gibi sözler sarf etsem bir anlamı olmaz. Bu kişi arkadaşımsa beraber zaman geçirip kafasını dağıtmasını sağlamaya çalışırım dolaşır eğleniriz gezeriz yer içeriz kendini toparlamasında yanında olurum. Sadece sözle moral vermek yeterli olmuyor beraber zaman geçirip eğlenmek bence en güzel moral verme şekli. Yakınında böyle bir durum yaşayan varsa ona zaman ayırsın beraber bir şeyler paylaşabilsin.
Genel olarak yardım talep eden insanların, psikolojisini bozduğunu düşündükleri detayların ne olduğunu dinlerim ilk etapta. Somut bir detay var ise, yani zihnin sorular üreterek benliği yıpratma olgusu değil ise problem; çözülmesi adına reel adımlar atması gerektiğini öneririm. Gerçekçi yaklaşmak, duyguların esiri olmamak mühim; hayatın her koşulda aynı hızda akmaya devam ettiğini unutmamak ve dinlenmek adına bile bize imkan sağlamadığını düşünmek gerek her daim. Eğer ki yapısal bir akıl problemi veya yanıtlanamayan soru işaretleri ile mücadele halindeyse bu kişi, delirene kadar savaşması gerektiğini idrak etmesini sağlarım. Hissizleşmek, mantığa uygun yanıtlar üretmek bu sürecin en önemli adımı. Delirme noktasına gelen bir beyinden "amannn yeter" sesini duymak, çözüme yönelik ilk adımın atılacağı ana işarettir. Özetle bu; tabii ki kişiye göre detaylanıyor bu anlattıklarım.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Benim derdim bana yeter kimsenin moralini Uğraşamam ben üzgünken kimse bana moral vermedi herkes kendi kendine bir şekilde ayakta durmaya çalışıyor oradan bakınca psikiyatrist gibi mi görünüyorum 😅
hiçbir moral konuşması onu daha iyi yapmıyor, çünkü psikolojisi bozulan kişinin neden bozulduğunu tespit etmek önemli. odak noktasından hareketle sorunun çözümünü belirleyip ilerlemek bence daha kesin çözüm