Toplumsal alanda insanlar birbirleriyle anlaşmak, ya da kendini anlatmak için sesini yükseltip kavga edebiliyor. Ve kendilerince kavga etmeyen insan öz güvensiz, korkak vs damgası yiyor. Peki öz güvensiz olan insanla kavgadan kaçınan uzak duran insanlar arasındaki ince çizgi sizce nedir?
Kavgadan kaçınmak özgüven eksikliğinden mi gelir? Özgüveni düşük insanların özellikleri nelerdir?
Beni sinirlendirmeye çalışanların amaçları benimle huzurla, hayranlıkla, sevgiyle yakınlaşamayacaklarını, kendilerinin o kalibrede olmadıklarını gayet iyi bilip kıvrandıklarından, bana laf atıp, benden bir ümit sadaka alır gibi, karşı cevap alıp, bana bu yolla yakınlaşmak, benim frekansımda var olmayı başarmak. Kadınlar da, erkekler de çok yapıyorlar bu tarzı. Ben onları tamamen yok saydığımdan, kavgaya dahi değmez olduklarını bildiğimden, sakin ve sessiz tavrımı koruyarak, oltaya gelmeyen bir köpekbalığı olmayı tercih ediyorum. Ha, hukukumdan feragat ederek mi? Çok pardonişko, hayır. Hakkımı savunmanın daha zekice yollarına yönelmeyi seviyorum. Kimseye özgüven ispatı yapmakla uğraşmayacak kadar özgüvenimden eminim, şükürler olsun, amin...🦄🍀🍏⭐❤️
Öz güveni olmayan kişi her alanda çekinceli olup istek ya da şikayetini bile dile getiremeyen insandır. Mesela otobüste birisine "parayı uzatırmısın" cümlesini kendisi değilde yanında ki arkadaşına dedirtmesi buna örnektir.
Kavgadan Kaçan İnsan
Yemek buldun ye dayak buldun kaç derler. Günümüze bir bakalım kavga bile artık teke tek ya da yumruk yumruğa değil. Silah, bıçak vb. İnsan hayatını tehlikeye atacak araçlar taşımaya başladılar. Ya da bir kişiye dört kişi kavga etmekte. Elbette kavga bir çözüm değildir.
Kısacası kavgadan kaçanı öz güveni eksik olarak düşünmeyelim. Görüyoruz ki yaşanan kavgalar insan hayatına ya mal oluyor ya da hasara yol açıyor.
Buna kavgadan kaçmak değilde, kavga etmeyi tercih etmemek diyebiliriz efendim.. Sinir ve öfke öyle bir duygudur ki herkeste farklı şekilde oluşur.. Sessiz ve sakin görünen bir insan bazen tehlikeli de olabilir.. Bu sessiz sakin diye karşısındaki insanı dövebileceği anlamına gelmez.. Kavgacı olmayan şahısların etmiş olduğu bir tercihtir sadece..
Absürt bir örnek vereyim hatta. Bir kaplani düşün, mecbur kalmadıkça uzaklaştığını, köşeye sıkışıp mecbur kaldığında da dönüp kovalayani parçalarına ayırdığını getir gözünün önüne.
Bazen seviye sınırı koyuyor insanlar, bir limit belirliyor, o limitin altında gördüğü canlıları o seviyeye inerek ödüllendirmek istemiyor, bu demek değil ki o seviyeye inemiyor, sadece karşısındakini kendisi ile muhatap olmaya layık görmüyor.
Kaplanların vahşi doğada bu taktiğini bende seviyorum. Çok güzel bir örnek verdin. Ormanın kralının aslan olduğunu söylerler. Ama kaplanla savaşıp savaşmadığını kimse merak etmez.
Kimsenin tartışabileceği, kavga edebileceği bir insan değilim. Sesi yükselmiş birine cevap dahi vermem. Sesi yükselmiş insanın, algısı çoktan kapanmıştır zaten. Derdi iletişim değildir, öfke kusuyordur o. Kusabilir. Kendi başına kavga etsin, tartışsın, ben uzaktan izler dinlerim. Kendisini ifade edebileceği konusunda özgüven sahibi olan bir insanın sesi yükselmez, buna gerek duymaz. Karşısındaki insanın algı kapasitesinden şüphe duyan insan ise zaten iletişimden kaçınır. Haliyle tartışmak, kavga etmek, bağırmak çağırmak için akla yatan herhangi bir sebep yok. Kavgadan kaçanın değil, kavgaya başvuranın, iletişimde bağırmaya çağırmaya ihtiyaç duyan insanın özgüvenini ve ruh sağlığını sorgulamak gerek.
Ben çok sakin görünüyorum bildiğin mülayim bir insanım ama içimde canavar var çok kavga ediyorum her yerde ama hep haklı sebebler den kimseye sıramı kaptırmam sarı ışıkta durdum diye kavga ederim yani öz güvenim tam bir kere dayak yedim gerisi hep galipti.. 😅😅
bana göre eğitimli bilinçli insanlar kavgdan daima kaçarlar çunku kavga cahil işidir farkıda isek artık bir yan bakma yzuunden insanlar kavag eder olmuş bilinçli insn bunu yapmaz hatası varsa özür diler ve yoluna bakar :) bana sorarsan özguveni yukske insanlar kaçarlar
Genelde karşımdaki kişiye göre değişir çirkef biriyse kavga etmem özgüvensiz olduğum için değil karşımdakinin seviyesine inmemek ve sinirlerimi bozmamak için
Fiziksel kavgaya girişmek istemem, çünkü fiziksel zarar kaçınılmaz. Ama arkadaş ortamında sözlü kavga girilmek istenmese de bazen sorunların çözülmesi için girilmesi gerekebilir.