İntikam gibi bir duygum hiç olmadı. Aslında nefret duygum da pek yoktur. Yapılan yanlışları karşımdakinin niyetine göre değerlendiririm hep. Çok büyük büyük bişey değilse yaptığı affediciyimdir de aslında. Ama o yapılan yanlış davranışları tekrar etmeye devam ederse ben de kendimi savunmaya geçerim. Önceden birinin bana yaptığı hatayı davranışı olmamamış gibi görüp düzeltmesini beklerdim, ve üstü kapansın bitsin gitsin diye bakardım. Sonradan ne büyük hata etmişim diye düşünüyorum aslında. Ailesinin iyi yetiştiremediği çocuklar birey olduklarında gidip millete çamurluk yapıyor. Şimdiki aklım gerekeni yapardım, aslında bu biraz da hukuki haklarımızı yeterinde bilmemekten geçiyor. Bence ortada bir suç varsa cezası da ona göre olmalı.
Hayır intikam almak bana göre değil, sadece Allah'a havale ederim, ilahi adalet elbet tecelli olur bir gün. Canı yanan sabretsin... Canı yakan, canının yanacağı günü beklesin. (H. z muhammed s. a. v )...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Her zaman değil. Canımı yakıyorsun ve bunu yapma derim. Durumu anlayıp kendi sınırlarına çekilirse ilişmem. Ama canımı yakmaya çalışmak için birşeyler devam ederse sonucuna katlanır. Benim ne yapacağımı merak edip ileri giderse yakarım.