Her soruda her cevap güven olarak geliyor.Evet siz güvenilir birisi misiniz? Karşı tarafın güvenini nasıl sağlarsınız? Güvenilmezseniz neden güven arıyorsunuz?
Bir insana nasıl güven verirsiniz? Güvenilecek birisi misiniz?
Bu zamanda kim kime güveniyor ki? Ben çok güvenilir olsam da karşımdakinin güvenebilme yetisini törpülemiş birileri olacaktır hep. Birilerinin bize güvenebilmesi için önce geçmiş travmalarına ilaç olmalıyız belki de. Böyle bir misyon edinmeli, böyle bir yükün altına girmeli miyiz bilemiyorum. Belki de zaten kimse kimseye çok güvenmemeli. Travmalar, tecrübeye ve geçmişten alınan derslere dönüşmeli sadece belki de. İnsanlara karşı temkinli ve bir adım geride durmalıyız belki de. O sınırı aşma isteği bizi savunmasız kılıyor. Gerek var mı bu yakınlığa? Bilemiyorum.
Sevdiğim zaman güvenebilecek biriyim. Ama sevgim sürmeli. Mükemmel değilim ama elimden geleni yaparım. Güven verme mevzusu ise başta şeffaf olmakla başlar. Hiçbir şey saklamamak en tabii güven kriterim. Bende öyle olurum çünkü. Diğeri ise yalan söylememek. Neyse o gelmeli dilden. Kötü zamanımız önemli güven faktöründe. Yani ben ondan uzakken, ben mutsuzken, ihtiyacım varken yanımda ise çıkarlarına hizmet etmedigim zaman da benimle olursa büyük oranda güven ilerlemesi alır. Diğeri ise fazlaca vazgeçebilir gözükmek. Eger oyle görünüyor haldeyse zaten güvenemem. Kendim yapısal olarak çabuk vazgeçiyorum. Ama zıt olarak bunu karşıdan bekliyorum. Bariz bir tezat ama böyle. En son kısım ise ilişki başladıktan sonraki davranışlar gizlenen şeyler olmamalı ve ilişki sorumluluğunda davranılmalı. Ben bunu gözlemler ve anlarım zaten bu aşama yıllar sürer ama böylece ben asla yüzde yüz güvenmem. Zaten güven sorunum var.
Hoca tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı yazıyor. ‘Bakın’ diyor. ‘Bu, kişilik ve dürüstlüktür. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey...’ Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor: ‘Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar’. Bir (0) daha... ‘Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz’. Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek... Disiplin... Sevgi... Eklenen her yeni (0)’ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca... Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor. Ve hoca yorumu patlatıyor: ‘Kişiliğinizde dürüstlük yoksa öbürleri bir hiçtir’.”
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bana güvenmeleri için kendimi parçalamam. Özel bir çaba sarfetmem. Zaten bu güven meselesi zamanla tanıdıkça oluşabilecek bir şey. Karşı taraf o güveni beni tanıdıkça, gördükçe anlar zaten. Dört dörtlük değilim. Hatalarım oluyor. Ama güvenilmeyecek kadar kötü bir dost değilim.
Kimseye bana güven vermek için özel bir çabam olmaz. Beni taniyan bana zaten güvenir. Güvenmeyende kendi bilir. Bir kere birine kendimi kanıtlamaya çalıştım. O da hayatımın en büyük hatasıydı... Bana inanan güvenmeyen benden uzak olsun...
Güvenilir biriyim.. Hakkımda öyle söyleniyor daha doğrusu sebebi oldukça sade bir insan olmam galiba çok sabırlıyımdır, sakin bir yapıya sahibimdir daima herşeye mantıklı yaklaşırım hır gür sevmeyen yapıya sahibim. Dost, arkadaş görevlerini yeterince yerine getirdiğimi düşünüyorum maddi manevi en azından şu zamana kadar... Normal sıradan insanız işte bence bu yüzdendir 😂☺️
Ben olduğum gibi davranırım güvenip güvenmemek karşı tarafa kalmış bir durum. Kimseye zorla güven veremem, vermek için de uğraşmam. Ama güvenilir bir insanım.
Güven duygusu, samimiyet, dürüstlük ve şeffaflıkla yakından ilintili bir durum. Karşılıklı olarak bu üçlemenin varlığı kusursuz biçimde söz konusu oldukça karşımdaki insan bana ben de karşımdaki insana güvenebilirim.
Güvenilir biriyim. Bana söylenen ne bir sırra ne Kalbe ihanet etmedim. Kimseyi aldatmadım yalan söylemedim. Elbet hatalarım olmuştur zamanında bilmeden düşünmeden yaptığım şeyler yüzünden ama hiç kötü niyetli olmadım
Benim güven vermemle olacak bişey değil, insanın güvenmek isteyesi varsa güvenirim yoksa zaten güvenilecek birisi olsam bile güvenmez içinde yoktur bahanesi olur
Ben güven veriyorum ne biliyim hissettirmeye çalışıyorum da. Hiç kimseye güvenemiyorum ve güvenmeye çalıştığım an kazığı yiyorum. Hep böyle oldu hiç şaşmaz bu düzen.
Hayatım boyunca çok şükür, ne ikili ilişkide ne dost ne aileme karşı güvenlerini asla sarsmadım hiç bir konuda.. Bu yüzden tanıyan bilir güvenilir olduğumu ve ekstra bir çabam olmaz bu konuda..
Samimi biri olduğuma inanıyorum kendimce. Benimle konuşan kişiye ben öyle demesem bile bana güvenir bir çabaya girmem. Bana guvenmiyorsa da güven bana diye zorlamam kendisi bilir...
Güvenmek isteyen güvenir Saddov bu işlerde bir şeyleri ispat etmeye çalışmamak lazım çok da ;)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Güler yüzlü olmak, zor zamanında yardım edemesem bile dinlemek, arkasından iş çevirmemek , yalan söylememek gibi şeylerle insanların güvenini kazanabilirsiniz ben öyle yapıyorum & 1 tane düşmanım yok
Bence evet ilişki olaylarında hiç yalan söylemem bu yüzden kaybediyorum bence telefonumu istediği gibi karıştırabilir fotoğraf video mesaj uygulama hiç silmem daha ilk buluşmada veririm eline. Anlatılanı da kimseye anlatmam zaten unuturum hemen benim için çok önemli bir şey değilse.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Neden bilmiyorum ama bana hemen güvenirler ilk kez gördüğüm kişiler bile neredeyse tüm sırlarını paylaşırlar