Ben senelerdir evden hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim hep evde bunalarak sıkılarak geçti senelerdir her gün gece gündüz eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum zor olsa da dayanıyorum başka çarem yok
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende 13-18 yaşlar arasında öyleydim. Zorunlu olmadıkça evden asla çıkmazdım.
Ben 13 18 20 25 30 yaşlarında da aynıydım 32 yaşındayım hâlâ aynıyım hiç evden dışarı çıkmıyorum
Hiç arkadaşım yoktu, ama Allah vardı.
“Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!”
(Ali İmran-173)
Evet öyle benimde hiç arkadaşım yok zaten gençliğim hep yalnız geçti hiç arkadaşım çevrem olmadı hiç sevgilim kız arkadaşım da olmadı çocukluğumdan belli dışlanan biriyim bende kendimi zamanla kapattım ergenliğim gençliğim hep eve kapalı geçti 32 yaşındayım hâlâ aynıyım hatta daha da kapandım yaşadığımı unuttum artık
Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. İnsanları boş ver, Allah’la dost olmaya bak. Allah senin dostun olursa, tüm dünya sana arkasını dönse önemi yok. Allah senin düşmanın olursa, tüm dünya dostun olsa önemi yok.
Sağ ol zaten beni insanlar anlamıyor buna alıştım artık hep Allaha sığınan biriyim ama kendime inancım yok yani kendimi yetersiz hissediyorum öyleyim de çünkü kişiliğim gelişmedi oluşmadı hayat çocukluktan başlar her şey zamanla gelişir oluşur ben zamanında gelişemedim oluşamadım temelim yok hayata karşı zayıf güçsüz kaldım
Gelişme kardeşim, herkes gelişmek zorunda değil sen de gelişme. Evde yaşa, ne olacak? Önemli olan ahiret hayatı. Sakın hayatımı yaşayamıyorum deme! Daha hayat başlamadı ki. Asıl hayat ahiret hayatıdır, dünya hayatı ne ki?
~Ankebut Suresi~
﴾64﴿ “Bu dünya hayatı sadece geçici bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince; işte asıl hayat odur! Keşke bunu bilselerdi.”
Biliyorum bu dünya gelip geçici ahiret hayatı gerçek hayat ama bu hayatta işim yok eşim yok sosyal hayatım yok Allah doğayı yaratmış insanlar yararlansın diye güneşten ağaçlardan dağlardan temiz havadan denizden değil mi? Ama ben hiçbirinden yararlanamıyorum evde geçti gidiyor hayatım nefes alamıyorum artık boğuluyorum insan evde durmaktan hasta oluyor
Seni çok çok iyi anlıyorum kardeşim. Herkes dışarda gezip dolaşırken, senin ömrünün 4 duvar arasında çürümesine çok üzülüyorsun değil mi? Peki özel değilse, neden dışarı çıkmıyorsun?
Çocukluğumdan belli utangaç çekingen içime kapanık sessiz biriyim bu yüzden kapanık kaldım kendimi kapatarak yaşadım hiç açılamadım sosyalleşemedim özgüven kazanamadım kendimi hep eve kapattım zamanla daha da kapandım gençliğimi hep evde geçirdim hâlâ aynıyım
Aynen bende öyleydim kardeşim. Sen namaz kılıyor musun?
Evet kılıyorum ama geç başladım yani 25 yaşlarında falan başladım
E kardeşim sen daha ne istiyosun? Sen hergün 5 defa Allah’la buluşuyorsun. O gezip tozan insanlar kimle buluşuyor? Onlar kendileri gibi aciz kullarla buluşuyor, onlarla gezip tozuyor. Sen hergün ALLAHLA BULUŞUYORSUN. Daha ne istiyorsun?
Evet ama evde insan sıkılıyor bunalıyor anla işte eve kapalı yaşamayı kimse istemez hayat dışarda tamam ibadetin yeri ayrı ama insan doğadan havadan denizden ağaçlardan herşeyden yararlanmalı ben yararlanamıyorum ki
Sen şehirde yaşıyorsun ondan çıkamıyorsun temiz hava alamıyorsun. Git, bir dağ evi tut, hiç olmazsa çadırını al ama dağa git. Yeşilliklerin içinde birkaç gün kal. Hatta orada yaşa. İnsanlardan şehirden uzak yaşa. Emin ol çok mutlu olacaksın.
Öyle bir imkanım yok şehirde yaşıyorum evet ben daha evden dışarı çıkamıyorum nereye gidebilirim en son 10 sene önce askerden geldim daha da hiçbir yere gidemedim uzak yerlere gidemiyorum dağlara köye falan gidemem zaten imkanım yok param yok imkansız maalesef
Niye olmayacakmış? Çadır alacak paran da mı yok? Bak dağda hiç insan yok, sadece doğa ve sen varsın. Doğadan korkma.
Parasız yaşıyorum bu yaşıma kadar parasız yaşadım ailemin durumu da yok öyle zaten yani imkansız ben hayatımda hiç öyle daha doğaya falan da gitmedim gidemem de sanmıyorum ama hep isterdim gitmek
Araban var mı?
Yok hiç olmadı zaten araba kullanmayı bilmiyorum ehliyetim bile yok
O zaman ya yürüyerek Ya da bi eşek al eşeğin sırtına bin ve o dağa çık. Doğanın kokusunu içine çek, emin ol sana çok iyi gelecek. Yapamam deme, “Rahman ve rahim ol Allah’ın adıyla” dedikten sonra, istediğin her şeyi yapabilirsin.
Yani Allaha sığınıyorum evet ama evden dışarı çıkamıyorum biryerlere gidemiyorum yapamıyorum olmuyor sana basit gelebilir ama bana imkansız geliyor senelerdir güneşsiz temiz havası yaşamaktan çöktüm evde çürüdüm
Sen dışarı değil, insan içine çıkamıyorsun. Ne olur, bir kere “bismillah” yani “Allah’ın adıyla” de, ve dağa git. o dağa git, birdaha o dağdan hiç aşağı şehre inme. Evin doğa olsun, insan yağımı 4 duvar arası DEĞİL.
İnsan içine çıkamıyorum zaten o ayrı ama dışardan da korkuyorum yani doğaya dışarıya hasret yaşıyorum evet ama korkuyorum dışardan doğadan bile gitmek isterdim ama bana imkansiz geliyor orada kalmaya gerek yok bir kere gitsem bir kaç saatliğine de olsa bana yeter ama bu bile imkansız benim için
Yanına Kur’an-ı Kerim al, besmele çek ve Allah’tan başka hiçbir şeyden korkma!
Yüce Allah şöyle buyurdu:
“Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim. İşitirim ve görürüm.”
(Taha-46)
Hadi Allah’ın dediğini yap. Korkma, dağa git. Suya dokun, rüzgar değsin tenine. Allah’ın senin için yarattığı bu nimetlerden mahrum kalma.
Korkuyorum Allaha sığınsam da yine aynıyım korkuyorum kendimi aşamıyorum neden anlamıyorsun ki yapamıyorum yapabilsem bu yaşıma kadar neden kendimi eve kapattım senelerdir eve kapalı yaşayım ki
Ama bu korkunu yenmen gerek. Bir kere, sadece bir kere maskeni tak, şapkanı tak ve dağa çık. İnsan olmayan heryer çok güzel emin ol. Yanına ne yiyecek, ne giyecek al. “Yeter!” de ve dağa çık. Korkma ve bu dediğimi yap, bir kerecik kendine güven.
“Korkma! Muhakkak ki sen, üstün geleceksin.”
(Taha-68)
Sağ ol yardımcı olmaya çalıştığın için ama bu bana senin kadar basit gelmiyor ben senin kadar cesaretli özgüvenli değilim ben daha evden dışarı sokağa çıkamıyorum sen bana daha çok diyorsun ben sokaktaki ağacın altına gitmeye bile razıyım ya da ağaçlı bir parka
Çok gözünde büyütüyorsun. Kendini insanlara göstermek istemiyor musun? Tipinden mi utanıyorsun?
Her yönden özgüvensizim ve kendimi zayıf güçsüz yetersiz hissediyorum dış görünüş olarak kişilik olarak her konuda yani bilmiyorum zaman geçtikçe daha da kapandım bu hale geldim hep evdeyim senelerdir gençliğimi hep evde geçirdim evet insanlardan çekiniyorum utanıyorum bu ayrı ama aynı zamanda dışardan da korkuyorum ikisi birden beni daha da kapatıyor
Sen şu an ailenle beraber mi yaşıyorsun?
Evet
Ailen seni dışarı çıkarmaya çalışmıyor mu?
Ailemle bile çıkmıyorum ailem hep diyor çık diye ama ben çıkmıyorum markete bile gitmiyorum hep evdeyim gece gündüz senelerdir
Resmen beni tarif ediyorsun. 1 sene öncesine kadar bende aynı böyleydim. Ama sonra “ben Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmam lan!” diyerek çıktım dışarı. Allah seni çok seviyor. Ve istiyor ki, yarın öğle namazını dağda yeşilliklerin arasında kıl. Allah için bunu yapmaz mısın?
Bu durumda olan bir insanın birden bunu yapması sence normal mi kolay mı tamam Allahın adını veriyorsun kurandan ayetler yazıyorsun ama ben normal bir insanım korkularımı aşamıyorum olmuyor yapamıyorum evet Allaha sığınan güvenen biriyim ama Allah bu dünyada herşeyi bir sebebe bağlamış benimde kişilik yapım böyle ve hayatıma engel oluyor kendimi aşamadım aşamıyorum herşeyin bir sebebi var çocukluk ergenlik dönemleri insan hayatı için önemli bir evre o evreyi sağlıklı tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi
Evet çok kolay! Allah’ın adıyla her şey çok kolay! Allah’ın adıyla, kuşlar filleri yendi. Allah’ın adıyla Kızıldeniz ikiye yarıldı. Allah’ın adıyla ateş İbrahim’i yakmadı, bıçak İsmail’i kesmedi. Sen mi dışarı çıkamayacaksın? Allah’ın adıyla yarın dağa gideceksin! Ve Allah’ın adıyla öğle namazını dağda yeşilliklerin arasında rüzgar tenine değerken kılacaksın! İmkansız diye bir şey yoktur.
Haklısın doğru söylüyorsun sana sonuna kadar katılıyorum ama ben yapamıyorum neden beni anlamıyorsun yapamıyorum olmuyor dışarı çıkmak sana göre kolay olabilir ama bana imkansız geliyor senelerdir eve kapalı niye yaşayım demekki aşamıyorum kendimi
Mesela seni dışarda ne korkutuyor? Neyin olmasından korkuyorsun?
Alışamadım açılamadım hep evde durmaktan kapanık kaldım korkum arttı dışardan korkuyorum bilmiyorum neyse ya boş ver kapatalım konuyu ben burada çözüm aramıyorum artık kabullenmeye çalışıyorum bu durumu ömrüm evde geçer gider diye düşünüyorum
Kardeşim benim, bak istiyorsan hayatın boyunca böyle yaşarsın. Sen özgür bir insansın, canın evde durmak istiyorsa evde dur, dışarı çıkmak istiyorsa dışarı çık. Sen dışarı çıkmak istiyorsun. Ben sadece senin özgür olmanı istiyorum. Allah kulunun Özgür olmasını istiyor. Sen şu an Özgür değilsin, istediğin şeyleri yapamıyorsun. Allah seni Özgür yaratmış, bu dünyayı senin ayaklarının altına sermiş. Kendine zindan etme dünyayı. Özgür ol, Özgür yaşa. Yanımda olsan seni bayıltır dağa götürürdüm. Gözünü bi açardın, dağdasın. Ailen neden yapmıyor böyle bir şey anlamıyorum. Herneyse, lütfen sabah namazını dağda kıl. Bak gece kimse olsa dışarıda, rahat rahat çık. Yürüyerek ya da koşarak git dağa. Ve DAĞDA YAŞA
Hiç özgür olamadım evde tutsak yaşıyorum özgürlüğümü ilan edemedim bu yaşıma kadar kendimi aşamadım hep kendimi kapatarak yaşadım kişilik yapım bana engel oldu izin vermiyor dışarı çıkmama sosyal olmama sokağa çıkmama doğaya gitmeme ne yapıyım ki çocukluğumdan ergenliğimde okula gittim ama açılamadım pasif özgüvensiz asosyal kapanık kaldım işte gençliğimi de hep evde geçirdim askerden geleli 10 sene oldu hep evdeyim hiçbir yere gitmiyorum gezmiyorum eğlenmiyorum doğaya gitmiyorum imkanım da yok olsa da gidemem zaten evden çıkmak bana artık imkansız gibi geliyor anca rüyamda hayallerde falan
Doğaya gitmeme imkan yok diyorsun. Neden yok? Ayakların mı yok? Yürüyemiyor musun? Neden imkanın yok?
Şehirde yaşıyorum doğaya yakın değilim köyde kırsalda yaşamıyorum bu ayrı sorun ama asıl sorun kapanık bir insanım neden zorluyorsun bu kadar çıkabilsem seni bu kadar yormazdım zaten lütfen anla beni bazı şeyler demekki olmuyor düzelmiyor hayatta
Teşekkür ederim Allah razı olsun yardımcı olmaya çalıştığın için
Kardeşim rica ederim. Ama emin ol korktuğun kadar bir şey yok. Allah sendende râzı olsun ve göğsüne ferahlık versin💜
Amin her şey için sağ ol Allaha emanet ol hayırlı geceler
Rica ederim kardeşim sende Allah’a emanet ol. Hayırlı geceler 💚 Ahirette görüşürüz 🌹
Bilgisiyar uzerinden psikolog uzman danışman tedavi alabilirsin
Psikolog ne yapacak ki benim psikologluk bir durumum yok kişilik yapımla alakalı bu
Var sen hastasin ve goruntu uzerinde birgisiyarda kisilik analiz ruh tedavi vs yapabilir seni tedavi edip o evden cikartabilir dışarıya senin kisiligin alakasi değil daha bir bakkala gidemiyorsun nolmal degilsin bu kadar kalman uzman destek al birgisiyar üzeri iyileştircekler seni inan bana dene
Bana hasta mı diyorsun ben hasta değilim niye herkes bana ruh hastasıymışım gibi davranıyor ya normal insanım ve kişilikle alakalı sorunum var yani çocukluğumdan belli utangaç çekingen içime kapanık sessiz biriyim yeterince açılamadım kendimi aşamadım hep kapanık kaldım sosyal olamadım özgüven kazanamadım kendimi hep eve kapattım zamanla daha da kapandım ve gençliğimi tamamen evde geçirdim hâlâ da aynıyım bunun tedavisi de telafisi de yok maalesef
Çünkü zamanında ergenlikte falan açılmam lazımdı
Bu evrende tek olan sen değilsin ama onlar bir yere gidebiliyor sen daha oraya yürüyemiyon nolmal degilsin baska seyden kaynaklaniyor eger iyilesmek herkes gibi arkadaşin olması dışarı cikmak istiyorsan birgisiyar üzeri psikolog destek al terapi
Psikolog niçin var derdine derman olmak için bana anlattığın gibi o na anlatcan sana YARDIM edicek iyileştirecek
Sağ ol da ben bu yaşıma kadar istesemde düzelemedim evet çaresizim hep mutsuzum dert yanıyorum ama biliyorum ki bu durum hiç değişmeyecek kişiliğim değişmiyor hayatı kaçırdım gençliğimi hiç yaşayamadım hiçbir şey yaşayamadım her şey içimde kaldı hayata geç kaldım bu benim için büyük bir kayıp eksiklik kendimi zamanla daha da kapattım kapatmaya da devam ediyorum bu bir hastalık değil sadece şanssızım
Bunlardan kurtulmak istiyorsan birgisiyar görüntülü konuşma üzerinde psikolog destek randevu alıcaksın.
Psikolog bana fayda etmez yani ben bu yaşıma kadar hep değişmek istedim olmadı artık hayattan bezdim heves istek kalmadı hayatı kaçırdım hayata geç kaldım gençliğimi hiç yaşayamadım bu durum psikolojimi mahvetti bunun telafisi yok geçti gitti en güzel yaşlarım hiç yaşayamadım ve kişiliğinde değişmiyor değişeceğini de sanmıyorum çocukluğumdan belli aynıyım yani
Psikolog senin gibileri tedavi eder sen bu kafayla Hiçbir şey olamazsin yaninda annen baban ölse olumlerini göz dikcen dışarı cikamican cenazelerini gidemicen kimse sana bakmaz kendi ayaklarinin üstünde durmalisin burada ben asosyalim söyle boyleyim demekle sormakla da bir şey yapamazsin sen istemiyorsun tembelsn cabasizsin okadar kişi sana ne tavsiye neler demiş yok ben yapamam kaybettim yaw nerden biliyorsun bir bilgisiyar üzerinde destek tedavi alsan psikologu ne olur deniyecen ya deniyecen olmazsa yapmazsin dik geri kafalisin bahaneci yalancisin yok ben yapamam söyleyim bi dene ya yarın randevu aliyorsun
Ben hasta değilim ki psikologluk durum yok ortada neden kimse anlamıyor beni ya benim kişilik yapım böyle ve şanssızım yani zamanında açılamadım çocuklukta ergenlikte açılmam lazımdı açılamadım bu yüzden hep kapanık pasif asosyal özgüvensiz kaldım kendimi eve kapattım zamanla daha da içime kapandım sorun bu ve bunun bir tedavisi yok sanmıyorum bu yaşıma kadar istesemde açılamadım zaten
Hasta değilsin senin gibiler psikologa gider birgisiyar üzerinde görüntülü psikolog terapi randevu al!
Ben hayatta öyle görüntülü sesli konuşamam yazışarak anlatırım herşeyi
Kendimi yazarak ifade ediyorum hep
Ozaman mesaj yoluyla al randevuyu
Psikolog istemiyorum sağ ol düşündüğün için ama benim durumum çözümsüz psikolog hiçbir şey yapamaz bana
Çok kafasızsin cidden mesaj diyom yok olmaz ölene kadar kal böyle
Belki de artık kabullenmeye başladım böyle öleceğimi zaten gençliğim böyle gitti evde durmaktan kendimi daha da kapatmışım herşeye böylece olup gideceğimi düşünüyorum
Bende evi çok severim dışarınin kötülüğünden uzak kaliyoruz
Ben dışarı çıkamıyorum ama sorun bu yani evde bunalarak sıkılarak yaşıyorum senelerdir herkes evi sevse de temiz hava almaya çıkıyor ben temiz havaya bile çıkamıyorum
Neden peki bi sorunmu var?
Sosyalfobi agorafobi çekingenlik utangaçlık özgüvensizlik hepsi birden hayatımı mahvetti
Ara sıra çıkabilirsin bence birden yenemezsin zamanla olur. Bu arada tipsizim diye de düşünme hayatta ne engeli olan kusurlari olan insanlar var
Ara sıra da çıkamıyorum hiç çıkmıyorum markete pazara bile gidemiyorum sokağa çıkamıyorum anca balkona çıkıyorum o da rahat olamıyorum kendimi göstermeyi sevmiyorum beni kimse görmesin istiyorum
Yasatmazlar beni abi