Sürekli hayalleme yaparak yaşar ya insan. Kurar da kurar. Birgün şunu yapacağım. Şu biterse şu olacak bu biterse bu olacak. En basitinden sahip olmak istediği şeyleri hayaller.. Ve bazısı hayallerini elde ederek ulaşarak yaşar. Ben mesela hayal ettiğim pek çok şeye ulaştım ve ulaştığım anda yaşadığım mutluluk tarifsizdi. Fakat kavuştuğum hayallerin zaman içinde alışkanlığa dönüştüğünü gördüm. En ulaşılmaz hayalim bile zamanla gözümde normalleşiyordu. Ve kendimi başka şeyleri hayal etme gereğinde buluyordum. Hayal ettiğine kavuşmak da zararlı mıydı ne? İnsan bir başka hayale mi geçiş yapıyordu bir süre sonra? Sanki doyum noktası yoktu insanın. Tamam burada duralım dediği nokta yoktu. Kavuşsa da hayaline, doyuma ulaşınca yeni hayal peşinde koşuyordun. Sonra anladım ki galiba hayalime kavuşmam değilmiş beni mutlu eden; hayalimin peşinde koşmammış. O hayalin peşinde verdiğim emeklermiş…
Güncellemeler
+1 yıl
Elde ettiğiniz zaman ya da kavuştuğunuzda isteğiniz geçiyor mu istediğiniz şeye karşı?
Hiç gerçekleştirebildiğiniz bir hayaliniz oldu mu?
Her şeyi yeteri kadar açıklamışsın zaten. Başlığı gördüğümde yazmayı planladığım her bir cümleyi. İşin özü de bu. Bugün telefon alırsın aylarca emek harcayıp, 3 gün sonra sıradanlaşır. Meslek veya herhangi bir hayal de bundan ibaret. Benim hayalim Norveç'e taşınmak ve de psikoloji alanında uzmanlaşmaktı. İkincisini gerçekleştirdim, birinciyi de iple çekiyorum ki gittim daha önce. Bilemiyorum, belki oraya gittiğimde 1 haftada sıradanlaşacak. Beyindeki o arzu çarkı hep dönüyor; eklenen her bir detay da o hız dolayısıyla geri atılıyor dönen makineden..
Yazıda bahsettigin ile ilgili bir yazı okumuştum. Balıkçının birisi hergun mutlu ve neşeli balık tutmaya gidermiş. Her bu sevincin sebebini sorunca O hep inci dolu istiridyelerle geleceğim dermiş. Hep bu hayali kurarak balığa çıkarmış. Birgün onlarca inci dolu istiridye ile dönmüş avdan. Ama Artık balığa çıkarken eski neşesi yokmuş. Neden keyfin yok dediklerinde Eskiden inci bulmak için hayellerim vardı ve bu hayel beni mutlu ediyordu oysa şimdi o hayalim gerçek oldu fakat heyecan kalmadı. Aslında yaşamda böyle bazen hayallerimiz Gerçekleşmesini istediklerimizden daha mutlu yapar biz farkında olamayız.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Hayatımız ölümsüz bir ruhla bedenin birleşimi olduğu için dünyada asla doyuma ulaşamayız. Bu sebeple günden güne ulaşıp devam ederek yeni hayatlar ve hayaller kurarız. Elinizdekinin nankörü, ulaşamadığımızım kölesi olma hatasını hep yaparız. Halbuki geçici bir hayatta ve kalıcı bir noktaya yürürken olduğu kadarına kabul deyip mutlu olabiliriz.
birkaç hayalimi gerçekleştirdim güzel oluyor o hazzı yaşamak elbette.. bazısı da hayal ettiğim gibi çıkmadı ama olsun onda da vardır bir hayır dedim yoluma devam ettim.. şu sıralar bir hayalim yok..
İnsan çok bencil bi varlık, dediğin gibi ulaşılan şeyler alışkanlık kazanıp normalleşiyor. Bu yüzden fakir parayı zengin sevgiyi arıyor eksik neyse ona ulaşmaya çalışıyoruz.
Yurt dışında yaşamak , Karavanla seyahat, Araba ve ev sahibi olmak , KAriyer yapmak bunge jumping , Grup seks , sürat otomobili ile hız denemeleri, Baba olmak.