"Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz;
çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır." Bu cümle bana o kadar güç veriyor ki,
başıma bir iş geldiğinde,
yanımda olduklarıma sandığıma değil,
kendi kanatlarıma olan güvenim artıyor.

Hayatımın merkezinde birileri var mı derin bir anlam içeren bir soru..
Tamamen yok diyemem çünkü her insanın hayatında birkaç merkezi olur ve bu merkezlerin hepsi dolu olduğunda kendisini tamam hisseder..
Birinci merkezi ailesidir annesi babası ve kardeşleri hala hayatta ise onların varlığıyla güç alır çünkü en kötü gününde insanın kimsesi olmasa bile ailesi olur..
İkinci merkezi arkadaşları dostlarıdır hiç. yoktan bu hayatta dost dediği birkaç kişi vardır onların varlığı ile güçlenir
Ve son merkezi ise ruhen kalben yanında olacak yol arkadaşıdır onun varlığıyla tamamlanır.. güçlenir direnir..
Üç merkezin ikisi dolu birisi boş tamamen merkez dolu değil o yüzden..
Bu soruya ilk cevabım yok. Yorumlarda aile falan geçtiğini gördüm benim hayatımın merkezinde değiller demek ki... Ama biri benden bir destek istese mümkün olduğu kadar katkı sağlarım. Kan bağı var satmak olmaz :D Herkese güvendiğim kadar, güvenmemeyi tercih ederim. Bugün varsınız yarın yoksunuz bunu kimse bilemez...
Evet hayatımın merkezinde iki oğlum var. Şükür ki oğullarım ile çok iyi anlaşıyoruz.🧿 Annem babam kardeşlerim ve yeğenlerim hayatımın merkezinde olan diğer isimler. Onlarsız bir hayat eksik ve yarım kalmış olur benim için. Aileme düşkünüm ve onlarda bana düşkün. Bazen ben onların sırtını dayandığı dağ oluyorum, bazen de onlar benim sırtımı dayadığım dağ oluyor.
Hiç birimiz birbirimize muhtaç değiliz. Sorunlarımızı tek başımıza çözebiliriz diye kendimizi zorlamanın manası yok. Aile demek birlik olmak demek iyi günde kötü günde...
Teşekkür ederim
Evet hayatımın merkezinde olan iki kişi var.
Çocuklarım.
Teşekkürler Bebek 🌸
Cevap
34Cevap
Hayat merkezi biraz uç bir konu. Herkesin merkezi kendi olmalı diye düşünüyorum.
Çünkü insanlar geçici biz kendimiz icin vazgeçilmez olmalıyız.
Tabiki hayatımı paylaştığım biri var daimi olması da temennim 😊
Soruyu genel olarak ve kendi açımdan baktığımda Hayatımın merkezinde çocuklarım var. Ama kalbimde biri var mı dersen yok.
Hayat, yaşadıklarım bana şunu öğretti. Tırnağın varsa başını kaşırsın. Kimsenin faydası olmaz. Birilerine guvenirsen yarı yolda kalırsın. Hiç sevmesem de bir söz vardır hani. Düşenin dostu olmaz diye. İşte o hesap. O yüzden Tek başına olduğunu unutma...
Hayatimin merkezinde ben varim basrol benim hemen bir basamak altta da ailem, sevdicegim ve kedim zeyto var. Yarim basamak altta en yakin arkadaslarim var. 3-4 basamak altta uzak akrabalar ve tanidiklar var
Var.
Yetemediğim çok fazla şey olduğunu düşünüyorum. Tutunduğum dallar sağlam ancak yine de insan kendi kanatlarına güvenmek istiyor. Kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, dimdik ayakta kalabilmek her insanın isteyeceği bir şey...
Hayatimin merkezine birilerini koyacak kadar aptal degilim kurd a sormuslar ensen niye kalin diye kurd a kendi isimi kendim gorurum demis kissadan hisseye cevremde kimseye guvenmem
Hayatımın merkezinde sadece kariyerim var. Sevgili, dost bunlara gerek duymuyorum. Yani beni ne bir sevgili, ne bir dost kurtaracak kendi ayaklarımın üzerinde durup güçlenmek istiyorum. Aşk sonra da olur bir insana odaklanıp ilerlemek istemiyorum. İlişki uğraş istiyor..
Var. Çocuklarım. Hatta o kadar merkezdeler ki artık benim programımi onlar yapıyor. Şoför olarak tabii 😂😂😂
Ailem var kendim varım kediler köpekler var. Mesleğim var, arkadaşlarım var konumum var. Boşu boşuna yaşayıp ölmek istemem.
Tecrübeyle sabit.
Hiç kimseyi hayatınızın merkezine koymayın.
Daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz.
Hayatımın merkezinde özü sözü bir olmayana gereksiz bir akrabam var ömrümü yedi bitirdi güzel insan..
Ben varım, ailem var, sevdiklerim var
Okadar hoş bir cümle ki gerçekten. Dilerim her kuş, kanatlarının farkına varır.
Ailem var :annem ve kardeşlerimi çok seviyorum, başka da yok..
Kimseyi hayatımın merkezine koymam, orada sadece ben varım
Hayatım sorumluluklarima göre şekillenir ama odak noktası kendimdir...
Sevdiklerim var yani ailem. Yazdığın sözler ile ben dün tanıştım bir kitap vesilesi ile. 😊
Bana göre şu soru hayatının merkezi var mı olmaliydi hacı emmi
Ailem den başka biri yok
Ben varım hayatımın merkezinde, canım kendim
Evet var
Sevdiğim adam, ailem ve ben varım.
Birileri değil de tek bir kişi var
İlk başta ben! Sonra sevdiklerim 🥰
Kimse yok uzun bi suredir.
Annem Beşiktaş ve...
Ailem, kedilerim ve köpeklerim var
Su an için kendim var.
Birileri yok maddiyat var