Hayatımdaki her insan için fedakarlık yapamam, binse kusura bakmasın o kadar kafayı yemedim. Fakat benim için değerli ve önemli olan annem babam çocuklarım ve kardeşlerim için her türlü fedakarlığı yapabilirim. Karşılık beklemeden onlarda bana fedakarlık yapar mı? beklentisine girmeden yanlarında olurum ve ne gerekirse yaparım. Fedakarlık benim için görev değil, sevdiklerimi mutlu etmeyi ve onları mutlu görmeyi seviyorum. Sevdiklerim mutlu olduğunda bende mutlu oluyorum. Hele ki bunlar yakın ailem iyi ki ise daha da bir mutlu oluuorum.
Beni değerimden edecek hiç bir fedakarlığı hiç kimse için yapmam. ‘Her türlü fedakarlık’ sınırım vardır. Karşımdakinin de benim için bişeyler yapıyor olduğunu ya da o potansiyeli görmem gerekir. Sebepsiz amaçsız sadece yakınım diye kimse için fedakârlık yapamam. Gün gelir adı yapmasaydın olur. Bir zaman önce bu sözü duyduğumdan beri fedakarlık algım değişti. Benim için bişeyler yapan için ben de bişeyler yaparım. En azından ‘ben senin için bunu yaptım’ diyen birine ‘ben de senin için bunu yaptım’ derim. Her ikisinde de dengeyi kurarım.
Merhaba.. Yaşamım boyunca bir çok konuda risk ve sorumluluk almak zorunda kaldım zaten.. Fakat zaman içerisinde şunu anladım, eğer birilerine fedakarlık yaptığınız halde sizin iyi niyetinizi suistimal etmeye çalışıyorlarsa asla bir daha yapmayın.. O sebeple ben insanına ve durumuna göre fedakar biriyim.. Benim için kılını kıpırdatmayan birine neden fedakarlık yapayım ki.. Bana kalırsa zaten tüm insanlar böyledir.. Herkes önce kendini düşünmelidir bazı konularda, sonra başkasını.. Keyifli akşamlar..
Hayatımda ki insanın önem sırasına bağlı olarak değişir. Herkes için her şey yapılmıyor. Babanın oğlu olsa bile bazen değmiyor. O yüzden sadece çok önemli için her şeyi yaparım.
Her turlu fedakarligi gosteririm yapiyorumda ama bazi kisiler bunu aptallik ve kullanilma olarak goruyor ona yaptiklarinin fedakarlik degilde gorevin mecbursun yapmaya gibi dusunuyorlar maalesef