"Beni kimse üzemez!" cevabı katı geliyor. Üzülürüz ama üzülmenin de bi sebebi var. Ya insanlara veririz bu fırsatı ya da gerçekten kırılıp, üzülmeye meyilliyiz..

Selam,
Bir söz vardır, "Dünya, hassas kalpler için bir cehennemdir." der. Bazı insanlar cam gibidir. Dokunsan izi kalır. Bazıları odun gibi, sert ama zorlarsan öyle kırılır ki tozu etrafa saçılır. Kimiside beton gibidir. Kırmak için balyoza ihtiyacın vardır ama vurduğun her darbe misliyle geri döner. Onu kırmaya çalışırken kendini heba edersin. Aslında bütün mesele ne olduğumuzda saklı. Bu bazen elimizde olmaz ama kontrol etmeyi bilirsek bir beton gibi sağlam durabiliriz. Kırmayı başarsalar da yaptıkları yanlarına kalmaz.
Teşekkür ederim 🙏
Beni üzebilirsin. Kırabilirsin. Sana benden açık çek. Buyur. Buyur. İşte. Kalbim. Üz. Kır. İncit. Sen... Sen muhteşemsin. Kutsalsın. Sana aşık olarak bu gücü sana gümüş tepside ben sundum. Hatalı olan benim. Kabul ediyorum. Yapmamalıydım. Kalbimi değil. Aklımı dinlemeliydim. Saçmaladım. Çünkü içten davrandım. İkiyüzlü olamadım. Sana çok mahcubum. Gururumu senden korumadım. Kendime öfkelenmek istiyorum. Olmuyor. Bu sakinliğimi sana borçluyum. Teşekkürler. Beni buz kestirmeseydin... Ben nasıl sakin ve duygusuz olurdum. Nasıl üşürdüm. Centilmen tavrını taktir ediyorum. Ruhum üşürken. Sevgini benden esirgedin. Sonra beni başından savmak için özür diler gibi yaptın. Haklısın. Benden özür dilemesi gereken sen değilsin. Benim. Sana bu gücü ben sundum. Kendime sesleniyorum. Beni affeder misin? Seni çok kırdırdım. Seni asla savunmadım. Ruhum... Lütfen. Sana olan özürlerimi kabul et. Ruhum. Seni seviyorum...🦄🍀❤️
EİG tercihin olduğum için mutluyum teşekkürler 😍😍
Bizim verdiğimiz değerle ilgili bir durum bu.Bizim izin verdiğimiz kadar üzebilir insanlar bizi.
https://www.youtube.com/embed/lNa0Y_fDqHYBu şarkıda dediği gibi. iki satırlık adamları musallat edersek ömrümüz, yerlerde sürünmeye mahkûm oluruz.
Kesinlikle biz veriyoruz
Cevap
17Cevap
İnsanlar kendilerinde buluyor sonra bulamıyor ve gidiyorlar
Ben kendim veriyorum o gücü. İlk fırsatta silip atmak varken sabredeyim değişir diyorum. Aslında iyi biri bilerek yapmadı diyorum bekliyorum. İkinci üçüncü hatta defalarca sabrediyorum. Sonra bakıyorum ki artık telaşım kalmamış heyecanım kalmamış dert edine edine içim soğumuş. Son zamanlarda duygusallığımda artmaya başladı zaten ne olacak bilmiyorum eski halimi istiyorum.
Katılıyorum size..
🙏🙏
Merhaba.
Kendilerin de buluyor ne yaparsan yap yaranamazsanız kimilerine bu yüzden umursamamak lazım görmemezlikten gelmek gerekir, nihayetin de melek olsan kanat sesinden rahatsız olurlar bizler de bir başkasının iyisi kötüsü değil miyiz.
Hani şair diyor ya ; Biz kırıldık daha da kırılırız. Ama katil de bilmiyor öldürdüğünü, Hırsız da bilmiyor çaldığını, Biz yeni bir hayatın acemileriyiz. Cemal Süreya
İşte bütün mesele budur, kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın, en güzele emanet olun.
İyi geceler..
Aslında bu sorunun cevabı çok basit insanlara bu gücü biz vermesek hiç bir halt yiyemezler, bu noktada suç birazda bizde ki insanları fazla önemseyip değerlerinden fazla deger veriyoruz işte en büyük hatayı tamda orada yapıyoruz..
Herkese hak ettiği kadar değer versek hadlerini ve yerlerini çok iyi bilip ne üzebilirler bizleri nede kırabilirler değilmi..
Onun için az insan çok huzur diyorum her zaman ama maalesef bu mümkün olmuyor..
Keyifli vakitler dilerim..
Biz veriyoruz tabi hem de memnuniyetle. Birini ne kadar çok seversen, ne kadar çok güvenir, ne kadar çok kendini bırakırsan- ki bu ister dost ister sevgili ister iş arkadaşı olsun farketmez- seni üzmesi bir o kadar kolaylaşır ve aldığın hasarın düzeyi katlanarak artar. O yüzden koruma kalkanını iyi geliştirmeli insan, kendine iyi bakmalı😌
Genelde insanlara o yüzü ben veriyorum oda değer vermemden geliyor zaten beni sadece değer verdiğim insanlar üzebilir..
🙄 Anladım
Düşman kör nişancıdır da dost iyi bilir nerden vuracağını
Kesinlikle öyle..
Ben hiç kimseye bu fırsatı vermiyorum. Bütün insanların ahlaki değerlerini sorgulayıp hiç kimseye ahlaki değerlerimi sorgulatmam.
Beni kendi ahlaki değerlerini sorgulama noktasına getirmemeleri gerekiyor sadece.
İnsanlar hadsiz.
Onlara hep sınır koymuşumdur fakat onların kendine dâhi saygısı yok ki, o yüzden kişisel algılamıyorum artık. Bu kanaatteyim.
Kimseye o derece yüz vermiyorum kendisinde olduğunu sananlar da zaten yolunu almış oluyor, üzülmem
İnsanlara bizi üzecek gücü ve sınırı biz veririz. Kimse karşı taraftan cesaret ve onay almadan adım atamaz. Onay almadan adım atıyor ise izinsiz sınır ihlali hakkını ödemeli.
Yeryüzünün en iyi insanı dahi olsanız inanın sizi üzecek daha doğrusu illaki fesatlıklarından dolayı üzmekten beslenen insanlar olacaktır..
Huzurla & sağlıkla kalınız..
Katı da gelse beni kimse üzemez.
cut.
:/ hep muhalefet
öyle : ))
Kırıldığım yerden kırarım.
Kırılan yer aynı güçte olmuyor yalnız.
O güç bende var yalnız.
Ne iyi.
Çok iyi.
Maalesef olmayacak kişilere güvendiğim ve değer verdiğim için sonunda üzülen ben oldum😔
Çoğu zaman çok deger verdiğim için ben vermiş oluyorum evet o gücü😊
Bu biraz duygusallıktan kaynaklı birazda karşı tarafa bu fırsatı bizim vermemizle alakalı sanırım...
Ben veriyorum malesed
Ve bu yüzden kimseye kızamıyorum da🙄
Biz veriyoruz tatlım 🥲
Fırsatı ben verdim ama iyi ki de verdim onlar sayesinde artık daha güçlüyüm
İnsan ne yaparsa kendine yapar yalan da söylese kendini kandırır aynı bunun gibi kendisi vermezse böyle bir gücü olmaz.
Kesinlikle kendim veriyorum farkındayım ama engel olamıyorum
Eğer biri sizi üzüyorsa bunun tek nedeni sizsiniz.
Kendimi hiç o kadar suçlayamıyorum ben
Ben verdim, kimsenin suçu yok...
O gücü kimseye vermem
Kendilerinde buluyolar
Ben o gücü onlara veriyorum sanırım
max brooda karşı demişti üstad
O gücü ben verdim üzüldükce güçlendim.
Biz üzülmüyoruz üzüyoruz
Genelde o tavizi biz veriyoruz
Ben veriyorum çünkü biraz salağım.
Ben veriyorum maalesef ki
Fifty fifty, ortaya karışık