Arkadaşlar, Albert Einstein'nın başlıkta paylaştığım gibi dediği bu sözün doğruluk derecesi sizin için nedir? Eğer yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer akademik bilgi değildir bunu sağlayan. insanın kendine, insanlara, dünyaya ilişkin bilgi ve görgüsü arttıkça egosu biraz erozyona uğrar doğru. diğerlerinden çok da fazla bir şey olmadığını anlamakla başlar bu. yedi milyar insandan sadece biri olduğunun bilincine varmakla. sonuçta kusursuz olmadığını görüp zaaflarınla yüzleşmekle. insanın zayıflığıyla yüzleşmesini sağlayan biricik şey de bilgidir, sana verilmiş olan zeka ve becerinin çok da matah bir şey olmadığını, hatta bazı eksiklerini kapatmaya yetmediğini de görürsün. insanın kendini eksik hissedebilmesi için de çok şey bilmesi, yelpazesinin genişlemesi gerekir. sonuçta evet, doğrudur büyük ölçüde Einstein'ın lafı. muhteşem bir zekanın ürünüdür üstelik
en iyi cevap seçmişsiniz, çok mutlu oldum. teşekkür ederim :) benim de sevdiğim ve yaşamımda deneyimlediğim bir sözdür.
teşekkür ederim :)
Evet benim de geçenlerde duyup üzerinde düşündüğüm bir söz. Kesinlikle katiliyorum böyle bir ters oranti var.. fakat insanda ego ne kadar azalirsa cevresindekiler onu ezmeye ve ukalalik yapmaya o kadar musait oluyor ozellikle bizim ulkemizde kiymet bilen yok.. onlara firsat vermemek acisinda acisindan gereginde egonu göstererek cahillere haddini bildirmek lazim diyorum ben.
İnsan İNSAN olmaya yaklastıkca ego su düşer. Yoksa hu ilber ortaylı denen lavuk ta bilgili. Kısaca kısmen katılıyorum, akademık bılgı olarak bakmamak lazım sadece...
Konumuz başarı değil. farkettiysen ilber in bilgili oldugunu belirttim sadece karaktersiz
dogru
ögrendikce.. hayat.. insan daha fazla.. birseyler ögrenir.. ve ögrendikleri yardim etmeye iter.
Cevap
15Cevap
doğru bir söz.. bilgi insanın yükünü ağırlaştırır o ağırlık insanın çökmesini diğer bir değişle mütevazileşmesini sağlar.. bilgisiz insan hafiftir dim dik durar oda kibrin egonun göstergesidir..
rica ederim..
Kısmen doğru denilebilir ama bunda takıldığın çevreninde etkisi vardır. Mesela bilgin artıkça senden daha az bilgili kişilerin konuşmarı saçma gelebiliyor. Kısacası bilgin arttığında bakış açın değişiyor. Ama ben bu söze katılmıyorum :)
yaklaşmış bunu paraya uyarlayabiliriz albertin döneminde bilgi paradan önemli olduğu için adam bu şekilde demiş doğal olarak artık bilgiye bakılmaz paraya bakılır.
evet çalışan biri olarak hayatımda bilgili ne kadar kişi gördüysem ego sahibi değiller
kesinlikle ego lu insanlar problemlidir herzamn kinci olurlar ya hayatlarinin bir bolumunde problemi wardir belki cinselik hayatinda belki ozel hayatinda.
aynen öyle... etrafımdaki insanlara bakıyorum... bu tanımda...
Kibir azaldıkça egoda azalır benimde sözüm bu olsun ehe :D
düşünmüyorum büyük bilim adamları kendini diğer insanlardan farklı görürler
kişinin olgun kafa yapısıyla ilgili yoksa tam tersi
Kesinlikle çok doğru bir söz
dolu başak eğik durur boş başak dik durur :)
Hayır, özellikle de Türkiye'de hayır
Bilgili de olsa insan bir yere ezile ezile geliyor sonra bu da kiside hirs ve ego olusturur ayni kisir dongu devam eder
Aynen katılıyorum
Bence doğru
Para olursa tam tersi oluyor
Düşünmüyorum efem.
doğru söylemissin
Hayır...
Cok dogru bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar