Merhaba 🎈 Soru bugün okuduğum bir yazıdan dolayı aklıma geldi aslında. Eskiden kadınlar köle olarak satılır, allı pullu hale getirilenler daha fazla rağbet görürmüş. Şimdi ise fiziki değişimle güzellik satılması, makyajı, kokusu, kıyafeti ile kadına daha fazla seçenek sunulması bi nevi meta sisteminin değişmediğini gösteriyor vurgusu yapılıyordu. Siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz? Kadına güzellik mi, bakım mı, kadınlık mı satılıyor?
Kadını metalaştıran nedir, sistem mi, kadının kendisi midir?
Aslında kadına kadın değil insan gözüyle bakılmadığı için bu durum değişmiyor. Hemcinsim yönünden kadına genel deneyerek çoğu kesim üstten bakmaya hala devam ediyor. Evde bir köle sistemi içinde düşünüyor. Bu bir eskinin hala değişmediğini gösterir. Tabi gelenek diye bir kavramda var. Burada kadın bir kağıt oarcasi olarak görülüyor. Ben demiyorum kendinde okumuşsun. Yani sadece bizim dine veya topluma özgü değil Ortaçağ Avrupası'nda bile Roma'da kadınlar pazarlarda satılırdı. Günümüzde kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. Geçen gün bir haberde izledim. Aynı günde iki kadın cinayeti ve birçok şiddet gördüm. Yani nereye gidiyoruz dedim kendime. Bilemem şimdi aile içi meselelerini tabi ama hiç kimse ölmeyi hak etmez. Diğer yönden kadınlarda da suç oluyor. Şiddeti çoğu kabul ediyor. Çünkü kadın da biliyor ki evli olsa boşanma durumunda ailesi dışlayacak veya ortada kalacağım düşüncesi olacak. Bir çoğu da şiddeti kabul eder hal almış. Nasıl mantık anlamadım. Şiddeti önleyince karışmayın diyor. Belki de bir korkudan olsa gerek. Toplumun alt yapısı yani çekirdek kısmı bozuksa her şey olabiliyor. Suçlu kim dersen bir toplumun kendisidir. Mantıklı olanı değil de çıkarları ve bozuk sistemi ele almış bir çarkın içinde dönüyor. Eskiden kadını süsleme sanatı takılarla olurdu. Şimdi ise boyalarla oluyor. Değişen şey maddi ama maneviyata zihinler hala aynı. İnsan olmayı beceremedikten sonra cinsiyetçilik devam edecektir.
Yani öncelikle teşekkür ederim soruya katkınız için. Fakat şöyle bişey var, yazarken tabii ne yaşadılar bilemem ama dediğiniz noktada ben ürkerim. Kadın ya da erkek cinsiyet farketmez, kimse kimsenin canını alamaz. Kendinde can almayı hak gören adam kusursuz sanki. Gelenek dediğiniz şey de ise namus sadece kadına emanet edilmiş gibi bakıldığı için "töre cinayeti ya da namus cinayeti" deniyor. Çok şey yazılır bu konuda ama üzülüyorum.
Sığ insanların boş muhabbetleri. İnsanların cinselliğe, karşı cinse yahut hemcinsine karşı doğal bir yönelimi ve bundan doğan bir güzellik anlayışı var.
Bir kadına bakmak, beğenmek kötü şeyler değil.
Burjuva ahlakı ise tutturdu ''Kadın metalaştırılıyor'' diye. Karşı oldukları şey ne? Kadınların modellik yapması, yahut kadınların feminen olması falan.
İnsanlar kadınları beğense suç, beğenmese suç, son yıllarda batıdaki bu sjw akımlarından çıkma her şey gibi, bu da histerik bir saçmalamadan ibaret.
Travis Fimmel'ın da bir sürü kadınlara hitap eden abuk subuk fotoğrafı var. Hiçbir erkeğin ''Ya erkeği metalaştırıyorlar'' muhabbeti yaptığını görmedim.
Bir kitle var, kadın düşmanı ''ataerkil zihniyet'' ile mücadele adına kadınların her şeyine karışıp, her şeyiyle uğraşıp sürekli kendi kafasına göre kadınların toplumdaki konumunu yeniden inşaa etmeye çalışıyor ama bu çabalar da altı dolu bir şey dayanmadığı için sadece toplumun huzurunu kaçırıyor.
Hele Türkiye gibi kadınların hala tabu olduğu bir toplumda, bu söylemler aslında gene bu geleneksel toplumcu tipler tarafından sahiplenildi bugün ''Kadın metalaşıyor'' tantanasını en çok edenler siyasal islamcılar. Adamların dininde kadınların parayla alınıp satılması helal, kadın özgürlükçüsü ayağına yatıyorlar.
Soruya katkınız için teşekkür ederim. Ama, kadın nasıl olurda beğenilir, neden metalaştırılıyor yahut bu gidişat nereye gibi bir kaygı yoktu. Tabular yıkılır, kadın kendi gücünü maskarasından almıyor sonuçta. Mesele bu konuda düşünce yoklaması.
Kadın gücünü herhangi bir yerden alabilir ve bu konuda ikircikli d avranmak abes.
Sistem kadınları astronot da yapıyor, jeolog da, iş insanı da.
Daha magazinel ve dikkat çeken mesleki alanlara takılıp, kadınlar bir çeşit ikinci dereceden vatandaşmış gibi davranmak, kadınları sürekli maskülenize etmeye çalışmak vesaire özgürleştirici çabalar değiller.
Daha magazinsel ve dikkat çeken mesleki kolları ile kısıtlı değil konu yalnız. Kadın sistemden almak zorunda değildir hem gücünü. Dönen dişliler kadın olmasa sistem adını almaz benim gözümde.
Merhaba. Kadının vücudu ve cinselliği aklımıza gelebilecek her alanda sömürülmektedir. Örneğin araba galerilerinde genelde uzun boylu, beyaz, sarışın, bikinili kadınlar bulunmaktadır ve araba üzerinde seksi pozlar vermektedirler. Kadın oradan hiçbir müşteri ile dışarı çıkmayacak, satın alınan arabanın yanında eşantiyon olarak verilmeyecek (ellerinde olsa onu da yaparlar…) kadının tek yaptığı bir vitrin mankeni gibi durup arabalara dikkat çekmek. Bu noktada şunu kavramamız gerekiyor. Metalaşan kadın, yalnızca cinsel işlevi olan bir canlı olarak görülür ve algılanır. Geçmişi, duyguları, ailesi yoktur. BİR RUHU YOKTUR, yalnızca cinselliği vardır. Kadın vücudunun sömürüldüğü, metalaştırıldığı başka bir alan ise müzik endüstrisidir. Kliplerdir. Kliplere tanık olmuşsunuzdur, kadının yüzü görünmez, poposunu sallar durur. Kamera göğüslere odaklanır ya da kadının “seksi” çağrıştıran mimiklerine. Ve daha bir sürü örnek. Kısacası, metalaşma kadının ruhunun olmadığı, erkeğin cinsel duygularına seslenecek hale getirildiği bir durumdur. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Merhaba Soruya katkınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Vermiş olduğunuz ayrıntılar elbette çok dikkat çekici. Sadece kadın üzerinden yürütülen ve onun sorumluluğu gibi görülen bi, kusursuzluk olgusu var. Bu sadece kadının isteğiyle oluşnuş bir durum değil benim fikrim tabi Sistem bunu istiyor, kadın boyun eğiyor ya da eğmek zorunda kalıyor.
Rica ederim. Daha yazılacak çok şey var da bunlar sadece başlangıcı amma velakin durum ne üzücü ki tamamen bu, şunu söylemeden edemeyeceğim kadın bilmeyene nefis bilene nefestir aslında keyifli geceler..
Kadını cinsel bir obje olarak görmek onu et parçası olarak tanımak tam anlamıyla zihinsel bir acizliğin, en net göstergesidir beş on dakikalık bir zevke aldanarak onu sahiplenmekte karaktersizliğin bir parçasıdır sevgi şehvet doğru kişiden, yaşanırsa yaşatılırsa anlam bulur önce ait olmayı bileceksin sonra sahip olursun her iki taraf için de geçerli bu, konu nereye geldi böyle ama yazmadan edemeyeceğim kusura bakmayın doluyum biraz içimi size döktüm bu soru vesilesiyle, ki cinselliği de adabıyla edebiyle tatmak lazım. Ama bu ülke de kızlar bastırılarak büyütülür sen kızsın öyle gülme bunu giyme kahkaha atma, ağır başlı ol diyerekten sınırlandırılarak yetiştirilir üzerine bir de güzelsen ha bir de tatlıysan senden daha tehlikelisi yoktur ama erkek öyle mi? Kral gibi büyütülüyor amcaya pipini göster aslanım koçum elinin kiridir diyerek, yetiştiriliyor sonra kişiler birbirine ilaç olması gereken yerde zehir oluyorlar işte bütün mesele bu. Neyse sizi de okurken yormuşumdur hakkınızı helal edin, kusura bakmayın. 😄
kadınlar önce kendilerine sadece kıllı bir delik olarak bakmayan erkekleri kuş beyinli olarak görmemeyi öğrensin, ondan sonra konuşuruz. kadınların minimum %90ı mevcut durumlarından gayet memnun. arada çekilen bu aydın entel kadın ayakları seks fantezisi sadece. office p0rn gibi bi şey.
Bazen kadının kendisi yapıyor bunu.Kendi kendini objeleştiriyor. Bazen de ilkel yaşamdan kalma akılla yaşayan insanlar topluluğu yapıyor kadını değersizleştirmeyi. Kadına her şey satılıyor üçü de. 50 kg olma alışı satılıyor mesela kilolu kadınların kendini değersiz hissetmesi makyajsız kötü hissetmesi kadının hep bunların sonucu. Topuklu ayakkabılar havuç etekler hepsi kadinlaşma adına çekilen çileler. Kadının nasıl mutlu olduğu önemsenmiyor. Mutlu kadınla olmak niyetinde değil kimse s neden Bihter Ziyagil gibi dolaşan kadın istiyorlar 😂
Selam, Bence kadını metalaştıran bu düşüncelerin ta kendisi. Soruda bahsi geçen şeylerle buna sebep olan kadınlar kadar, hiç alakası yokken bunu meta olarak gören erkeklerin sayısı da çok fazla. Kendini daha iyi hissettiği için süslenen kadına "kuyruk sallıyor" yaftası yapıştıran zihniyet maalesef sadece erkekler ile sınırlı değil. Bu zihniyet değişmedikçe bu durum da maalesef değişmeyecek.
Kadının kendisidir. Kadınlar, sağladığı bu katkı ile bir sistem kurulmasına vesile olmuş, bu vesile üzerine bu sistem de tıkır tıkır işliyor. Çünkü müthiş bir talep var. E o talebe karşılık gelirse ne olur? E şu da var şimdi, sistem artık oturduğu için doğal olarak hemen kendine yeni bir eleman buluyor, buna dahil olanlar da kazanıyor. Dahil olmayanlar ise alt sınıf diye tabir edilen konuma postalanıyor. İstisnalara girmiyorum tabi.
Başta kadın erkek eşit diyorsanız ben buna inanan birisi olarak kadini aptallastiracak bir şey yapmayacaksin. Kadin da erkek de eşitse ikisi de çalışsın. ikisi de çalışan bir bir erkege bağlı kolelestirmeyeceksin. Kadın bosaninca nafaka verilmemeli! Çocukları devlet babadan anneden ortak giderle veya kendisi devlet kendisi bakmalı. İş yerine kadın makjay yapmadı diye veya güzel olmadığın için ayrımcılık yaomayacamsin keza gördüm bazı yerlerde. Kadınlarin en büyük sorunu ozguveni yok, bu da kültürden geliyor! Bu değişmeli! Özgüveni olmayan kadın çalışamiyor. diger tarafta kadin da bedenini kullanmasi yerine aklını kullanmayi bilecek. bazu erkekler vardır kadına bedenen doymustur o erkekler güzellik değil huzur arar. İşte bütün kadınlara aynı davranmalı erkeklerde.
Her reklamda kullanılan mini etekli sarışın kızlar.. araba fuarlarında arabaya mı kadına mı para bayılıyorsunuz anlamadığınız durumlar. işte bunların hepsi kadının metalaştırılmasıdır.. buda sistemin kadını metalaştırdığını gösterir aslında..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hala metalaştırma söz konusu fakat burada artık kadın iradesi en etkin olan konu kadın isterse mini giyer full makyaj yapar ve bu isteği de pazarlama devleri yönetebiliyor
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Sistem bir makinadır, kendisini o makinaya ürün olarak sunan varlık kendini metalaştırır. Yani bir kadin veya erkeğin başlattığı yol tüm cinse mal oluyor.
Siz metalaştırıyorsunuz... İşinize gelmeyince bizi cinsel obje olarak görmeyin eşitiz, işinize gelmeyince karşında bir kadın var tarzı vurgulamalar manipülasyonlar...
Suçlu kadındır. Bu metalaşma dışındaki bütün reddiyeyi yapan kadındır. Bu ülkede çarşaf yerlere atılıp ayaklar altına alındı, Taliban'ın kadınlara baskısından dolayı. Bu ülkede kadınlar herşeyi hakediyor