Bir insana güven duymak o kadar basit bir şey değildir... İnsanlar kendilerini seven ve kendilerine şefkat gösterenlere güven duygusu besleselerde, İnsanın insana güvenmesi için iki tarafında biribirine yalan söylememesi, yüzüne başka arkasını dönünce başka konuşmaması gerekir. Bir insana en çok ne zaman güven duyabileceğinizi anlamak için için zor günlerin kapıya dayanması lazım.
Mutlu keyifli Akşamlar KS Canlar...🙏😊🤗 Size güzel bir şarkı bırakıyorum umarım beğenirsiniz...
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel...
Karşınızdaki insana güvenebileceğinizi hangi durumda anlarsınız?
Birine gerçekten güvenip güvenemeyeceğimi, zor bir durum yaşadığımda anlarım. Her şey yolundayken herkes yanında olur ama işler sarpa sardığında kim gerçekten seninle, işte o zaman ortaya çıkar. Bir keresinde ciddi bir sağlık sorunu yaşadım, birçok kişi sessizce uzaklaştı ama biri vardı, hiç çekinmeden her gün aradı, halimi sordu, hatta doktora kadar eşlik etti. O an anladım, güven dediğin şey lafta değil, davranışta belli oluyor. Kimse mükemmel değil ama bir insan dürüstse, söyledikleriyle yaptıkları tutarlıysa ve senin yokluğunu da varlığın kadar önemsiyorsa, işte o kişiye güvenebilirim. Güven inşa edilir, anlık bir şey değildir. Ve zamanla, davranışlarla netleşir. Gerçek yüzler hep zor zamanlarda görülür.
Bir insana güvenebilecegimi hangi durumda anlarım.. Hissederim genellikle hislerim kuvvetli benim.. İlk izlenim benim için çok önemli konuşması davranışları hal ve hareketleri zaten bir insanın nasıl olduğunu ortaya koyar.. onun yanı sıra dost canlı iyilik sever merhametli olmasıda önemli.. insanlara yaklaşım davranış şekli saygılı birimi oturup kalkmasını bilen birimi bunların hepsi bir bütün olarak düşünülürse bir insanın güvenilir olup olmadığını meydana koyar zaten.. en önemli olanıda tabiki sohbeti.. diyorum ya insan kendini bir sohbet muhabbet anında bile belli eder tabiki anlaya bilene..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Yok yaa hiç bir zaman anlayamıyor insan. Çünkü bazıları iyiyi o kadar iyi oynuyor ki yanında sandığın arkadaşım dediğin kişi bir bakmışsın yok. Bu son zamanlarda o kadar güvenim sarsıldı ki. Artık birilerine tekrardan güvenebilirmiyim bilmiyorum.
Hayır belli etmeyen etmiyor maalesef çünkü çok güzel oynuyorlar. Daha yeni sayılır başıma geldi. Hiç tahmin bile etmiyeceğim şekilde güvenim sarsıldı birine. Benim için en son kişiydi burada güvenimi sarsacak.
Daha yeni bir ay oldu arkadaşım dediğim kişi tarafından bir hayal kırıklığı yaşadım. Hiç tahmin etmiyordum. O yüzden tekrar arkadaşım deyip güveneceğimi sanmıyorum. Ya da bana öyle geliyor bilmiyorum.
Merhaba 🎈 Şöyle bişey var ki, benim hislerim çok kuvvetli. Ama içten içe "güvenme" diyen sesin bir de cılız bir vokali var, "güven" diye sayıklıyor. İşte ben onu duyuyorum :)
Ben guvenirim sorunsuz ztn ilk basta enerjimiz uyduysa bana iyi geliyosa guven duyulur. Oyle guven sorunum falan yoktur insanlar kotu pis guvenilmez diyen biri degilim. Normal yasamak icin psikopata baglamamak icin guvenmek gerekir sonra sorun cikarsa o kisiyi hayatindan cikarirsin olur biter
Ben güven duygusunu çok basit görüyorum ya herkese güvenirim eğer birisi onu kötü kullanırsa da hayatımdan çıkartırım. Eğer o güveni olumlu kullanırsa sıkı bir dostluk, arkadaşlık oluşturmuş olurum ki tüm risklere değer bir durum bu.
Tutarlı, istikrarlı ve samimi olursa.. Küçücük bir örnek, adam çok yakışıklıyım der kadin foto ister adam kendimi ispat etmeye gerek duymuyorum diyorsa kaçın bu kişilerden 😂
Kimseye koşulsuz güvenmemem gerektiğini öğreneli çok oldu... herkese bir şans veririm ama "asla bu insan böyle yapar ya da yapmaz "diye düşünmem... yanımda, arkamda biri var diye düşünmem hiç...
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Sözlerinde tutarlıysa yani bugün a diyip yarın yine a diyorsa yalan konuşmuyor ve dürüstse o insan güvenilirdir benim gözümde. Tutarsız saygısız insanları hiçbir zaman sevmem.
Aynen üstadım kisa vade de guven kazanilmaz insanlara karşı belirli kiriterlerin ve o kiriterlerin icinde gerçeklesen durumlar bunun cevabini daha net verir.
Bence zaman geçse de bu durum değişmiyor. Bu güven aldatma konuluysa hiç belli olmaz zaten zamanla da huyu değişir insanın bu konuda. Yıllarca evli kalıp ayrılan insanlar var. Ya da güven birine bir işi veya bir malı emanet etmek üzerineyse kişiye gör değişir.
Guven olayi cok geniş alanlardsa yer alan bir konu dediğiniz gibi insan ruhsal yapisi heran degisebilir ama kendini bilen insanda bu değişiklik asla olmaz bence