Keşke günah olmasaydı da her gün yapsam dediğiniz şey var mı nedir?:)
Yoksa günah mı değil mi umrunuzda değil mi artık :)?
Yoksa günah mı değil mi umrunuzda değil mi artık :)?
Umrumda değil demek istemiyorum. Sadece inancı kalpte yaşamak, kimseye göstermeden, nispete kapılmadan. Hiçbirşeye bağlı kalmadan yaşamak değil amacım. Elbet kitaba ve yaradana inancım var; ama hayatı hayat gibi gerçekten yaşamak istiyorum. İçki içiyorum, sigara kullanıyorum, sadece kulaktan doğma hurafelerden uzak durmaya çalışıyorum. Dövmeyi oldum olası seviyorum, günah olduğunu asla düşünmüyorum, günahsa yine yaparım ve yapıyorum. Çünkü hayat benim, günahıyla sevabıyla bu hayatı ben yaşıyorum, yaşamak istiyorum. Rahat bir sevgili bulup bir gün onunla bir gün bununla da yaşamak istemiyorum. O da ben gibi olsun, ben daha ne isterim. Seks'in günah olduğu kanısına nerden vardınız? Seks günah falan değil, sadece evliler için kendi kadınından başkasına dokunmak yasak deniliyor ama gel gör ki geçmişimiz hep çok eşlilik ile dolu. Bunu nasıl düzeltecegiz? Günah deniliyor ama eski zamanlarda herkes 2 veya 3 eşli olarak görüyoruz. Yani diyorum ki kısaca; bırakın boş beleş lafları, hurafeleri. Hayatı hayat gibi yaşayın. Bu size verilen bir emanet. :)
Katılmıyorum yanlıs dusunuyorsun bence ama bisey diyemem hayata basarılar diliyorum:)
en iyi cevap !
Ben bu şekilde düşünüyorum, size de saygı duyarım. Herkes yaşamak istediği hayatı yaşamalı ve sorumlusu sadece kendisi olmalı. :)
Evet, bu hayat bize bir emanet. Bu yüzden bu emanete, sahibinin istediği gibi bakmak gerekmez mi? Ayrıca zina konusunda çok büyük bir yanlışın var. Bir kadın ve erkek sadece eşiyle birlikte olabilir. Doğru bildiğin yanlışları insanlara doğru gibi göstermeye çalışman yanlış bilmenden daha yanlış.
gunah bankası olmuşuz zaten daha fazlasına gerek yok dıye ufak tefek sakındıklarımız oluyor ama yerı gelıyor oye bır gunaha gırıyoruzki kat cıksalar almıyor.. ınsan elınden geldıgınce sakınmalı sabretmeli.. ben allahtan korkmasam kanundan cekınmesem 8 10 kışıyı aksama cıkartmam, dilim dilim keserim, bazen attıgımız her adım gunah
Dogru evt
Alkol alirdim. Cakir keyfi dedikleri benim gbi bir delide nasil oluyomus onu bilmek isterdim. Hic giyinmem normalde sort askili sokaga cikardim makyaji yapip. Ama sdce bir gun. Her gun degil. Ilgiyi acik giyinip suslenip cekmektense karakterle cazibeyle cekmek daha anlamli bence. Bikiniyle karisik plajda rahatca yuzerdim :) Cnsel deneyim edinmezdim gunahin yaninda toplumsal degerler var. Onlar da olmasaydi yine biryke olmak istemezdim. evlenecegim kadar dgerli olan insanla evlendigimde yasamak istyorm oncesnde degl. guanh oldgu icin uzak durup icimde kalan bir bunlar var :)
Arkamdan is cevirenleri vururdum. ya da intihar ederdim. bide sort, boyle kısa kısa etekler giymek cok hosuma gidiyo hepte giymek istemisimdir ama günah iste :)
Anliyorum:)
Cevap
142Cevap
Yok l*n zaten genel anlamda günah olan çoğu şey zararlı zaten , öyle sırrrf günah diye yapmadığım , günah olmasın anında yaparım dediğim birşey yok , vicdan meselesi ya.
Haklisin:)
Yani her şey yapardım herhalde 😄 ama günah olması toplumun ahlakı açısından iyi. Düşünsene herkes zinakar olmuş her yerde fuhuş var millet birbirini öldürüyor, hırsızlıklar her yerde, geyler lezler dolu, herkes alkolik kafalar uçmuş sapıklar artmış sonra ne bileyim yani düşüncesi bile kötü ya.. Onun için huzur islamda 😊
Ne guzel özetledin😇
İslam dininde günah olan herşey insanın aleyinde olan şeylerdir zaten. Her ne kadar zina etmek istesem de günah olmasa bile etmezdim. Çünkü ben evleneceğim kişinin daha önce erkeklerin koynunda yatmasını istemiyorum. Eğer ben bunu istiyorsam bunu benimde yapmamam gerekir. Bazı ufak günahlardan kaçınmazdım sanırım.
Evt kesinlikle haklisin:)
Bu soruyla Türk insanının %60 ının kafasının çalışmadığı gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmış oldun tebrik ederim. Kimisi adam öldürürüm dedi 36 yıl hapis yatmayı göze alabilecek mi peki? kimisi tecavüz ederim dedi veya banka soyarım flan filan birazcık beyninizi çalıştırın.
İçimdeki insaniyet duygusunu öldürürdüm sanırım. Günahla alakası ne dersen.. Afrikadaki onca aç için üzülmez üstüne israf ederdim. Savaşlarda ölen masum insanlar için dua etmez gebersin banane derdim. Günahın en büyüğü bizim vurdumduymazlığımız. Savurganlıpımız, bencilliğimiz değilmidir zaten?
ben aynı devam ederdim çünkü islamın yasaklamış olduğu her şey aslında günlük hayatta çok faydalı zina, içki kumar, hırsızlık, cinayet bunlar serbest olsa hayatımız çekilmez olurdu ben ne olursa olsun günah olan şeyleri yapmamaya devam ederdim
Katiliyorum:)
Gizliden soylemiyecem.
Cidden fırsatını bulunca kaçırmaz yapisirdim kıza.
Hatta daha önceden 3 kere fırsatını buldum nasıl kendimi tuttum bilmiyorum.
Çocukluk akli iste :))
Saka saka şu an olsa gene yapmam ;))
Aferim :))
“Bir insanın ahlaki ve etik davranışları diğerlerini anlamasına, eğitimine ve sosyal ilişkilere dayalı olmalıdır, dini dayatmalara gerek yoktur. Zira ölümden sonra ceza korkusu veya ödül iştahı ile hareket eden kişi zavallıdır.”
Yapacak cok sey var ama iste din kisitlama getiriyorki huzurlu bir ortam olsun. Dusunsene zina gunah olmadigini bakire kalmaz dusunsene adam oldurmek gunah degil onunu gelen birini oldurecek. Gunahlarin olmasi guzel be
Evet ya düsündümde gercekten guzel bisey ya :)
Geçen bir gazete de okumuştum. Adam sıkıntı dan kendini skerek hayata veda etti yaziyodu. Adam aşmış kendini. Gunahi hic takmamis yorumdakilerinde amacı aşağı yukarı aynı :D:D
Hırsızlık yapardım, içki sigara içerdim, zina yapardım, küfür ederdim, hep kendi çıkarlarımı düşünürdüm, insanlardan nefret ederdim, hep kendimi üstün görürdüm.
Aman allahim:)
Sırf günah olduğu için bunları evet yapmıyorum ve asla yapacağımı da sanmıyorum.
dövem kesinlikle hemde bir tane felan değil sırta kola boyuna gögüse ama ne yapalım günah geçici dövme ile takılmak zorundayız
Aynn:)
Birincisi dovme gunahtır 2cisi ama gusul olmaz demek yanlis olur
Gkhan14 arkadaşım dövem Peygamerimizin hadisleri ile rivayetle yasaklanmıştır vücudunu beğenmeyerek değişiklik yapanlar için kesin söylenen sözler vardır. Geçici döve kına maddesinden yapıldığı için derinin üzerine yapılıyor ve su geçiriyor kına harici başka kimyasal boya ile yapılırsa su geçirmez kalıcı dövme de vücudun altına enjekte edilen boyadan yapılıyor elbette abdeste enegel bir durum yok ancak ortada hadisler ile belirlenmiş çizilmiş çizgiler bilmem anlata bildim mi
sevmek günahsaaaa eğer günahınnn benimm olsunnnn, kim söylüyordu bunu ya gece gece aklıma gelen şarkıya bak.:S
Tanıdık geldi ama bilemedim simdi ya :))
tühhh, gördün mü bak. beni nice duygulara saldın günahın çok büyükkk___ diliyorummmmm tanrıııdaaannn mezarınnn gönlümm olsunnnn.:P
Haha:))
Yorumları bir okudumda. Millet dinsiz olsa neler yaparmış :D Yapıcağım günahlarıda söylememe gerek yok zaten belli şeyler genelde :D
Sasirdim bende sorma:)
O zaman dünya alt üst olurdu. Günah olmaması için (haşa) Allah yok diyecektik. Fakir bir insan madem ölünce günahımız sayılmayacak zenginleri l niye zengin? Ben gideyim şunu soyayım. Sonra herkes birbirini öldürürdü
Haklisin burada okuduklarim baya kötü iste allahin bir bildigi varda gunah helal ayirmis
Zaten fark etmeden de olsa yapıyoruz sanırım bir çok günahı.
Haklisin
Hic bir seyi gunah diye yapmamazlik yapmam kendime yakistirirsam yaparim yakistirdigim seylerde genelde Allahin sevecegi seyler
Kesinlikle zina etmek isterdim ama sadece günah olmaması onun zararlı sonuçlarını ortadan kaldırmaz o zararlı sonuçlarda ortadan kalkarsa öyle ilişkiye girmek isterdim bir kızla :)
Anladim:)
Gunah olmasa beni sevmeyenlerle dusman olurdum akrabada olsa ama musluman musluman a en fazla uc gun kus kalabilir
https://vocaroo.com/i/s1QT3FDKE4n1 cvo dinlesene
İlerde keşke dememek için, ne bana zevk veriyorsa yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Günahını sevabını öbür dünyada halletmeye çalışıcaz.
Günahın esirliğin den uzak yaşarım.
Günah-Günahsızlık,
Mevcut değil yani.
#GibiGibi
Öyle evt
cinsellik bir başta geliyor , sonra insan denmeyecek yaratıkların hayatıyla uğraşmak , ve sanırım hırsızlık olurdu ama zenginden alır fakire veriridim 2014 robin hood kreaksiyonuna uyarım yanie:D
Haha guzel :))
:D ama günah işte yapamıyorum :D o kadar ilişkim oldu hiç temas kurmadım ! neden , günah olduğu için yoksa ohooooo ;)) şimdi çoçuk sahibiydim ama tek eşlilik taraftarıyım her zaman ;))
Yorumlarda genel olarak öldürmek isteniyor
Demekki yasak ve günah olmasa hepten olmuştuk hacı :))) haaa ben ne isterdim butun gıcık olduklarimi kursuna dizer kaziga sokardim :)))
Sasirdim bende:)
https://i.imgur.com/DPrxt6e.png einstein doğru söylemiş :)
Evt ya:)
alabildiğince altımı bezlemek ve oyle dolaşmakkk oohh
Her boku yedim bir dövme kaldı onu da yemiyo yaptiramadim lanetlenmis olunca
umdugun düşündüğün cevabı alamayacaksın ama gider intihar ederdim en güzeli hem kim sordu ki bize yasamak ister misin diye sorsalar hayır derdim
Oyle deme ya
Allahın gucune gider
Günah olduğunu bile bile herşeyi yaptık bir adam öldürmek kaldı onu yapardım :) bu arada dövmeyi günah sanan arkadaşlar dövme günah veya haram değildir sadece vucuda zarar verdiğin için mekruhtur
Onuda yapma bare:)
Alimler genellikle, “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın.”(Bakara, 2/195) ve "Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29) mealindeki ayetlerden “İnsanın kendi vücuduna zarar vermesinin haram olduğu” hükmünü çıkarırlar.
Sen yanlış okumuşsun :) bir çok hocaya sordum imamlara olsun alimlere olsun hiç biri haram olduğuna dair bir yazı gösteremedi @GlowlnTheDark
Müebbet korkusu değil kardeşim normal bir insanı değil şuanda öldürmek istediğim tek müsvette apo ve piçleri. Onlarıda öldürünce şu an vatan haini ilan ederler çünkü ülke o hale geldi.
@Rahat1993
imamlara hocalara değil de ayetlere bakarak karar vermek gerek. mekruh da harama yakın ve yapılması doğru olmayan şeyler değil mi o da insanı günaha götürebilir yapmamakta fayda var
@Beyzanurrrr kuranın Türkçe mealinide okudum mekruhla haramın anlamını bilmiyorsanız yorum yapmayın. Dövme yaptırmak günah veya haram değildir böyle bir ayet yok. Sadece mekruhtur. Biraz araştırıp öyle yorumlayın lütfen bilmeyen yazmasın şuraya
Asıl siz mekruhun ne olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz, mekruh kendi arasında ikiye ayrılır tahrimen mekruh ve tenzilen mekruh, tahrimen mekruh ise harama yakın olan mekruhtur. Vacip olan bir şeyi terketmek gibi işleyenin ise azaba uğrama ihtimali vardır. Biraz arastirsan bilsen de ona göre yazsan başkalarını cahillikle suçlamasan ne güzel olur değil mi ayrıca dikkat ederseniz orada günaha götürebilir dedim kesinlikle haram gibi bir ifade kullanmadım uzak durmakta fayda var ayette dövme haramdır yazmadığını da bilmiyorum. Ve haklisin bilmeyen yazmasın lütfen.
@Beyzanurrrr mekruhunda harama yakın olduğunu belirttin ikisi farklı şeyler mekruh farklı haram farklı dövme yaptırmak günahta değil haramda. Günaha götürmez cezası tabiki vardır ama günah değildir karıştırmayın lütfen günahın 5 kat cezası varsa mekruhun 2 kattır
Evet mekruh ve haramın aynı şeyler olmadığını söyledim değil de haram ve günah kavramlari da aynı anlama gelmiyor ayrica günah olmayan şeyin niye bir cezası olsun? Dövme de insanın kendi bedenine zulmü olmuyor mu? haram demedim ama mekruh olmasi da günaha götürebileceğinin göstergesi. Her neyse konu fazla uzadı ben diyeceğimi dedim iyi geceler
Dolandırıcı olurdum, sürekli hırsızlık yapardım ya epic olurdu
Yani sonuçta allah affeder düşüncesiyle bir yoldan gidioruzda zannetmiyorum yani :)
Hmm
İçki içerdim. 40 gün içinde ölürsem cehenneme gidicem korkusuyla bir içemedim be
Ortadan kaldırılcaklar listem var onları uygulardım ama sucta olmicak :D
Aynen onu dusunmedim bak:))
günah olmasa demişsin adam öldürüyor millet sanarsın hukuk da kalkıyor günah olmayınca.
Öldürürdüm sanırım ya da bunaldıgım zamanlarda intihar ederim 😶
Iyikide gunah mis ya:)
Gunah olan seyler vucuda vicdana ve maddi olarak zarar verdigini dusunursek bence iyi gunah bazi seyler diyorum
Aynen
Günah olmasa herkesi dolandirirdim çok zevkli bir iş olmali
Umrumda ama engel olamıyorum ya da olmak istemiyorum kafamda çılgınn sorular
Diger Gunahlari Isledik Dovme Kaldo Geriye Diceksin Zina Yaptin Dovmemi Yaptirmican Zina Yaptikdiye Cenabetmi Gezek :)
Haha peki:)
Adam öldürürdüm kan içerdim ve kendimde değişiklikler yapardım iyiki günah :D
Kesinlikle seri katil olurdum ve bol bol hirsizlik yapardim
Ne hasta insanlae var ya:)
Cok havali diyilmi bir dusunsene mesela sarisin kizlara garezin var kandiriyosun karsina cikan tum sarisin kizlari tek tek olduruyosun polis birini incelerken sen digerini coktan öldürmüş oluyosun kirmizi bultenle ariyolar ama sen ortada yoksun
Kiz arkadasima seni seviyorum derdim aslında bu günah değil ama neyse :)
Evt gunah degil ki
Onlar seni önceden öldürmesin:)
Haha peki
günah olduğu halde yaptığım bir sürü şey var günah olsa da olmasa da yapıyoruz zaten
Ne yazik ki
günah olmasa deyilde vicdanım olmasa yaparım dediğim şeyler var
Neymis:)
1 küçük bir üçkağıt la tüm arkadaşlarımın steam hesaplarını çala bilirim 2 hayatım boyunca 10 kere dolu cüzdan bulmuşumdur etrafta dolanıp cüzdanını kaybetiğini sölüyen insanları arıyıp hep teslim etmişimdir 3 atatürke türk lüğe ve çerkez lere küfür eden bir gurup mal pkk lı lıyıp linç edip sonradan öldürelimi abi bunları diye soran arkadaşıma morg deyil ama bir çıkıkçıya gösterelim bunları demişimdir
valla günah oldugu halde yapmadıgım bişi kalmadı gibi gunah olmasa düşünemiyorum :)
Hm pismanmisin peki:)
günah olduğunu bildiğim halde yaptığım çok şey var zaten.
Pismanmisin:)?
çok azından pişmanım.
ben intihar ederdim bu dünya artık bana güven vermiyor birde kızların yapmacık davranışları moralimi bozuyor
Huzuru nerde bulursun biliyorsundur sanirim
Dokundurmam 😊😊
İçki içerdim heralde insanın kafası güzel oluyomuş merak ediyorum açıkcası ama günah yapcak bişey yok
Bosver vardir bir bildigi:)
Günah olmasa kızın biriyle ilişkiye girerdim diyecem ama bu sefer de evleneceğim kıza karşı kendimi suçlu hissederim, yapamam.
Herkes senin gibi dusunse:)
Her gün baska bir kızla yatardim cokca görmüş olurdum böylece :D
Anladim:)
Sende böyle birsey istemez miydin sen ne isterdin? :D
Farklı adamlarla farklı zamanlarda birlikte olmak. Ve bundan kocamın haberinin olmaması. Tabi yapmadım yapmamda.
Aha
Günah olmasa hergün çakmak gazı çekerdim kafası çok deli :d
Adam öldürürdüm. Çok iyi insanım yanlış anlamayın. :)
Günah olan herşey aynı zamanda etik ve ahlak dışıdır da o yüzden günah olmasa da haksızlık diye yapmam
günah olmasa canımı alırdım.. günah olmasa recep tayibi öldürürdüm:)
Günah diye tabir edilen herşeyi yapmak isterdim ama günah olmasaydı bu kadar cazip olur muydu onuda bilmiyorum :))
seks içki kumar dicem ama çekici olması için yasak olması lazım onları yapsam yapamadıklarıma yönelirim ben
aklımdaki kişiyi öldürürdüm günah olmasa hapis yatmasam :D
Vicdan hala var ama de mi :)
alkollü içeceklerin tadlarını merak ediyorum acıkcası..
Bnmkinin tadinida mrk et ozamn
Kesin kariya kacardim zina sırf gunah diye yapmiyorum
En iyisi
Ayen. d
En İyi Cevaplar