Hayır. İlk izlenim edinirdim ama edindiğim izlenimlere çok da güvenmem. Yanılma payım var neticede. Bir insanı en iyi tanıma yolu zamanla tanımaktır. Yakından da tanıyor olsan insanlar gerçek yüzlerini iyi gizlerler. Herkes gerçek yüzlerini göremez. Ancak bir olay, bir durum o insanın gerçek yüzünü ortaya çıkarır.
Tanırım. Sözleri ne kadar saklamak istediklerini ya da gerçek olmayanları yansıtmaya çalışsada, yüz, bakış, ses tonundaki değişimler, jest ve mimikler asla kendini saklayamayaz.
Neyin yalan ya da neyin gerçek olduğunu net şekilde anlayabilirim. Onlar yalanlarını bitirdiklerinde onlara kendi gerçekliklerini yüzlerine vurduğunuzda maske çatırdıyor ve gözlerinin yaşardığını görebiliyorsunuz.
Hayır tabi ki. Sadece ilk izlenim asla yeterli değil. Ki ilk izlenim benim için olumlu olmasa dahi bir süre tavrımı değiştirmeden bekliyorum. Birkaç davranış sonrasında da kendini gösteriyor az çok insan. Onlara odaklanarak en azından hayatımda kalmasını ister miyim kısmına karar verebilecek kadar tanıyorum.
Vakit geçirdikçe tanıyabilirim ancak fakat ilk izlenimde oluşan fikirler yanıltmaz genelde. Önyargı asla değil bu, kimseye bu şekilde yaklaşmam fakat hoşlanmadığım insanın altından muhakkak bir şey çıkıyor.
hahaha onlara bende çok gülüyorum. Sütte leke var onlarda yok. Kimse mükemmel değil mühim olan hatalarımızı bilmemiz. Üstünlük taslamak ya da iyi görünme çabası kadar boş bir çaba yok. Kime neyi ispatlayacağız aynaya baktığımızda gördüğümüz belli yüzümüz bağırıyor hatalarımızı
Eğer kendini üzebiliyorsan, kendine kızabiliyorsan ve kendine sinirlenebiliyorsan O zaman neden kendini kutlamıyorsun? Demek istediğim, yapabileceğin en iyi şey, kim olduğunla ve kendinle gurur duymak olacaktır. Çünkü sen harikasın! Özel ve önemli birisin.. Ama diğer herkese o kadar çok odaklanıyorsun ki bunların arasındakine odaklanamıyorsun yani "kendine"... Kendinle gurur duy ve bunu korkusuzca dile getir.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
tanıyamam. çünkü , İnsanIar kahramanIarı oynuyorIar; çünkü korkakIar. AzizIeri oynuyorIar; çünkü kötü ruhIuIar. Suikastçiyi oynuyorIar; çünkü yanıbaşIarındaki komşuIarını öIdürmek için yanıp tutuşuyorIar. İnsanIar oynuyorIar; çünkü doğuştan yaIancıIar. Jean Paul Sartre
Birini dışarıdan tam anlamıyla tanıyamam fakat hal ve hareketleri, anlattıkları, konuşma tarzı kafamda bir şeyler oluşmasına yardımcı olur. Bazı insanlar var gözlerinin içine bakınca ne olduğunu anlarsın. Bu da var tabi.
kendini öven insanlar bana da itici geliyor fakat birinin bakışından ne amacı olduğunu genelde anlarım nasıl bir insan diye boşuna dememişler gözler kalbin aynasıdır
Birini tanımaya ömür yetmez, dışardan görmekle tanımak ne. Her insanın 3 kişiliği vardır. Kimseyi tanıyamaz veya anlayamazsınız. Birini tanımak için o kişi ya siz olmalısınız ya da imkansız.