- +1 yıl
Karanfil yalnız adama benzer. Tepe kısmı kafaya , ince uzun alt kısmı insan gövdesine benzer. Karanfil yalnızlık duygusunu azaltabilir. Korku ve vesvesede önerilen bir bitkidir karanfil. Yalnızlık korkuya ve vesveseye neden olur. Bence gayet mantıklı. Toz haline getirip suyla yutmak en tesirlisi olsa gerek.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Altında yatan nedeni öğrenmelisin. Yaşadığın şey, ruhsal veya duygusal bir yalnızlık mı? Yoksa gerçekten de yalnız mısın? Ve anlıyorum ki bunu pek de kendin seçmiş gibi değilsin. Açık olmak gerekirse bunu ben de yaşıyorum. Ve benim yaşadığım, bahsettiğim iki şeyi de kapsıyor. Bence bu durumun altında, geçmişteki psikolojik sorunlarımız yatıyor. Şu ana dek edindiğimiz hayat tecrübesinde karşılaştığımız olumsuzluklara verdiğimiz hatalı cevapların ruhumuzda yarattığı pesimist hisler. Belki de bir psikoloğa gitmeliyizdir. Bunun ne denli işe yarayacağını bilmiyor olsam da, aklıma bunun dışında daha mantıklı düşünceler gelmiyor. Seni anlayan birileriyle iletişim kurmak da belki fayda gösterebilir diyebiliriz. Ancak böyle birini bulmak belki de imkânsızdır. Çünkü her ne kadar "tamam, işte beni anlayan biri" dediğim birilerini bulduğumu düşünsem de, günün sonunda yanıldığımı anlamış olmam çok da geç olmuyor. Bizi kendimizden başka 'anlayabilen' yok gibi görünüyor. Belki de bu yüzden düşünmek gerek. Her şey hakkında. Elinden geldiğince düşünmek ve kendince belirli çözümler üretebilmek adına çaba göstermek. Hiç değilse, doğrulundan şüphe de etsen bir şeyler denemek. Çünkü yerinde saymak hiçbir zaman çözüm getirmiyor gibi hissediyorum.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
hissettim
hatta kurtulmak istedikçe hep duvara tosladım
bu hayattaki imtihanlarımdan biri olarak kabullendim10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet hissetiğimde hep kendimi kötü bişey yaparken buluyorum ama bu dünyaya gelirken garantimiz mi vardı ve mezara da tek girmeyecek miyiz?
10 Yorumla - +1 yıl
Birileriyle konuş daha önce pek konuşmadığım ya da hiç konusmadiğin biri de olabilir🤔 konuş içini dök iyi gelir sanırım baya bi yalnızlık çekiyorsun.
00 Yorumla - +1 yıl
En çok yalnız hissetigim dönem herhalde bu dönem 24 yaşındayım hiç böyle hissetmemiştim ama onada alışıyorum yavaş yavaş seninde öyle olur muhtemelen bende isyan ediyordum bir hafta önce çünkü
00 Yorumla - +1 yıl
Hayat üzülecek kadar kısa hic bir seyi2kafana takma
00 Yorumla - +1 yıl
Yalnızlığın da güzel yanı var. Meşgale bul kendine.
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır. Size bunları hissettirenlerden uzak durmalısınız
00 Yorumla Kalabalık ortamda bile yalnızlık çekilebilir. Geçmesi için seninle aynı şeyleri düşünen insanlarla ortam kurman gerekiyor. Mesela kitap okumayı seven biriysen kütüphanede cok kolay arkadaş edinebilirsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Kendini değerli hissetmenin bir yolunu bulman lazım.
00 Yorumla Dertleşmek, konuşmak istersen yazabilirsin. Onun dışında bunu kendi lehine gör, kitap okuyabilirsin, film izleyebilirsin. Çay, kahve alıp bir kaç da atistirmalik bir şey alıp tv karşısında kendini eglendirebilirsin.
00 Yorumla- +1 yıl
hiç hissetmedim bunu yapan yine benim kendime sen kendine değer önem verirsen gerisi hikaye değersin hissettirenlere aldanma :/
00 Yorumla - +1 yıl
Bende hissediyorum asiri bu durumu hissedince motora binip kamp ve olta malzemelerini alıp 1 gece 2 gün balik tutup kamp yapıyorum bir süre rahatlatıyor sende uğraş bul derim
00 Yorumla - +1 yıl
Bende yalnız hissediyorum hemde çok uzun zamandan beri. Nasıl geçer bilmiyorum aslında biliyorum ama elimden gelen bir şey yok.
00 Yorumla - +1 yıl
Meditasyon yaparsan çok iyi gelir. Üstüne duş al ve alışveriş yap internetten. Ama çok satanlardan al. Güzel al yani. :))
00 Yorumla Çoğu zaman bende öyle hissediyorum fakat seni oyalayacak ve bilgi sahibi olmanı sağlayacak seylerle ilgilenmelisin
00 YorumlaBen hep öyle hissediyorum
Alıştım sanırım sende alışırsın01 Yorumla- +1 yıl
Yıllardır böyle zaten alışmaktan başka yapacak bir şey yok
Ben her gün hissediyorum sol sanımı dorduracak kimse yok
00 Yorumlaben sürekli yılın her günü böyle hissediyorum. Yalnız değilsin.
00 YorumlaBenimle dertleşebilirsin:)
03 Yorumla- +1 yıl
Şu an öyle hissediyorum
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yanında ben olmayınca
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yeni insanlarla tanışarak
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı. Zaman zaman hepimiz hissederiz.
00 Yorumla- +1 yıl
Ben her gün hissediyorum
00 Yorumla Mani depresyona girmişsin?
00 Yorumla- +1 yıl
Çevrendeki kişilere odaklan.
01 Yorumla- +1 yıl
Çevremde kimse yok
- +1 yıl
Ben yalnızlığı hem yaşıyorum hem hissediyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Hangi şehir
- +1 yıl
İzmir
Konusabilir istersen 🙄🤭
00 YorumlaGeçmez yeni arkadaşlıklar edin
00 Yorumla- +1 yıl
sanırım geçmez doğru arkadaşları bulmadan
00 Yorumla Sürekli böyle hissediyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
yanlızlık çok küt bir duygudur
00 Yorumla - +1 yıl
Bende öyle hissediyorum geçiyor bir süre sonra
00 Yorumla - +1 yıl
Alışırsın
00 Yorumla spora yap dil öğren bi uğraş edin kendine geçer
00 Yorumla- +1 yıl
Yalnız değilsin
00 Yorumla - +1 yıl
şu an beni tarif ediyorsun..
00 Yorumla - +1 yıl
Çoğu zaman
00 Yorumla Kendine hobi bul onunla ilgilen
00 Yorumla- +1 yıl
Cinsel aktivite durumu nasil?
00 Yorumla - +1 yıl
hayır...
00 Yorumla Psikolog önerebilirim online
00 Yorumla- +1 yıl
şu an mesela
00 Yorumla Bende yalnızım
10 Yorumla- +1 yıl
Parmakla geçer
00 Yorumla - +1 yıl
Evet
00 Yorumla - +1 yıl
Geçmez
00 Yorumla Birini bularak
00 Yorumlayooo
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Zaman zaman böyle hissedebiliriz.
İnsan duyguları ve düşüncelerinden ibarettir. Bunu tetikleyen sebeblere göz atmak gerekir. Kişinin en gerçek ilişkisi kendisi iledir. Kendini değersiz hissetme durumuna biraz daha derinden incelemek işe yarar.
Değersiz hissetmek kişinin kendisi ile kurduğu ilişkiden memnuniyetsiz olma halidir. Bu da çoğunlukla çocukluğa doğru giden bir yolu işaret eder. Çocuklukta aile ile kurulan bağ çok önemlidir. Aile senin sadece “sen” olduğun için sevildiğin yerdir. Bu sağlanmamış ise ilerki yıllarda özsaygı kazanmakta zorlanabiliriz ve tetikleyen ufak bir olayda çöküntü yaşamak mümkündür.
Çözüm olarak özgüven, özsaygı çalışmak gerekir.
Tıpkı diş hekiminin ağrıyan dişi bulmak için dişlere tak tak dokunup “acıdı mı?” diye sorup çürüyen kısmı bulması gibi profesyonel yardım ile çözüme ulaşabilirsiniz.