Çok yüksek sesle konuşan kişilerin öfke kontrolünün olmadığını düşünürüm her zaman. Sanki içlerindeki o siniri, gerginliği bu şekilde dışa vuran saldırgan kişilermiş gibi geliyor. Rahatsız edici bir durum tâbii.
Çok rahatsızlık verici tipler bunlar. Adam sokaktan geçerken misal, telefonla konuşuyor, odada kitap okuyorum, Beybaba elinde megafon var gibi konuşuyor 😂 Artık bu tarz kişileri dikkate almıyorum. Kendim böyle konuşmadığım için şükrediyorum. Onlar da belki bilseler zarif konuşmak isterlerdi. Belki şimdiki tavırlarından utanırlardı. Güzel konuşanlara odaklanıyorum artık...🦄🍀❤️
Selam, Her insanın içinde bulunduğu durumun bir sebebi vardır. Kiminin mizacı böyledir, kiminin de hayatının bir yerlerinde buna neden olan yaşanmışlıklar mevcuttur. Her koşulda önceliğimiz anlayış olmalı ve bu konuyu kendileriyle sakince konuşmaya çalışmalıyız.
Ben onların genelde ailesel problemlerden dolayı böyle olduklarını düşünüyorum. Belli ki aile içinde kendisini hiç dinlememişler , bu yüzden yüksek sesle dikkat çekmeye çalışıyor. Belli süre sonrada kişiliğe yapışıyor.
Öylesinin ağzına acı biber süresim geliyor, bir daha da ağzını açamasın diye. Toplum kurallarını bilmeyen insan türleridir. En rahatsız olduğumda sokak ortasında ya da toplu taşımada bangır bangır konuşmaları. Bir şeyi abartarak anlatansa hayatını o şekilde idame ettirmeyi sağlayan bir insandır. Olanı olduğu gibi anlatmaz. İlla üstüne bir şeyler ekler. Yalanın biri bin para olmuş bir insan cinsidir. O tip insanlar da da çok muhatap olmam dediklerini yavvv he he der geçiştiririm.
Kaşlarımı kaldırıp gıptayla bakıyorum iki tebessüm şeklim var hangisi uygunsa onu yapıyorum biri canım deme tebessümü digeride bit artık işim gücüm var tebessümü.. Yüksek sesle konuşanlara tahammül edemiyorum bazen
Yani elinde olmayan bir durum olabilir (kulakları iyi işitmiyor olabilir) fakat gıcık oluyorum. Kardeşimin böyle olmasına ne demeli.🥲Benim ders çalışmamı bekliyor sonra konuşmaya başlıyor.;(