Ben veremiyorum ya.. "- Allah'ım bana güzeller güzeli.. (Yok ya beni beğenmez sonra, sıkılır) - Allah'ım bana edalı, işveli.. (Yok ya ben odunum, işve cilve yapar karşılık bulamaz, yazık olur) - Allah'ım bana edebli, hayalı.. (Yok ya ben bazen saçmalıyorum, utanır sonra benden tiksinir) - Allah'ın sen bilirsin ne vereceğini, hayırlı olanı ver.. Amin.." #Vesselam
Eskiden vermiyordum ama bir kaç aydır veriyorum. Bir de eskiden hak etmediğimi düşünerek çok fazla istemeye yüzüm el vermiyordu. Meali: Allah'ın kudretinden, merhametinden ve bağışlayıcılığından habersizdim. Artık detaya gire gire uzuuun uzuuuun dua ediyorum:D
Mesela eskiden Allah'ım mütevazi bir okul açmamı nasip et diye dua ederdim. Şu an Allah'ım tüm dünyanın en iyi okul zincirini benim açmamı nasip et diye dua ediyorum:D O'nun kudreti sınırsızken neden dilimi korkak alıştırayım ki?
Detay cevabı: Siz en iyisi "beni çok seven, benim de çok sevdiğim, baktıkça huzur bulacağım, huyu huyuma, suyu suyuma bir eş" diye dua edebilirsiniz.
Evet bu çok doğru bir tespit. Geçen bir Hoca ayrıca sadece “hayırlısı” için dua etmeyin dedi, hayırlısı ve kolay olanı için dua edin dedi. Hayırlı olur ama zor olur insanı zorlar dedi. Çok doğru dikkat etmemiz gereken tespitler..
Kardeşim önce duanın ne kadar büyük bir ibadet olduğunu anla. Öyle hafife alınmaz. Allahım sen biliyorsun bir şey deneme gerek yokta deme. Örneğin. Allahım hayırlıysa bana avukatlığı nasip et. Hakkımda en hayırlısını nasip et. Senden başka kimsemiz yoktur. Sen sonsuz merhamet sahibisin. Cömertlerin en cömerdisin. Bu güzel duadır. Sıkıntıda olanla olmayanın duası bir değil. Sıkıntıda olan daha çok içten, yalvarışla ister. Buda çok iyidir. Diğeri ise tek tük sırf dua olsun diye eder. Oda ihlassız duadır.
Duada İnşallah denmez diye biliyorum ben Sadece dua ederken ama bu normal olarak isteyeceksin İnşallah deyince o işi Allahın takdirine bırakmış oluyorsun yani kabul olmasını istiyorsan kesin olarak dua etmen lazım inşallah dememen gerek
İnsaallah, "Allah'ın izniyle" anlamını taşır.. Allah izin vermezse, yaprak yerinden kıpırdamaz.. Allah izin verirse, ay ikiye bölünür.. İnşallah bu kadar ehemmiyetliyken, bunu dememek saçmalık olur..
din akıl dini değil nakil dini kardeşim anlatamıyor muyum kendi kafamdan uydurmuyorum ben ya aki olarak bakınca dediğin doğru ama yanlışmış işte onu dediğin zaman işini Allahın takdirine bırakmış oluyorsun
Misal filanca adamla konuşurken "geleceğe yönelik" iş yaparken "İnşaallah bu işi yapabilirim" diye söylenmesi gerekiyor, hatta emredilmiştir.. Burdaki muhattap bir insan..
Ancak muhattabın Allah'ken, O'ndan isterken inşaallah denmez.. Ki ben zaten dua ederken inşallah demem..