Oruç tutarken namaz kılıyor musunuz?

Bazıları namazın zorunlu olmadığını orucun zorunlu olduğunu söylüyor. Bu ne demek yani haşa Allahım ben senin için oruç tutuyorum ama senin için başımı namaza eğmem mi diyorsun? 2 rekat namaz dünyada işlediğiniz bütün iyileklerden daha değerlidir. bari şu ramazan ayında yapmayın bir çok insan bu değerli ayı görmeden vefat ediyor meleklerin ve Allahın bize en yakın olduğu şu ayda Allahı bol bol zikredin..
Güncellemeler
+1 yıl
Maalasef böyle bir nesil yetiştirilmiş bu Aileden kaynaklanıyor ya da çevreden insanlar dini kulaktan dolma yaşıyor. böyle insanları görünce sessiz kalmayı tercih ediyorum ve Allahtan doğru yolu bulması için dua ediyorum sen ne kadar söylersen söyle o yine bildiğini okicaktır. siz doğrunuzu yapın Allahı anın Allaha başınızı eğin gün içinde bütün yaptıklarınızı not eden bir melek vardır. bunları bilerek hareket edin ve siz namaz kılarken sizi taklit eden melekler vardır namazınızı hayırlı geceler
Güncellemeler
+1 yıl
"Allah’ın sevdiği bir kul dua ederken, Allah şöyle der: 'Ey Cebrail! Bu kulumun ihtiyacını yerine getir; fakat onu biraz ertele, çünkü ben onun sesini hep duymak isterim.' (Diğer taraftan) Allah’ın sevmediği bir kul dua ederken, Allah şöyle der: ‘Ey Cebrail! Bu kulumun ihtiyacını yerine getir ve bunu acele yap. Çünkü ben bunun sesini duymak istemiyorum.’ ” (Taberanî, Kitabu’d-Dua, 1/45; el-Mucemu’l-Evsat, 8/216)
Oruç tutarken namaz kılıyor musunuz?