Selam, Böyle insanları dinlemekten bile haz etmiyorum. İnsanın zor zamanları olur bu çok normal. Ancak bir insan yedi gün yirmi dört saat şikayet ederse o insanla bir dakika bile durulmaz. İnsanlara destek olmayı severim, moral vermeye çalışırım. Çabamın bir karşılığı yoksa bende yokum orada.
Sürekli bir şeylerden şikayetçi olan insanlar beni boğuyor. Her konuşmada memnuniyetsiz karamsar hayattan şikayetçi ben merkezci insanlar enerjimi emiyor. Sanki bir tek onların sorunu var, hep onlar anlatacak dertlerini, hep zor günlerinde onların yanında olunmalı... Bir kere senin durumunu sormaz, halinden anlamaz.. Aslında insanlara yardımcı olmayı, yanlarında olmayı seviyorum ama her zaman şikayetçi olan insan benimde enerjimi düşürüyor. Ve bende mutsuz oluyorum. Ona ne kadar destek olmaya çalışsam da o mutlu olmak istemediği için olmuyor. O tip insanların psikolojik destek almaları gerekiyor.
Açık olmak gerekirse, daha az görüşüyorum. Kimsenin enerjimi sömürmeye hakkı yok.
Havanın güneşli oluşuna ayrı, bahar havası olması ayrı ve kış olması ayrı dert olan insanlar var gerçekten. ve bu insanlar diğer herşeye de aynı şekilde söyleniyor. ENERJİMİZİ EMMESİNLER!!
Ben bir sey yapmiyorum. Bir sure sonra gormuyorum onlari, yaptiklari yorumlar, konusmalar sinek vizirtisi gibi geliyor yok sayiyorum oyle tipleri. Yasam enerjimi emmelerine ruh emiciligi yapmalarina izin vermiyorum. Bir insan nasil omru boyunca negatif olup her zmn sikayet eder aklim almiyor ztn
O zaman değiştirmek için adım atması gerektiğini, sadece sorunu görmektense çözümü araması gerektiğini söylüyorum. İnsan çabalamadığında kaybediyor asıl.