https://youtu.be/qChzTTRqwsI Bir insanla aranızda tek kalan bağ "vicdansa" Koparın o bağı gitsin. Zamanında sizin değerinizi bilmediği için Şimdi vicdanınızla besleniyordur! Zamanında sevginize sadık olmayan Şimdi vicdanınızın değerini hiç bilmez. Kendinizi "belki" bu sefer... Diye kandırmayın! Aynı tuzağa tekrar düşmeyin.
Vicdan sahibi insanların genelde düştüğü durumdur bu... Vicdan sahibi olmak insan olmanın getirisidir. Bu olguya sahip olmayan insanlar onların vicdanının iplerini ellerine almak isterler. Geceleri vicdanı ile başbaşa kalanlar; İplerinizi sıkı tutun!
Dedaydan yola çıkarak soruyorum; Senin vicdanının ipleri kimin elinde?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Yapılan bütün hatalar "belki, bu seferle" başlıyor. Kırıp dökerek giderken vicdanı olmayan ne hikmetse dönerken vicdan sahibi oluveriyor. O yüzden vicdanımı kullanmalarına izin vermiyorum artık. Seninde kandilin mübarek olsun inşallah tüm dualarının kabul olması dileğiyle ☺️♥️♥️
Vicdanımın ipleri yüreğimde. Zamanın da vicdanı, merhameti çok gösterdiğimiz insanlar onları mükemmel bir şekilde suistimal edebiliyor. Ancak bunları yaşadıkça akıl vicdanın önüne geçiyor ve diyor ki; kendine yazık etme. Senin verdiğin emeğin karşılığı bu olmamalı. Sen bunları hak etmiyorsun, diyerek bağı koparmaya kadar götürüyor.
Benim elimde fakat bu iplere sıkıca sarılmam ya da salmam gerektiğini anlamam içinde karşımda ki insana bakarım. Buna gerçekten değiyorsa ve hakediyorsa devam ederim, tam tersi o bana haketmediğim bir muamele gösteriyorsa bırakmam gerektiğini anlıyor ve bırakıyorum.
Daima ilahi adaletin elinde vicdanımın ipleri. Bir hatam varsa ikrar ederim. Bir adım atacaksam ilahi adaletin onayını almam gerekir. Kendime yenik düşüp de onay alamazsam, en azından inkâr etmem...🦄🍀❤️
Vicdanımın ipleri herzaman kendi elimdedir. Vicdanımı kimsenin ellerine birakamam çünkü kimse benim ne düşündüğünü ne hissettiğimi bilemez. En ufak bir sorunda bile kendi vicdanımın muhasebesini en azından rahatlıkla yapabilirim.🙂
Sanırım vicdanım bana karşı objektif olarak yaklaşabilen tek şey. Bağımsızlığına inanıyorum. Her gece onunla baş başa kalabilmek tartışabilmek bana iyi geliyor. Sanırım her eleştirisini kendime dert edindiğim tek şey. :)